Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΠΛΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ OSMAT RIFAT IBRAHIM


 (Σημ.: Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Στοάς ΠΛΑΤΩΝ αρ. 63 εν. Ανατολή Καβάλας)


vraveysi1Ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου και Πρίγκιπας στην Τουρκία Osman Rifat Ibrahim επισκέφτηκε την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 την πόλη της Καβάλας με την ιδιότητα του Ιδρυτή και Προέδρου του Βασιλικού Ινστιτούτου Μοχάμεντ Άλι (Royal Institute Mohamed Ali) για να βραβεύσει τα μέλη της Διοίκησης, τους δωρητές και τους εθελοντές δύο Ιδρυμάτων του Κέντρου Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης που βρίσκονται στην περιοχή, του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη «Άγιος Γεώργιος») και του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ελευθερουπόλεως.


Ο Πρίγκιπας Ibrahim είναι ένας από τους λίγους εν ζωή απογόνους του «πατέρα» της Σύγχρονης Αιγύπτου Μοχάμεντ Άλι ο οποίος, ως γνωστόν, γεννήθηκε και έζησε στην πόλη μας. Ο ισχυρός αυτός «δεσμός» της Βασιλικής Οικογένειας με την Καβάλα ήταν η αφορμή για την πρώτη αυτή αναγνωριστική επίσκεψη του Πρίγκιπα Ibrahim και η έναρξη της δραστηριοποίησης του Βασιλικού Ινστιτούτου Μοχάμεντ Άλι στην περιοχή μας, ενός Ιδρύματος που ως στόχο έχει την προώθηση του Πολιτισμού αλλά και της Φιλανθρωπίας.

Το βράδυ της Πέμπτης, 23 Ιανουαρίου 2014, ο Αδ.'. Ζήσης Βαπορίδης (Επιτ.'. Σεβ.'. της Σ.'. Στ.'. ΠΛΑΤΩΝ & 33°) συναντήθηκε με τον Πρίγκιπα Ibrahim μετά από αίτημα του πρώτου, με αφορμή την εργασία του ως ιστορικός–ερευνητής γύρω από τη ζωή και την κληρονομιά του Μοχάμεντ Άλι. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Imaret, το επιβλητικό μνημείο των 4.000 τμ που στα 1813 ο Μοχάμεντ Άλι «δώρισε» στην πόλη όπου γεννήθηκε και που σήμερα –υποδειγματικώς αναστηλωμένο– λειτουργεί ως πολυτελές ξενοδοχείο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, ο Αδ.'. Βαπορίδης είχε επιπλέον την ευκαιρία να τον ενημερώσει για το πλούσιο Πνευματικό αλλά και Φιλανθρωπικό έργο της Σ.'. Στ.'. ΠΛΑΤΩΝ και, μαζί με τους χαιρετισμούς του Σεβ.'. της Στ.'. Αδ.'. Κ.Κ., να του δωρίσει αναμνηστικό λεύκωμα. αλλά και να του επιδώσει τιμής ένεκεν το μετάλλιο της Στ.'. μας.

Το πρωί της Παρασκευής, 24 Ιανουαρίου 2014, ο Πρίγκιπας επισκέφτηκε την Οικία του Μοχάμεντ Άλι στη «μύτη» της Χερσονήσου της Παναγίας (σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο) αλλά και το άγαλμα του προγόνου του (έργο του μεγάλου Έλληνα γλύπτη Γεωργίου Δημητριάδη) που, από το 1934, κοσμεί την ομώνυμη πλατεία της «Παλιάς Πόλης». Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, βράβευσε τον Αδ.'. Ζήση Βαπορίδη, επιδίδοντάς του τιμητικό δίπλωμα και μετάλλιο τιμής για το ιδιαίτερα σημαντικό ερευνητικό του έργο, ενώ στο πρόσωπό του βράβευσε και τη Σ.'. Στ.'. ΠΛΑΤΩΝ για το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι Τεκτ.'.!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τον Πρίγκιπα, στο σύντομο αυτό ταξίδι του στην Καβάλα, συνόδευε ο Γεώργιος Δ. Νικολαΐδης, Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του Βασιλικού Ινστιτούτου Μοχάμεντ Άλι.


ΛΕΖΑΝΤΕΣ
Νο1  Καβάλα, Imaret, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014: Ο Αδ.'. Ζήσης Βαπορίδης επιδίδει τιμής ένεκεν στον Πρίγκιπα Osman Rifat Ibrahim το μετάλλιο της Σ.'. Στ.'. ΠΛΑΤΩΝ Αρ.'. 63 Εν Αν.'. Καβάλας

Νο2  Καβάλα, Οικία–Μουσείο Μοχάμεντ Άλι, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014: Ο Πρίγκιπας Osman Rifat Ibrahim βραβεύει τον Αδ.'. Ζήση Βαπορίδη τόσο ως ιστορικό–ερευνητή με σημαντική συνεισφορά στην ανάδειξη της κληρονομιάς του Ιδρυτή της Σύγχρονης Αιγύπτου Μοχάμεντ Άλι όσο και ως εκπρόσωπο της Σ.'. Στ.'. ΠΛΑΤΩΝ Αρ.'. 63 Εν Αν.'. Καβάλας


Πηγή:http://www.platonlodge.gr/

Δωρεά της Στοάς Loyalty


Τα μέλη της Στοάς  Loyalty  (Marlborough της Αγγλίας) προσέφεραν το ποσό των 500 λιρών στο σπίτι προστασίας και εξυπηρέτησης ηλικιωμένων Wiltshire Bobby Van Trust.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Linlithgowshire


Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Linlithgowshire της Αγγλίας γιόρτασε το Σάββατο 29 Μαρτίου τη λήξη της περιόδου συγκέντρωσης κεφαλαίων για φιλανθρωπίες. Οι αδελφοί από τις 19 Στοές που αποτελούν την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά  του  Linlithgowshire κατάφεραν και συγκέντρωσαν το ποσό των 25.840 λιρών Αγγλίας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρωθήθηκε στο ίδρυμα Marie Curie Cancer Care το ποσό των 1360 λιρών . 

Πηγή : Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ