Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Στην πόλη Stroud ο Δούκας του ΚεντΣτην πόλη Stroud  ,φιλοξενούμενος του Επαρχιακού Μεγάλου Διδασκάλου του Gloucestershire αδ. Adrian Davies , βρέθηκε την Πέμπτη 6/3/2014 ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Ην. Μεγ. Στοάς της Αγγλίας ,Δούκας του Κεντ.


Σε γεύμα που παρατέθηκε προς τιμή του παρουσιάστηκε το έργο της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του Gloucestershire παρουσία 60 αδελφών. πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Εγκύκλιος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος με τις θέσεις της για τα όσα συμβαίνουν στον Ελληνικό Τεκτονικό χώρο


(Σημ blog: Στις  28/2/2014 η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος εξέδωσε εγκύκλιο όπου παραθέτει τις θέσεις της σχετικά με όσα συμβαίνουν στον Ελληνικό Τεκτονικό χώρο.)

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΆΡΙΘ. 03/ (Κ) 28.02.2014 ΠΡΟΣ ΑΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΗΜΩΝ Σ.Σ.Στ.\Στ.\

ΘΕΜΑ : ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓ.. ΣΤ.. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

'' Φιλτ.·. Αδ.·.Σεβάσμιε,

Η Μ. Σ.Τ.Ε. ως μόνος Νομοθέτης και διευθέτης των υπό την Αιγίδα της Σ.\ Στοών, Τάξεων και Τύπων της Υόρκης, έχει μεταξύ των άλλων και αυξημένη υποχρέωση αντικειμενικής και επισήμου ενημερώσεως των μελών της δι' όσα θέματα δημιουργούνται στον εν γένει Τεκτονικό χώρο και άπτονται αυτής.

Η Μ. Σ.Τ.Ε., ως εγγυήτρια της σταθερότητας και νομιμότητας δεν έχει εμπλακεί ποτέ ούτε πρόκειται να εμπλακεί σε θέματα που αφορούν στην Διοίκηση άλλων ανεξαρτήτων προς αυτήν Τεκτονικών Τύπων, ούτε προτίθεται να εμπλακεί στην επίλυση εσωτερικών διαφορών ή της διοικήσεως άλλων Δυνάμεων, ούτε να αποφανθεί για τα νομικά ζητήματα, τα οποία κάθε πλευρά επικαλείται, αφού αυτά είναι πλέον αρμοδιότητος της Δικαιοσύνης.

Σειρά τέτοιων αποφάσεων οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στην Μ. Σ.Τ.Ε., ως και μεταγενέστεροι ισχυρισμοί και ενέργειες δημιουργούν εύλογες αμφιβολίες και αμφισβητήσεις, ασάφειες και αντιδικίες, οι οποίες δεν συνάδουν προς το πνεύμα της ενότητος και της αγάπης μεταξύ των τεκτόνων. Όλα αυτά μας υποχρεώνουν να δηλώσουμε ότι το Συμβούλιο της Μ. Σ.Τ.Ε. ,ως μοναδικός εγγυητής των αρχών και αξιών που πρεσβεύει η αδελφότητά μας, θεωρεί ότι η διευθέτηση των όσων σήμερον συντελούνται εκτός των χώρων της Μ. Σ.Τ.Ε., είναι αποκλειστική υποχρέωση και καθήκον των εμπλεκομένων ηγητόρων τους.

Η Μ. Σ.Τ.Ε. ,δεν προτίθεται να αναλάβει ρόλο διαιτητού ή δικαστού, ούτε να εμπλακεί στις παραπάνω διαφορές καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Η Μ. Σ.Τ.Ε. ,πιστή στον θεσμικό της ρόλο ως στυλοβάτου του εν Ελλάδι Ελευθεροτεκτονισμού και ως μοναδικός αυθεντικός εκφραστής του Ελευθεροτεκτονισμού παγκοσμίως, αναμένει την πέραν πάσης αμφισβητήσεως λύση των ανωτέρω διαφορών και έως τότε θα εύχεται να πρυτανεύσει η σύνεση, η μετριοπάθεια και το αδελφικό πνεύμα.΄΄
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ