Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Παρουσία της Μεγάλης Στοάς του Σήματος της Ελλάδος στην Μεγάλη Συνέλευση των Τεκτόνων του Σήματος της Γερμανίας


Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 έγινε στο Bad Iburg της Γερμανίας η Ετήσια Μεγάλη Συνέλευση της «Περιφερειακής Μεγάλης Στοάς του Σήματος της Γερμανίας» (υπό την Αγγλική δικαιοδοσία).

Μετά από σχετική πρόσκληση, παρέστη ο Μέγας Διδάσκαλος  της Μεγάλης Στοάς του Σήματος της Ελλάδος, Σεβτ.Αδ. Αλέξανδρος-Ιωάννης Μπάσης, συνοδευόμενος από τον Μέγα Νομοφύλακα. 

Πέραν της Ελληνικής Εκπροσωπήσεως παρέστησαν οι Περιφερειακοί Μεγάλοι Διδάσκαλοι της Ολλανδίας και του Βελγίου συνοδευόμενοι υπό Περιφερειακών Μεγάλων Αξιωματικών, καθώς επίσης και ο Αντιπρόσωπος στην Γερμανία του Υπάτου Μεγάλου Περιστυλίου της Σκωτίας. 

Πηγή: markandmariner.gr

125 χρόνια Τεκτονισμός στην πόλη Markinch


Αγγλία :Τα μέλη της Στοάς Balgonie no764  γιόρτασαν τα 125 χρόνια παρουσίας της αδελφότητας στην πόλη τους.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με το λόγο του Επαρχιακού Μεγάλου Διδασκάλου  της Επαρχίας Fife & Kinross  ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια οι αδελφοί.


Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε απονομή διπλωμάτων σε αδελφούς οι οποίοι συμπλήρωσαν 50 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην αδελφότητα. 

Οικονομική βοήθεια από τους Τέκτονες του Durham προς τον Καθεδρικό Ναό της πόλης


Αγγλία: Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Durham προχώρησε στην ενίσχυση των έργων αποκατάστασης τους Καθεδρικού Ναού της Πόλης με το ποσό των 50.000 λιρών. Σε μια λιτή τελετή ο Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος , αδ. Norman Eric  Heaviside , παρέδωσε την επιταγή στον Αιδεσιμότατο  Michael Sadgrove και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά να ενισχύει οικονομικά το έργο.
Από την πλευρά του ο Αιδεσιμότατος    Michael Sadgrove δήλωσε: Είμαστε πολύ χαρούμενη που οι Τέκτονες αποφάσισαν να μας ενισχύσουν οικονομικά προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα αποκατάστασης . ΄΄


Να σημειωθεί ότι η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά θα προσφέρει συνολικά πάνω από 100.000 λίρες μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ Α.Α.Σ.Τ -Εγκατάσταση του Συμβουλίου Αξξιωματικών Σεπτής Στοάς με το διακριτικό όνομα "Προμηθεύς"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΠΟ: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Μ. Στ. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ Α. &  Α. Σ. Τ.
Σ.Στ. ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

Την 22α Μαΐου, στο Τεκτονικό Μέγαρο της οδού Κοδριγκτώνος,  έγινε σε αδελφικό και φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και πολύ χαρά, η αφή φώτων και η εγκατάσταση του Συμβουλίου Αξξιωματικών Σεπτής Στοάς με το διακριτικό όνομα "Προμηθεύς", επανασυσταθείσα υπό την αιγίδα της Μ.Στ. του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος, από Επιτροπή αυτής, κατά τα θέσμια του Τάγματος.

Η  Επιτροπή απαρτιζόταν από τον Μεγάλο Διδάσκαλο, τον Α' Μεγ. Επόπτη και τον Μεγ. Δοκιμαστή της Μεγάλης Στοάς.   Μετά τις σχετικές ομιλίες, με ιστορικές, κοινωνικές, φιλοσοφικές - τεκτονικές  σχετικές αναφορές, η τελετή έληξε με ευχές για την μακροημέρευση της Στοάς και γόνιμο έργο, με αρμονία μεταξύ των αδελφών και τεκτονική τάξη. Ακολούθησε εξαιρετικό δείπνο που προσέφεραν τα μέλη της νέας στοάς που ολοκλήρωσε την εδήλωση, με τεκτονικές προπόσεις,  πολλή συζήτηση, τεκτονική τάξη και ευεξία των αδελφών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί αδελφοί επισκέπτες, αντιπροσωπείες Στοών μετά των Σεβασμίων τους,τα μέλη της Μεγάλης Στοάς και  ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης του Α. και Α. Σ. Τ. συνοδευόμενος από μέλη του Υπάτου Συμβουλίου.
Από την Μ. Γραμματεία
Σ. Π.
Ο Μ. Γρ.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ