Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Η αποθέωση της Ουάσιγκτον

Εάν επισκεφτείτε το  Καπιτώλιο των  ΗΠΑ  μπορείτε να δείτε  μια όμορφη τοιχογραφία,  στο θόλο της ροτόντας , ζωγραφισμένη από τον Ιταλό καλλιτέχνη Constantino Brumidi . Το έργο ονομάζεται  << Η αποθέωση της Ουάσιγκτον>>.
 Στην τοιχογραφία αναπαρίσταται η Θεά Αθηνά – ΣΟΦΙΑ , ανάμεσα σε διάσημους  εφευρέτες (συμπεριλαμβανομένων των Ελευθεροτεκτόνων  Benjamin Franklin και  Robert Fulton) στον τομέα της επιστήμης, της τέχνης και της γεωμετρίας. Οι αδ. Τέκτονες απεικονίζονται στην αριστερή πλευρά της τοιχογραφίας κρατώντας  έναν διαβήτη.

Μια σταγόνα Τεκτονικής Ιστορίας #3 

 
 
Από τις 254 κομητείες της πολιτείας του  Τέξας, 102 έχουν  ονόματα Ελευθεροτεκτόνων . Ανάμεσά τους είναι αυτά των Stephen F. Austin, Robert Emmett, Bledsoe Baylor, James Bowie, David Crockett, George M. Dallas, Rev. John B. Denton, Jack Hays, Sam Houston, Anson Jones, Mirabeau B. Lamar, James Madison, Pat Neff, James K. Polk, Sam Ross, Adolphus Sterne, Edward H. Tarrant, William B. Travis, and George Washington.
 
 
 
 
 

Εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ: Μασώνος ο Αρχηγός του ΕΛΑΣ ΣΑΡΑΦΗΣ (?)Σημ. Σ.Ο: Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι εξυπηρετούν τέτοια πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες εκτός βέβαια από την προσπάθεια για αύξηση της κυκλοφορίας τους.


Η ιστορία έχει γράψει για το κάθε πρόσωπο που διαδραμάτισε κάποιο ρόλο , Θετικό ή αρνητικό   , στην πορεία αυτού του τόπου.  


Έφυγε μια μεγάλη μορφή του Γαλλικού Τεκτονισμού


Marc Blondel : ΄΄Για μένα ο Τεκτονισμός είναι ταξική συνεργασία΄΄

Την Κυριακή , 16 Μαρτίου, μετέστη  στην αιώνια Ανατολή  σε ηλικία 75 ετών  μια από τις σημαντικότερες μορφές του Γαλλικού Τεκτονισμού ο αδ. Marc Blondel .

Ο αδ. Blondel γεννήθηκε το 1938 και μυήθηκε στον Τεκτονισμό το 1961 στη Στοά Avant Garde της GODF. Από νωρίς δείχνει το ενδιαφέρον του για τα κοινά και τους κοινωνικούς αγώνες. Τάχθηκε στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Αλγερίας ενώ το 1960 γίνεται Γραμματέας της Ένωσης Κοινωνικών Οργανώσεων στην περιοχή του Παρισιού. Μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος από το 1980 αναλαμβάνει τον οικονομικό τομέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών (FO) . Στις 4 Φεβρουαρίου του 1989 εκλέγεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών συγκεντρώνοντας το 53,6% των ψήφων και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 2004.

Το 2007 εκλέγεται  Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ελεύθερης Σκέψης και παίζει ενεργό ρόλο στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας . Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας από το 1981 υπερασπίστηκε την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και της συλλογικής διαπραγμάτευσης και αγωνίστηκε για την απελευθέρωση φυλακισμένων συνδικαλιστών ανά τον κόσμο.

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας δήλωσε για τον   αδ. Blondel ‘’ Πρόκειται γα μια ιστορική μορφή του Συνδικαλισμού και σύμβολο ανεξαρτησίας. Δημοκρατικός ακτιβιστής , Τέκτονας υψηλής ποιότητας έδειξε μεγάλη αγάπη και πίστη στην GODF’’.

Ο αδ. Blondel δεν ήταν από τους ανθρώπους που <<μασούσε>> τα λόγια του και για το λόγο αυτό δεν δίστασε να εκφράζει τις αντιρρήσεις του όπως έκανε στην περίπτωση του ανοίγματος της GODF στις γυναίκες. Τότε είχε δηλώσει ότι ‘’ Δεν συμφωνώ με το άνοιγμα παρά το γεγονός ότι η σύζυγός μου είναι και αδελφή μου στο DH. Είμαι υπέρ της ισότητας αλλά όχι του φεμινισμού ΄΄.


Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Στοάς Republique

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ