Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Η Οργάνωση και η Σύνθεση της Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος


Η Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος είναι, από της επανιδρύσεως της (1992), Τεκτονικό Τάγμα, αποκλειστικά ανδρικό και ανήκει στον Αρχαίο και Αποδεδειγμένο Σκωτικό Τύπο. Έχει υπό την αιγίδα της 9 Συμβολικές Στοές, από τις οποίες οι 8 λειτουργούν με έδρα την Αθήνα και μία, την Σ. Στοά ΕΥΡΩΠΗ, ελληνόφωνων Ελλήνων, που λειτουργεί στην Ανατολή των Βρυξελλών υπό την ηγεσία του κραταιού αδ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, Αναπληρωτού Μεγ. Διδασκάλου (33ου) Γραμματέως επί των Εξωτερικών Υποθέσεων και εκπροσώπου της ΓΜΑΤΕ στην Ευρώπη.

      Κατά τους φιλοσοφικούς βαθμούς, από 1ου ως 33ου, διαθέτει πλήρες Ύπατο Συμβούλιο του 33ου και τελευταίου Βαθμού, πλήρως ανεγνωρισμένο από τις Τεκτ. Δυνάμεις του Δυτ. Ημισφαιρίου (CHARLESTON), εις το οποίον λαμβάνουν χώρα διδασκαλία και μυήσεις υψηλής ποιότητος, αδελφών, σε όλους τους βαθμούς του Περιστυλίου (CHAPITRE) από του 4ου μέχρι και του 33ου και τελευταίου Βαθμού.

Παρακάτω παραθέτονται οι στοές που λειτουργούν υπό την αιγίδα της ΓΜΑΤΕ:

«ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 1.
«ΕΡΕΧΘΕΙΟΝ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 2.
«ΑΡΓΩ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 3.
«ΚΟΣΜΟΣ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 4 (ΕΝ ΥΠΝΩ).
«ΩΡΙΓΕΝΗΣ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 5.
«ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 6.
«ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 7.
«ΠΕΤΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 8.
«ΕΥΡΩΠΗ» ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 9.


Πηγή: http://sgog.gr/

Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας - Φθινοπωρινή Ισημερία και Εθνική επέτειος μαζί


Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 θα γιορτάσει η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας την Φθινοπωρινή Ισημερία . Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο  Villa Il Vascello στη Ρώμη. Η ημερομηνία επιλέχτηκε καθώς συμπίπτει με την επέτειο της Ιταλικής ενοποίησης όπου στις 20 Σεπτεμβρίου του 1870 η Ιταλία έλαβε την εδαφική μορφή που έχει σήμερα.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης στο επίσημο δείπνο της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Γαλλίας σε πρόσφατη ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι η Υπουργός κα Christiane Taubira πρόκειται να παραστεί στο επίσημο ετήσιο δείπνο της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. 

Η Νομοθετική Συνέλευση της πολιτείας Mato Grosso της Βραζιλίας τιμά τους Τέκτονες κατά τη διάρκεια επίσημης συνεδρίασης


Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στην πολιτεία   Mato Grosso της Βραζιλίας από τον Α’ αντιπρόεδρο της βουλής κο Maurice Picarelli,   στα πλαίσια της συνεδρίας της Νομοθετικής Συνέλευσης της Πολιτείας , η βράβευση Τεκτόνων που ανήκουν σε Στοές της Πολιτείας και έχουν διακριθεί για το έργο τους.


Η συγκεκριμένη τελετή αποτελεί θεσμό στην πολιτεία και έχει μάλιστα  ψηφιστεί και σχετικος νόμος (Νο 3766 της 4ης Νοεμβρίου του 2009).
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ