Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Υπόθεση William James - Μια μη Τεκτονική ιστορία που στοίχισε στον ΤεκτονισμόΔέκα χρόνια συμπληρώθηκαν εφέτος από ένα γεγονός που συντάραξε την Τεκτονική οικογένεια των ΗΠΑ και όχι μόνον. Ήταν Μάρτιος του 2004 όταν 10 πρώην Τέκτονες, οι οποίοι δεν άνηκαν σε καμία επίσημη Τεκτονική δύναμη , είχαν προγραμματίσει μύηση ενός νέου μέλους στην ομάδα τους που την είχαν ονομάσει Fellow Craft Club.

Η τελετή προέβλεπε ότι ο νεοεισερχόμενος θα τοποθετούνταν σε μια καρέκλα στο κέντρο της αίθουσας και ανάμεσα σε διάφορους ήχους θα πυροβολούνταν από απόσταση δέκα μέτρων από τον επικεφαλής. Ο νέος δεν έπρεπε να επιδείξει φόβο σε καμία στιγμή της τελετής διαφορετικά η μύησή του δεν θα μπορούσε να προχωρήσει. Φυσικά τα πυρά δεν θα ήταν αληθινά και η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν το αποκορύφωμα ενός τελετουργικού δρώμενου.

Όμως στην πορεία κάτι δεν πήγε όπως ήταν προγραμματισμένο. Στο περίστροφο του 76 χρονου επικεφαλής της ομάδας κου Albert Eid , ο οποίος διέθεται άδεια οπλοφορίας , βρέθηκε μια σφαίρα με βλήμα με αποτέλεσμα η τελετή να εξελιχθεί σε τραγωδία καθώς ο 46 χρονος νεομυούμενος βρήκε ακαριαίο θάνατο. 


Από εκείνη τη στιγμή και μετά η υπόθεση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα και περιοδικά, είχαν σαν πρώτο θέμα το θάνατο ενός ανθρώπου κατά τη διάρκεια μιας Τεκτονικής τελετής. Τι και εάν η Μεγάλη Στοά της Νέας Υόρκης έβγαλε ανακοίνωση ότι η ομάδα αυτή δεν άνηκε σε καμία επίσημη Τεκτονική Δύναμη των ΗΠΑ και δρούσε αυτοβούλως. Τι κι αν ο 76 χρονος, κατόπιν εισαγγελικής έρευνας και δικαστικής απόφασης αθωώθηκε με την κατηγορία του φόνου εξ αμελείας.  Για πολύ καιρό μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης των ΗΠΑ, και όχι μόνον , στράφηκε κατά των Τεκτόνων  κατηγορώντας τους για χίλια δυο πράγματα .

250 χρόνια Union Lodge No. 129Οι αδελφοί  στο Κένταλ της Αγγλίας φόρεσαν τα επίσημα ενδύματά τους και τις παραδοσιακές στολές τους προκειμένου να γιορτάσουν τα 250 χρόνια της παρουσίας του Τεκτονισμού στην πόλη τους.

Ήταν 31 Ιουλίου του 1764 όταν δημιουργήθηκε στην Pub  Black Swan η Στοά Union Lodge No. 129 . 


Με την ευκαιρία του εορτασμού αυτού στην πόλη συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 αδελφοί οι οποίοι παρακάθησαν σε δείπνο που πραγματοποιήθηκε στο Castle Green Hotel.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ