Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

Ιρλανδία -Ημέρα μνήμης για τους αδελφούς που έχασαν τη ζωή τους στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο


Οι Ελευθεροτέκτονες της Ιρλανδίας διοργάνωσαν την Κυριακή 3/8 στο The Mayo Peace Park, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων (Αύγουστος 1914) από την έναρξή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου,  εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς στρατιώτες και αδελφούς.


ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Το παρακάτω video κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τίτλο -ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ- και <<αποκαλύπτει>> τη σχέση του γνωστού καλλιτέχνη κου Γιώργου Μαζωνάκη με τον Τεκτονισμό. Μερικές φορές η ανοησία ορισμένων <<ερευνητών>> ξεπερνάει κάθε όριο.

Παναγιώτης Λιβιεράτος -Γυναικεία Μύηση, Ισότητα και Ομοιότητα


Σήμερα παρουσιάζουμε κείμενο του  Εθνικού Μεγάλου Διδάσκαλου - Εθνικού Μεγάλου Ταξιάρχου του Αρχαίου και Αρχέγονου Ανατολικού Τύπου Μισραΐμ και Μέμφις για την Ελλάδα αδ . Παναγιώτη Λιβιεράτου με τίτλο:

Γυναικεία Μύηση, Ισότητα και Ομοιότητα

O Tεκτονισμός ξεκίνησε την λειτουργία του σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία, πατριαρχική, όπου η γυναίκα όχι μόνο δεν είχε δικαιώματα, αλλά δεν είχε βρεί την ταυτότητά της.
Επιπλέον, δόμησε τις διδασκαλίες του με βάση ένα συμβολισμό που βασίσθηκε σε ανδρικά σύμβολα, στα οικοδομικά εργαλεία που ήσαν εργαλεία ενός κατεξοχήν ανδρικού επαγγέλματος, του οικοδόμου.

Η ανύψωση στους ψηλότερους βαθμούς, είχε την έννοια πέραν των άλλων της κατάκτησης της Ιπποσύνης (ιππέας, αναβάτης), άλλο ένα κατεξοχήν ανδρικό προνόμιο. Βλέπουμε, λοιπόν, οτι ιστορικά ξεκίνησε ώς μία ανδρική υπόθεση.  Κάτι φτιαγμένο από άνδρες για άνδρες, αφήνοντας απέξω τις Γυναίκες, κάτι πολύ συνηθισμένο σε πολλούς τομείς εκείνης της εποχής...

Στις περισσότερες γλώσσες η λέξη «Αδελφότητα» υπονοούσε μία καθαρά ανδρική κατάσταση αφού χρησιμοποιήθηκε η λέξη Brotherhood, Fraternita, Fraternitè κλπ. (δεν υπήρχε δηλαδή Sisterhood, Sorellita κλπ, ούτε καν ως λέξη).

Οταν η Γυναίκα κατέκτησε, επιτυχώς και ευτυχώς τα δικαιώματά της, τότε αντί να της αφιερωθεί ένας Τεκτονισμός αντίστοιχος της Γυναικείας προσωπικότητας, εντελέχειας, μυητικής συμπεριφοράς, και Γυναικείας ιδιοσυγκρασίας, δηλαδή ένας Τεκτονισμός που να λειτουργεί με Γυναικεία Τυπικά, τα οποία θα βασίζονται σε Γυναικείους μύθους και σύμβολα, η ανδροκρατούμενη ακόμη κοινωνία επέβαλε στην Γυναίκα που επιθυμούσε να ασχοληθεί με τον Τεκτονισμό την ανδρική αντιγραφή....!  Κι έτσι η Γυναίκα άρχισε να συμμετάσχει σε έναν Τεκτονισμό με ανδρικά Τυπικά. Η θηλυκή ιδιαιτερότητα πήγε περίπατο, παγιδεύοντας την Γυναίκα σε μία  ομοιότητα τη οποία, αλίμονο, ονόμασε Ισότητα. Ο μύθος της Εύας, του όφεως, της Εδέμ, του κυπέλλου, της Ισιδας, παρέμειναν άγνωστοι μύθοι, και η Γυναίκα έγινε οικοδόμος και Χιράμ...

Ενα Γυναικείο Τυπικό, πρέπει, σε συνδυασμό με τα κοινά και για τα δύο φύλα σύμβολα (ζωδιακός, ιερό βιβλίο, γνώμων, διαβήτης, στήλες) να λειτουργεί αφυπνίζοντας την Γυναικεία ιδιοσυγκρασία μέσω των ιδιαιτέρων Γυναικείων συμβόλων όπως το ρόδο, το κύπελλο, ο όφις, και Γυναικείων μύθων και αλληγοριών όπως εκείνος της Εδέμ και της Ισιδας. Η άνοδος στην Μυητική αλήθεια ξεκινά από εδώ κάτω όπου τα φύλα είναι διαχωρισμένα και θα ανέλθει στην ένωσή τους και εναρμόνισή τους, όταν η μύηση λειτουργήσει με τους ιδιαίτερους όρους κάθε φύλου. Το αντίθετο το βιώνουμε καθημερινά στην κοινωνία όπου η Γυναίκα έχει αναδυθεί σε έναν αγώνα κατάκτησης ανδρικών προτύπων χάνοντας την μαγική της θηλυκότητα, και η Ανδρας χάνει την ταυτότητά του ψάχνοντας απεγνωσμένα να παίξει έναν ρόλο που νοιώθει ότι του τον έχουν κλέψει.

Ουσιαστικά η διαφορετική μυητική συμπεριφορά των δύο φύλων αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Γυναίκα είναι ανώτερη μυητικά από τον άνδρα, διότι διαθέτει δεκτικότητα εκ φύσεως, σε αντιστάθμισμα της ανδρικής επιθετικότητας. Και ο Τεκτονισμός «διδάσκει» δεκτικότητα μέσω της σιωπής και της μελέτης. Η επιζητούμενη αρμονία θα προκύψει εάν καταφέρουμε να παντρέψουμε και να ισορροπήσουμε την δεκτικότητα με την επιθετικότητα. Διότι ΚΑΙ τα δύο είναι απαραίτητα. Το τίμημα της μη εναρμόνισης, η κοινωνία μας το πληρώνει σήμερα ακριβά σε όλους τους τομείς της ζωής.

Ο Τεκτονισμός λειτουργεί σε ένα επίπεδο ενεργειών στο οποίο  οι πολικότητες είναι απαραίτητες. Στο τέλος της μυητικής διαδικασίας, εάν και εφόσον ο μυούμενος ή η μυούμενη επιτύχουν τον σκοπό που έγιναν Τέκτονες και Τεκτονίδες, το αρσενικό και το θηλυκό ρεύμα, που υπάρχουν στον καθένα μας, θα εξισορροπηθούν και η μύηση θα πετύχει τον στόχο της.

Στο υλικό πεδίο υπερισχύει ο Ανδρας.
Στο Αστρικό η Γυναίκα.
Στο κατώτερο νοητικό ο Ανδρας, και
στο Ανώτερο Νοητικό (Ενόραση) η Γυναίκα.
Βλέπουμε λοιπόν, οτι μέσω της διαφορετικότητας, η αρμονία (σε δύο υπερισχύει ο άνδρας, σε δύο υπερισχύει η γυναίκα) φέρει την ισορροπία.

Το δίπολο Ήλιος(άντρας)-Σελήνη(γυναίκα) αφορά το υλικό (μυικό) επίπεδο. Δεν πρέπει να ληφθεί απόλυτα, αφού σε άλλα επίπεδα επέρχεται αντιστροφή, όπου η Γυναίκα είναι ο Ήλιος και ο Άνδρας η Σελήνη και τούμπαλιν.

Η πλήρης εξισορρόπηση της αρσενικής και θηλυκής φύσης όλων των ανθρώπων, είναι στους σκοπούς της μύησης. Πρόκειται για τα Ida και Pingala που αποτυπώνονται στο κηρύκειο του Ερμή.

Από αυτή την διαφορετικότητα είναι που θα προκύψει η επιζητούμενη αρμονία. Οι δύο εναλασσόμενοι πόλοι είναι που ισορροπημένοι επιτυγχάνουν την αρμονία. Αλλά για να εξισορροπηθούν οφείλουν να προχωρήσουν σύμφωνα με τις επί μέρους τους ιδιαιτερότητες, στην μυητική διαδικασία.

Αυτή η εσωτερική, μυητική αρμονία είναι που λείπει στις μέρες μας η οποία, εάν υπήρχε, αντανακλώμενη στο υλικό πεδίο θα επηρέαζε κάθε εκδήλωση της ζωής του ανθρώπου-άνδρας και του ανθρώπου-γυναίκα, οι οποίοι υποφέρουν σήμερα στις μεταξύ τους σχέσεις πληρώνοντας το τίμημα της ομοιότητας και της μη ενεργειακής εναρμόνισης.

Παναγιώτης Λιβιεράτος


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ