Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή ο Μ.Δ της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας


Την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση έκανε χθες 8/4/2014 ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας αδ. Stefano  Bisi ο οποίος ήταν καλεσμένος στο κανάλι LA7.

Ο Μ.Δ δέχθηκε πολλά ερωτήματα από τους παρουσιαστές της εκπομπής όπως για τη θέση της γυναίκας στον Τεκτονισμό, για την κοινωνική διάσταση του Τεκτονισμού καθώς και για τη θέση των νέων στην αδελφότητα .


Ο Μ.Δ υποστήριξε ότι ο Τεκτονισμός είναι ένας προοδευτικός θεσμός που υπερασπίζεται τις αρχές και τις αξίες, το διάλογο, το σεβασμό και την αξιοπρέπεια. Σχετικά με την πρόσβαση των Τεκτόνων στην κυβέρνηση ο αδ. Bisi δήλωσε ΄΄ Όχι, στην κυβέρνηση Renzi, δεν υπάρχει Τέκτονας Υπουργός .΄΄

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Στα δικαστήρια έληξε ο εμφύλιος στην Μεγάλη Στοά της Ιρλανδίας


Δικαστήριο της Βορείου Ιρλανδίας απέρριψε αίτηση  για αποζημίωση που  αξίωναν αδελφοί μετά από αγωγή που είχαν καταθέσει  κατά της Μεγάλης Στοάς της Ιρλανδίας.

Συγκεκριμένα οι αδ. Brian Hood και ο πατέρας του αδ. Stewart Hood   προσέφυγαν στην δικαιοσύνη διότι τους είχε επιβληθεί από τη Μεγάλη Στοά αποκλεισμός από τις Τεκτονικές εργασίες λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τους Αξιωματικούς της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του  Antrim.

Οι ίδιοι υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι πέρα από το άδικο της ποινής το θέμα τους θα έπρεπε να λυθεί στο πλαίσιο της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς και όχι στην έδρα της Μεγάλης Στοάς στο Δουβλίνο.


Τελικά ο δικαστής κος Weatherup απέριψε τους ισχυρισμούς των δύο αδελφών δηλώνοντας ‘’  …Η επίλυση του θέματος από την Μεγάλη Στοά δεν συνιστά παράβιαση των δικαιωμάτων του κου Brian και Stewart Hood’’

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ