Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Μεγάλη Στοά της Ελλάδος – Στοά Τριπτόλεμος


Σ.·. Στ.·.  Τριπτόλεμος, υπ’ αριθμ. 122, εν Αν.·. Αθηνών
_____________________________________________

Ιδρυτική Συνεδρίασις: Παρασκευή, 7η Δεκεμβρίου του έτους 1973
Ιδρυτικά Μέλη: Επτά ιδρυτικά μέλη

Λίγα λόγια για το όνομα της Στοάς:  Τριπτόλεμος

Ήταν γιος του Διαύλου η Δισαύλου που σημαίνει το διπλό αυλάκι που χαράζει το βόδι καθώς πηγαινοέρχεται στον αγρό.

Μυήθηκε στα Μυστήρια από την ίδια την θεά Δήμητρα και έγινε ο πρώτος ιερέας, ο ιδρυτής της λατρείας της, ο ιδρυτής και ο αρχικός βασιλιάς της πόλης της Ελευσίνας. Αυτόν έστειλε η θεά να διαδώσει σε όλον τον κόσμο τα δύο πολύτιμα δώρα της την γεωργία και την καλλιέργεια της γης που έχει σαν συνέπεια την εξημέρωση των ηθών.

H Δήμητρα είναι η θεά με διττή όψη. Είναι αυτή που παρέχει τους καρπούς του εδάφους κυρίως δε τον σίτο και ταυτόχρονα συμβολίζει, τα μυστηριώδη βάθη της γης που δίνουν ζωή στα φυτά και συγχρόνως τον κόσμο του θανάτου.
Στις αναπαραστάσεις ζωγραφιστών αγγείων, βλέπουμε συνηθέστατα τον Τριπτόλεμο την ώρα της αναχώρησης του για το μεγάλο ταξίδι του. Είναι καθισμένος σε άρμα που το σέρνουν φτερωτά φίδια, κρατά στο χέρι του το σκήπτρο και στο άλλο ένα στάχυ και δέχεται από την θεά Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη τα πολύτιμα δώρα που θα πήγαινε να δώσει στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα Ελευσίνια Μυστήρια, ο Τριπτόλεμος ήταν και ένας από τους κριτές του Άδη, μαζί με τον Μίνωα (ήρωα της Κρήτης και γιο του Δία), τον Ραδάμανθυ (αδελφό του Μίνωα) και τον Αιακό (γιο του Δία και της Αίγινας).

Σε ένα χαμένο έργο του Σοφοκλή με τίτλο ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ, αναφέρονται τα θαυμαστά ταξίδια του ήρωα, οι κίνδυνοι που διέτρεξε και οι αντιστάσεις που συνάντησε μέχρι να βγει στο τέλος νικητής, να διαδώσει τα δώρα της θεάς Δήμητρας, να γυρίσει νικητής στην πατρίδα και να ιδρύσει την πόλη της Ελευσίνας και την λατρεία της θεάς.

Μικρό ιστορικό :

Η Στ.·. προήλθε από αδ.·. αδ.·. της μητρικής Στ.·. ΗΣΙΟΔΟΣ υπ’ αριθμ. 49, εν Αν.·. Αθηνών, η οποία έχει ιδρυθεί το έτος 1908. Έκτοτε και από της ιδρύσεώς της, ως κατωτέρω, η Στ.·. λειτουργεί αδιαλείπτως, πλην της ολιγοήμερης περιόδου από 19ης Νοεμβρίου μέχρι της 10ης Δεκεμβρίου 1981, που είχαν ανασταλεί αι εργασίαι της.

Πρώτη συνεδρία της Σ.·. Στ.·. :

Ημέρα Τρίτη, την 29η Ιανουαρίου 1974, οπότε και εξελέγη το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Στ.·. , αποτελούμενο από 13 αδ.·. αδ.·.

Τελετή εγκαθιδρύσεως και εγκαταστάσεως των νέων αρχών:
Πέμπτη, 7η Φεβρουαρίου 1974, οπότε και εγκατεστάθη ο πρώτος Μεγ.·. Επιθ.·. της Στ.·.

Ο Από της ενάρξεως ως άνω λειτουργίας της Στ.·. μέχρι και σήμερα έχουν εκλεγεί 22 Σεβάσμιοι.
Επίτιμα μέλη της Στ.·. :

Οι Ενδοξ.·. Μεγ.·. Διδ.·. Χρήστος Μανέας και Σπυρίδων Παϊζης.

Ένδ.·. αδ.·. αδ.·. της Στ.·. :

Ο αείμνηστος αδ.·. Θ. Σαρίκας , ο αδ.·. Μ. Τριανταφυλλίδης και ο αδ.·. ΄Αγις Παπαδόπουλος.

Διεθνείς σχέσεις:

Σημαντική στιγμή της Σ.·. Στ.·. ήταν μεταξύ άλλων, η διδυμοποίηση της Στοάς μετά της Σ.·.  Στ.·. εν Αν.·. Τάραντος Ιταλίας «G.VANINI», την 28η Ιουνίου του 1998.

πηγή:  Μεγάλη Στοά της Ελλάδος


Ποδηλατικός γύρος του Yorkshire από αδελφούς


Έναν ιδιαίτερο και επίπονο τρόπο σκέφτηκαν δύο έμπειροι ποδηλάτες , Martyn Bolt και  Craig Johnson, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Royal Masonic Benevolent. Να διοργανώσουν ποδηλατικό γύρο στην Επαρχία του Yorkshire της Αγγλίας.


Έτσι στις 23 Αυγούστου, 30 ποδηλάτες με επικεφαλής τον Phil Atkinson, θα διανύσουν 280 μίλια σε 3 ημέρες ενώ θα επισκεφτούν και 24 Στοές που θα συναντήσουν στο δρόμο τους .

150 χρόνια Στοά The Lodge of the Three Grand Principles

Τα 150 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η Στοά The Lodge of the Three Grand Principles στην πόλη Penryn  της Κορνουάλης (Αγγλία).

Στον εορτασμό συμμετείχε ο Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος της Κορνουάλης Peter Robertsn ενώ είναι από τις σπάνιες φορές που ο ναός άνοιξε τις πύλες του για το κοινό

Οι πρώτοι αδελφοί στην περιοχή συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο The Kings Arms το 1782.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ