Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Αποχώρησε η GLTSO από την Συνομοσπονδία των Γαλλικών Τεκτονικών Δυνάμεων (CMF)


Στις 6 Απριλίου η Grande Loge Traditionnelle Symbolique Opéra  ενημέρωσε τους εταίρους της στην Συνομοσπονδία των Γαλλικών Τεκτονικών Δυνάμεων (Confédération Maçonnique de France ) ότι δεν αποτελεί πλέον μέλος της. Η απόφαση είχε ληφθεί από τον περασμένο Οκτώβριο αλλά εκκρεμούσε η οριστικοποίηση της απόφασης αυτής και η επίσημη ανακοίνωση της.


Πηγή: http://blogs.lexpress.fr/

ΣΤΟΑ ΣΟΛΩΝ αρ.2 - Μεγάλη Στοά της Κύπρου


                                
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΣΟΛΩΝΕισαγωγή

Η Στοά ΣΟΛΩΝ ιδρύθηκε το 1919 και αναγνωρίστηκε από τη Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος το 1921 με το όνομα «Σεπτή Στοά ΣΟΛΩΝ Αρ. 55». Για την αναγνώριση της Στοάς ΣΟΛΩΝ φρόντισε ο Γεώργιος Πετρίδης ο οποίος πήγε προς τούτο προσωπικά στην Αθήνα.

Μέχρι το τέλος του 2005 εργαζόταν με το ίδιο χαρακτηριστικό όνομα υπό την αιγίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, διαδόχου καταστάσεως της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής.

Από το 2006 και μετά, με την ίδρυση της Μεγάλης Στοάς της Κύπρου η Στοά ΣΟΛΩΝ εργάζεται υπό την αιγίδα της Μεγάλης Στοάς της Κύπρου με το χαρακτηριστικό όνομα «Σεπτή Στοά ΣΟΛΩΝ Αρ 2».

Η Στοά στεγάζεται και εργάζεται στα ιδιόκτητα κτίρια του Τεκτονικού Ιδρύματος ΣΟΛΩΝ στην οδό Ονασαγόρου 59α στη Λευκωσία τα οποία αγοράσθηκαν το 1939 και ξανακτίστηκαν εκ βάθρων το 1963. Το οίκημα ανακαινίστηκε εκτενώς το 2006.

Το 1976 εγγράφεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον Περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο του 1972 το Τεκτονικό Ίδρυμα «ΣΟΛΩΝ».

Δραστηριότητες

Το 1924 ιδρύεται η Νυκτερινή Σχολή ΣΟΛΩΝ της Στοάς «ΣΟΛΩΝ». Σκοπός της Σχολής είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε φτωχούς και εργαζόμενους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν μαθήματα Γυμνασιακού επιπέδου. Η σχολή ήταν αναγνωρισμένη από το τότε Γραφείο Παιδείας και τα μαθήματα παραδίδονταν από διδασκάλους, που είτε ήσαν τέκτονες είτε όχι, ως επί το πλείστον αμισθεί.

Επίσης η Στοά ΣΟΛΩΝ μέσω του Τεκτονικού Ιδρύματος έκαμε πάρα πολλές δωρεές τόσο προς το Ελληνικό Κράτος σε δύσκολους καιρούς όσο και προς αναξιοπαθούντας συμπολίτας μας. Κατά καιρούς παρείχε υποτροφίες και οικονομική στήριξη σε μαθητές και φοιτητές. Πρόσφατα προσέφερε το ποσό των 10000 Ευρώ στους πυροπλήκτους Έλληνες αδελφούς μας ενώ πριν μερικά χρόνια συνέδραμε με παρόμοιο ποσό τους έλληνες σεισμοπαθείς.
Δεν ήταν επίσης λίγες οι φορές που συμπαραστάθηκε ηθικά στο εθνικό κέντρο με ψηφίσματα και τηλεγραφήματα.

Ιδρυταί

Ιωάννης Καραγεωργιάδης
Ιωάννης Χ. Οικονομίδης
Νεοπτόλεμος Πασχάλης
Μιλτιάδης Π. Ευθυμιάδης
Ζήνων Γ. Κυριακίδης
Κώστας Α.  Σωτηριάδης
Χριστόφορος Γ. Τορναρίτης
Γεώργιος Α. Μαρκίδης
Γαβριήλ Ιωαννίδης
Τζών  Λ. Κίρζης
Γεώργιος Θ. Πιερίδης
Αντώνιος Μ. Τριανταφυλλίδης
Γεώργιο Μ. Λουκαίδης
Σπύρος Τελεβάντος
Κυπριανός Φ. Δαυίδ
Μιχαήλ Καρεκλάς
Ευέλθων Δραγουμάνος
Δημοσθένης Στ. Νάταρ
Αλφρέδος Χ’’Γαβριήλ
Χριστόδουλος Καλαβρός
Κώστας Γερολέμου
Μιχαήλ Μεσολογγίτης
Κώστας Σαμουήλ
Μενέδημος Ευστρατίου

Ευάγγελος Καραγεωργιάδης

πηγή: http://www.solon2.org.cy/
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ