Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Walter Page Έφυγε ένας ήρωας του πολέμου και αδελφός


 Σε ηλικία 100 ετών έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο αδ. Walter Page  , ένα ζωντανό κομμάτι της Αγγλικής Ιστορίας και του Ελευθεροτεκτονισμού.

Ο Συνταγματάρχης Walter Page   έλαβε μέρος στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και διακρίθηκε στο μέτωπο της Άπω Ανατολής όπου του απονεμήθηκε ο Στρατιωτικός Σταυρός Α’ Τάξης για το θάρρος  του στο πεδίο της μάχης.


Υπηρέτησε την αδελφότητα για πάνω από 60 χρόνια και μεταξύ των άλλων διατέλεσε Αναπληρωτής Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος της Επαρχ. Μεγάλης Στοάς του Norfolk.

Ο Τεκτονισμός στη Καραϊβική


Ο Ελευθεροτεκτονισμός έφθασε στην Καραϊβική τον 18ο αιώνα από στρατιώτες της Αγγλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας. Η πρώτη Στοά εμφανίζεται το 1738 στην Αντίγκουα  (Parham Lodge no154) . Στην συνέχεια Στοές ιδρύονται στη Τζαμάικα (1739) ,Μπαρμπάντος (1740) , Βερμούδες (1745).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στις Ισπανικές αποικίες ο Τεκτονισμός πήρε πολύ περισσότερο χρόνο για να εδραιωθεί λόγω της επιρροής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

…και μια ενδιαφέρουσα ιστορία


Λέγεται ότι στα 1956 , 86 μαχητές (επαναστάτες) ταξίδεψαν με ένα σκάφος από το Μεξικό στην Κούβα. Μεταξύ τους ο Τσε Γκεβάρα, ο Φιντέλ και ο Ραούλ Κάστρο με σκοπό την ανατροπή της δεσποτικής κυβέρνησης του προέδρου Φουλχένσιο Μπατίστα. Τους επαναστάτες φιλοξένησε και έκρυψε από τα στρατεύματα μια Τεκτονική Στοά. Έτσι εξηγείται από πολλούς η ανοχή του Φιντέλ Κάστρο προς τους Τέκτονες.

Στοά στη Δομικανική Δημοκρατία

Η Μεγάλη Στοά της Κούβας

Στοά στο Τρίνινταντ

Τεκτονικοί Τάφοι στην Κούβα

Τεκτονικοί Τάφοι στην Αϊτή

Τεκτονικά σύμβολα μαζί με σύμβολα της θρησκείας Βουντού (Αϊτή)


Στις Μεγάλες Στοές του Κόσμου

Μεγάλη Στοά της Αγγλίας

Μεγάλη Στοά της Πενσυλβάνια
Μεγάλη Στοά του Μέριλαντ
Μεγάλη Στοά της Σουηδίας
Τεκτονικό Κέντρο Σίδνεϊ
Μεγάλη Στοά της Ιαπωνίας
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ