Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Δημόσια εμφάνιση Τεκτόνων στην Πάτρα!-Έδωσαν τρόφιμα και άλλα είδη στο ΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ
(Σημ.Blog: Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://www.dete.gr)


Το "παρών" στην κοινωνική και φιλανθρωπική πρωτοβουλία «Δώσε το Παρών», που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στην Πλατεία Γεωργίου έδωσαν και οι Τέκτονες της Πάτρας.

Ήταν η πρώτη φορά που οι «Τέκτονες» (ή κατά το «λαϊκότερο» Μασόνοι) όχι μόνο εμφανίζονται δημόσια αλλά «σφραγίζουν» την παρουσία τους επωνύμως με μία δωρεά, μία φιλανθρωπική κίνηση.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία της Τεκτονικής Στοάς Φάρος, που έχει έδρα την Πάτρα, επισκέφτηκε τον χώρο συγκέντρωσης αγαθών στην Πλ. Γεωργίου και παρέδωσε μεγάλες ποσότητες τροφίμων, φαρμάκων και βιβλίων, που συγκεντρώσαν τα μέλη της το προηγούμενο διάστημα.Μάλιστα ανέφεραν στους υπεύθυνους του Δήμου Πατρέων, ότι οι Τέκτονες της Στοάς Φάρος θεωρούν χρέος τους να υποστηρίζουν, εκτός από τις δικές τους φιλανθρωπικές δράσεις και άλλες πρωτοβουλίες, σαν την συγκεκριμένη, που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση, την προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Είναι γνωστό ότι τέτοιες οργανώσεις περιβάλλονται από μία «ομερτά», έναν μυστικισμό και προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς το γεγονός της δημόσιας παρουσίας Τεκτόνων (μελών Μασονικής Στοάς).

Πολλοί εκτιμούσαν πως από τη στιγμή που Τέκτονες της Πάτρας «ξεπέρασαν» και αυτό το «φράγμα», θα ξεκινήσουν την εντονότερη παρουσία τους στα «κοινά», δραστηριοποιούμενοι κυρίως σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.
Προφανώς θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να «περάσουν» το μήνυμα πως ο Τεκτονισμός είναι μία φιλανθρωπική οργάνωση που έχει στόχο την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό και όχι κάτι το οποίο θα πρέπει να «φοβάται» και να αντιμετωπίζει εχθρικά η κοινωνία.

Η Πάτρα «πρωτοπορεί»

Όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, η Πάτρα είναι πόλη - πρωτοπόρος και στον Τεκτονισμό. Η πρώτη εμφάνισή τους καταγράφεται στις αρχές του 19ου αιώνα και η δραστηριότητά τους εντείνεται με την ίδρυση στην Πάτρα της τρίτης κατά σειρά τεκτονικής στοάς στην Ελλάδα το 1895. Από τότε έχουμε την συνεχή παρουσία τους στην Πάτρα με κάποιες βέβαια αναγκαστικές διακοπές. Η πρώτη πάντως ελληνόφωνη στοά που δημιουργήθηκε στην Πάτρα ήταν ο Αρχιμήδης, η τέταρτη κατά σειρά στοά της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1863. Σύντομα όμως πρέπει να έγινε ανενεργή.. Μετά τον Αρχιμήδη ακολούθησε ο Αχαϊκός Αστήρ, με έτος ίδρυσης το 1889, ο οποίος όμως διαλύθηκε το 1893. Στη συνέχεια ακολούθησαν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός (Νοέμβριος 1895) με αριθμό ιδρύσεως 22 και ο Φάρος που ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, το 1996. Ακόμη και σήμερα, επώνυμοι Πατρινοί από τον χώρο της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής είναι Μασόνοι και τηρούν με ευλάβεια τα όσα προστάζει ο Τεκτονισμός. Συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις, σε συζητήσεις, σέβονται την ιεραρχία τους. Έχουν όλοι την στολή τους, και συμμετέχουν με συνέπεια στις τελετές, δράσεις και εκδηλώσεις τους.


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ