Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Η τελετή του ...καλαμποκιού


Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε στις Βερμούδες η τελετή του κόκκου καλαμποκιού μια παράδοση που ξεκίνησε το 1816 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το State House το οποίο είναι και το παλαιότερο κτήριο των Βερμούδων χτίστηκε το 1620 και χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1816 από τη Γενική Συνέλευση  των Βερμούδων. Στη συνέχεια δόθηκε στην Στοά Bermuda no 200 (Μεγάλη Στοά της Σκωτίας) έναντι ενοικίου  ενός κόκκου καλαμποκιού το χρόνο.

Η παράδοση θέλει το διοικητή των Βερμούδων να πηγαίνει με άμαξα στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Χάμιλτον   και να παραλαμβάνει από το Σεβάσμιο της Στοάς το ενοίκιο  (τον κόκκο καλαμποκιού) το οποίο του προσφέρεται επάνω σε ένα βελούδινο μαξιλάρι.Οι Βερμούδες (Αγγλικά: Bermuda/Μπερμιούντα) είναι νησιωτική χώρα στον Ατλαντικό Ωκεανό, με έκταση 53 km² και πληθυσμό 67.837 κατοίκους, με βάση εκτιμήσεις του 2009. Το όνομα της πρωτεύουσας είναι Χάμιλτον. Είναι υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.


Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Οι αδελφοί της πόλης Timaru της Νέας Ζηλανδίας γιόρτασαν την ANZAC DAY


Οι αδελφοί της πόλης Timaru της Νέας Ζηλανδίας γιόρτασαν στο Τεκτονικό Μέγαρο της οδού Maltby Ave την εθνική ημέρα μνήμης για τους πεσόντες Αυστραλούς  και Νεοζηλανδούς στα πεδία της μάχης.

Η ημέρα αυτή , γνωστή και ως ANZAC DAY από το  Australian and New Zealand Army Corps, αρχικά ήταν αφιερωμένη στα θύματα του εκστρατευτικού σώματος της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας που πήραν μέρος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ στη συνέχεια συμπεριέλαβε τα θύματα όλων των πολέμων στα οποία ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα δύο κράτη.


<< Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στους στρατιώτες μας που έπεσαν στο πεδίο της μάχης . Πολλοί δε εξ αυτών ήταν αδέλφια μας>>  δήλωσε στην ομιλία του ο Επαρ.. Μεγ. Διδάσκαλος , αδ.   Ian Dryden. 

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ