Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Η ιστορία της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος

Η ιστορία της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, της ιστορίας του Τεκτονικού Συστήματος στον ελλαδικό χώρο. Αποτέλεσε την πύλη εισόδου του Ελευθεροτεκτονισμού στην Έλλαδα.

Το όμορφο αλλά πολύπαθο ταξίδι μας , ξεκινάει σχεδόν παράλληλα με την επίσημη ιστορία του Τεκτονικού Συστήματος στην Ελλάδα στις αρχές του 19ου αιώνα.

Το 1814 ο Διονύσιος Ρώμας ίδρυσε την πρώτη στοά στον ελληνικό χώρο υπό τον τίτλο «Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος, κατ’ Ανατολήν Κερκύρας».Το 1850 η στοά ανέστειλε την λειτουργία της.

Το 1867, η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας έδωσε  ανεξαρτησία στις 8 Στοές που είχε στο Ελληνικό έδαφος (Επτάνησος) και την άδεια να δημιουργήσουν ανεξάρτητο Τεκτονικό Τάγμα υπό την επωνυμία Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος, η οποία υπό τον τίτλο αυτό αντιπροσώπευε την κανονική και αναγνωρισμένη Τεκτονική Δύναμιν εις την Ελλάδα, έχουσα υπό την δικαιοδοσία της το Συμβολικό  Ελευθεροτεκτονισμό μέχρι το 1950 , όταν  και μετονομάσθηκε σε Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Το Τεκτονικό αυτό Τάγμα απετέλεσε την έκφραση του Τεκτονισμού στη χώρα μας και βρέθηκε πάντοτε στο πλευρό των μη δογματικών Τεκτονικών Σωμάτων της Ευρώπης και πήρε μέρος στην ίδρυση της ΑΜΙ (Διεθνούς Τεκτονικού Συνδέσμου) κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Από τα τέλη Μαΐου 1986, 48 αδερφοί , όλοι μέλη της Σ. Στ. ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υπ΄ αριθμ. 84 της Μεγ. Στ. της Ελλάδος, διαπνεόμενοι από τα τεκτονικά ιδεώδη της ηθικής, εγύμνωσαν τα ξίφη και επεχείρησαν, ως άλλοι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, ηρωική έξοδο από το τέλμα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, το περικυκλωμένο από το κάστρο της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού, του εγωισμού και του δογματισμού.

Με οδηγό, στην άγνωστη πορεία, το μέγα ψυχικό σθένος των αδ. και με φάρο, τις ριζωμένες μέσα τους Τεκτονικές Αρχές, επεχείρησαν με άλλους αδελφούς των Σεπτ. Στοών <<Παρθενών>> των Αθηνών και <<Παλαιών Πατρών Γερμανού>> της Αχαϊας, να ιδρύσουν νέα Τεκτονική δύναμη, την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Για αυτό τον λόγο, παραιτήθηκαν όσοι αδελφοί κατείχαν μεγάλα αξιώματα, με πρώτον τον αείμνηστο Μεγ. Διδάσκαλο αδ. Πέτρο Φράγκο και έχοντας ως οδηγό και φάρο, τον ηθικόν νόμο, απεχώρησαν οριστικώς από την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.

Κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο 1986 μέχρι τον Ιούνιο 1990, η Ακρόπολις προσπάθησε για την επιτυχία της Εθνικής Μεγάλης Στοάς, η οποία λειτουργούσε σύμφωνα με τον Αγγλικό τύπο. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε με πολλές ελπίδες αλλά τελικώς το όνειρο μιας υγιούς νέας Μεγ. Στοάς δεν απέδωσαν. Έτσι, αρκετοί από τους αδελφούς (τους 48 που ξεκίνησαν), μη αντέχοντας και νέα ταλαιπωρία, απεχώρησαν από την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Νέον όμως αίμα είχε εισέλθει στην Στοάν ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Έτσι λοιπόν τον Ιούνιο του έτους 1990, 25 περίπου αδελφοί, αφού ανέπτυξαν και πάλι τα τεκτονικά λάβαρα και με τα ξίφη ανά χείρας, επεχείρησαν μια νέα δραματική έξοδο μόνοι τους, χωρίς κανένα στήριγμα, παρά μόνο την αστείρευτη δύναμή τους.

Από τον Σεπτέμβριο του 1990, εργάσθηκαν ως ανεξάρτητη συμβολική Στοά ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, στεγαζόμενοι σε Τεκτονικό Ναό του μικτού, στην οδό Τροίας στην Κυψέλη. Στις 7 Ιανουαρίου 1991, το μικτό έπαψε να παρέχει την στοιχειώδη στήριξη και δεν τους άφησε το δικαίωμα να εργάζονται στον Ναό του. Στις 7 Ιανουαρίου 1991 στην οικεία αδελφού , έχοντες μετατρέψει αυτή, σε Στοά, όλοι μαζί, σαν ένας άνθρωπος, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, μόνοι τους, μη περιμένοντας βοήθεια από πουθενά.

Στην συνεδρίαση εκείνη και στις επόμενες μέχρι την 1 Φεβρουαρίου 1991, που εξακολουθούσαν να γίνονται στην οικία αδελφού απεφάσισαν την ίδρυση νέας Τεκτονικής Δυνάμεως, με διακριτικό όνομα ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ και με πρώτον Μεγάλο Διδάσκαλο τον παμψηφεί εκλεγέντα, αείμνηστο αδελφό Πέτρο Φράγκο.

Την 15η Φεβρουαρίου 1991 έλαβε χώρα η μίσθωση του κτιρίου επί της οδού Αχαρνών και Ρόδου και τον Μάιο 1991 , τα εγκαίνια του Περικαλλούς Νέου Ναού καθώς και η μύηση νέων αδελφών.

Στις 22 Μαρτίου 1992, σε πανηγυρική έκτακτη συνεδρίαση, οι αποτελούντες την Μεγ. Στ. Έλλ. Τέκτ. αδελφοί, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση αφύπνισαν την ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την αφύπνιση αυτή το Τάγμα της ΓΜΑΤΕ εγκατέλειψε έκτοτε τον τίτλο της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ που χρησιμοποιούσε μέχρι την εκείνη την εποχή.

Συμπερασματικά, μπορούμε να καταλήξουμε στα εξής αδιάσειστα συμπεράσματα: Το 1990-1992 οι σεπτές Στοές <<ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ>>, <<ΕΡΕΧΘΕΙΟΝ>> και <<ΑΡΓΩ>> κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από τον Αγγλοσαξονικό δογματισμό και εψήφισαν το Σύνταγμα του 1992, της ΓΜΑΤΕ, που αυτό και μόνον, είναι η απαρχή του φιλελεύθερου, μη δογματικού Τεκτονικού χώρου στην Ελλάδα, απαλλαγμένου από τις δογματικές αγκυλώσεις του αγγλικού συστήματος, ως φυσική συνέχεια του γνησίου απογόνου της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος που δημιουργήθηκε το 1867 από την Μεγάλην Ανατολή της Ιταλίας. Με αυτές τις αναντίρρητες και αναμφισβήτητες ιστορικές αλήθειες και φιλελεύθερες δογματικές αρχές και αξίες, λειτουργήσαμε και λειτουργούμε, με αγώνες, επί 20 και πλέον έτη από της ιδρύσεως της μέχρι σήμερα. Άλλωστε αυτές τις δογματικές αρχές και αξίες μας αναγνωρίζουν και άλλα τάγματα στο χώρο του ελευθεροτεκτονισμού της Ελλάδος και μάλιστα με τη σύσταση της ΓΜΑΤΕ, εις το CLIPSAS κλπ, εισήχθησαν και αυτά, κάτω από δικές μας  συστάσεις  και υποστήριξη, στους διεθνείς οργανισμούς.

Οργάνωση και σύνθεση

  Η Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος είναι, από της επανιδρύσεως της (1992), Τεκτονικό Τάγμα, αποκλειστικά ανδρικό και ανήκει στον Αρχαίο και Αποδεδειγμένο Σκωτικό Τύπο. Έχει υπό την αιγίδα της 9 Συμβολικές Στοές, από τις οποίες οι 8 λειτουργούν με έδρα την Αθήνα και μία, την Σ. Στοά ΕΥΡΩΠΗ, ελληνόφωνων Ελλήνων, που λειτουργεί στην Ανατολή των Βρυξελλών υπό την ηγεσία του κραταιού αδ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, Αναπληρωτού Μεγ. Διδασκάλου (33ου) Γραμματέως επί των Εξωτερικών Υποθέσεων και εκπροσώπου της ΓΜΑΤΕ στην Ευρώπη.

      Κατά τους φιλοσοφικούς βαθμούς, από 1ου ως 33ου, διαθέτει πλήρες Ύπατο Συμβούλιο του 33ου και τελευταίου Βαθμού, πλήρως ανεγνωρισμένο από τις Τεκτ. Δυνάμεις του Δυτ. Ημισφαιρίου (CHARLESTON), εις το οποίον λαμβάνουν χώρα διδασκαλία και μυήσεις υψηλής ποιότητος, αδελφών, σε όλους τους βαθμούς του Περιστυλίου (CHAPITRE) από του 4ου μέχρι και του 33ου και τελευταίου Βαθμού.

Παρακάτω παραθέτονται οι στοές που λειτουργούν υπό την αιγίδα της ΓΜΑΤΕ:

«ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 1.
«ΕΡΕΧΘΕΙΟΝ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 2.
«ΑΡΓΩ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 3.
«ΚΟΣΜΟΣ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 4 (ΕΝ ΥΠΝΩ).
«ΩΡΙΓΕΝΗΣ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 5.
«ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 6.
«ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 7.
«ΠΕΤΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 8.
«ΕΥΡΩΠΗ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 9.

Πηγή: http://sgog.gr/

Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας- Εγκατάσταση νέου Μεγάλου Διδασκάλου


Την Παρασκευή, 4 Απριλίου , ξεκινά  στο Ρίμινι της Ιταλίας η Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας όπου θα πραγματοποιηθεί και η εγκατάσταση του νέου Μεγάλου Διδασκάλου αδ. Stefano Bisi.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ