Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Γαλλία – Κυβέρνηση από ..αδελφούς της Μεγάλης Ανατολής


Τον δημοφιλή υπουργό Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ, επέλεξε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ως αντικαταστάτη του πρωθυπουργού Ζαν Μαρκ Ερό, μετά την πικρή ήττα για τους Σοσιαλιστές στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Είναι απολύτως σαφές  ότι η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Manuel Valls είναι μια καλή  είδηση ​​για τους Ελευθεροτέκτονες στη Γαλλία για τους παρακάτω λόγους:

O Manuel Valls Matignon μυήθηκε στον Τεκτονισμό το 1994 σε Στοά της GODF αν και από το 2002 απέχει από την αδελφότητα.

Ο νέος Υπουργός Εργασίας   Απασχόλησης και Κοινωνικού διαλόγου, κος François Rebsamen δεν είναι απλώς ένας παλιός φίλος του François Hollande , είναι επίσης ένας παλιός αδελφός προερχόμενος από την GODF.

Η διατήρηση του Jean - Yves Le Drian στο Υπουργείο Άμυνας. Ο Jean - Yves Le Drian είναι αδελφός στην GODF


Πηγή:  lexpress

Βραδιά αφιερωμένη στην φιλανθρωπία
Το βράδυ της 17ης Μαρτίου ήταν αφιερωμένο από τους  αδελφούς της Επαρχιακής  Μεγάλης Στοάς του   Cheshire  (Αγγλία) στην φιλανθρωπία. Συγκεκριμένα οι αδελφοί συγκέντρωσαν και διέθεσαν σε 12 ιδρύματα της περιφέρειας το ποσό των 67.293 λιρών Αγγλίας.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του Λόρδου  Lieutenant δήλωσε ότι ο Λόρδος για τα επόμενα 3 χρόνια θα διαθέτει προς την Επαρχ. Μεγάλη Στοά το ποσό των 10.000 λιρών ετησίως για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της  έργου.


Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 

Φωτιά σε Τεκτονικό ΜέγαροΜεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Τεκτονικό Μέγαρο της πόλης Wilkes-Barre της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Όπως δήλωσε ο πυραγός κος Jay Delaney η πυρκαγιά ξέσπασε στις μια το  μεσημέρι   και εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο όπου από εκεί επεκτάθηκε και στους επόμενους.

Στο Μέγαρο, την ώρα της πυρκαγιάς, δεν βρίσκονταν κανένας  ενώ το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας διεξάγει έρευνα για τα αίτια.

Το κτήριο κτίστηκε το 1917 και χρησιμοποιείται τόσο για τις συναντήσεις των αδελφών όσο και από άλλες αδελφικές οργανώσει.
πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ