Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Μεγάλη Στοά της Αργεντινής


Στην πόλη Neuquén της Αργεντινής πραγματοποιήθηκε χθες η Εθνική Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς της Αργεντινής . Πλήθος αδελφών παραβρέθηκαν στην συνέλευση από διάφορες πόλεις και κυρίως από τις γειτονικές Villa la Angostura, San Martin de los Andes, Bariloche, Viedma.

Οι Τέκτονες της Αργεντινής τίμησαν τον San MartinΟι Τέκτονες της Αργεντινής , συναντήθηκαν στην πλατεία San Martin του Μπουένος Άιρες όπου σε όμορφη τελετή απέτισαν φόρο τιμής στον μεγάλο Εθνικό Ήρωα και αδελφό Χοσέ Φρανσίσκο δε Σαν Μαρτίν Ματόρρας  (επαναστάτης, εθνικός ήρωας της χώρας, καθώς και ελευθερωτής της Χιλής και τουΠερού από την ισπανική κυριαρχία).


Γεννήθηκε το 1778 στο Γιαπεγιού της Αργεντινής από οικογένεια κρεολών Ισπανών ευγενών, όπου λίγα χρόνια μετά την γέννησή του εγκαταστάθηκαν στην Ισπανία. Το 1791 κατατάχθηκε στον ισπανικό στρατό και διακρίθηκε στους πολέμους εναντίον του Μέγα Ναπολέοντα. Το 1811, ως αντισυνταγματάρχης, επέστρεψε στην Αργεντινή όπου έλαβε μέρος στον επαναστατικό αγώνα για την εκδίωξη των Ισπανών από την χώρα. Μετά την νικηφόρα μάχη του Σαν Λορένσο (1813), ανέλαβε την ηγεσία του επαναστατικού στρατού της Αργεντινής και συνέβαλε αποφασιστικά στην πλήρη επικράτηση του αγώνα.


Ο Σαν Μαρτίν κατέβαλε ιδιαίτερες προσπάθειες για την οργάνωση γενικότερου στρατηγικού σχεδίου για την επέκταση του απελευθωτικού αγώνα και στις γειτονικές ισπανοκρατούμενες περιοχές, που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε πολιτική και εθνική ενοποίηση των λαών της Νότιας Αμερικής. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, ο Σαν Μαρτίν οργάνωσε ισχυρές δυνάμεις, από Αργεντίνους και Χιλιανούς που πέρασε τις Άνδεις(Ιανουάριος-Φεβρουάριος 1817) και κατόρθωσε να νικήσει τους Ισπανούς στην μάχη στο Τσακαμπούκο, τον ίδιο χρόνο, δημιουργόντας τις προϋποθέσεις για την ανεξαρτησία της Χιλής. Αμέσως μετά στράφηκε προς το Περούκαι με την βοήθεια του χιλιανού στόλου, απελευθέρωσε την Λίμα (Ιανουάριος 1821). Για ένα διάστημα διατέλεσε προσωρινός κυβερνήτης του Περού, και εφάρμοσε πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις για την εποχή, όπως κατάργηση της δουλείας και βελτίωση της ζωής των εκεί Ινδιάνων.


Το 1822 ο Σαν Μαρτίν συναντήθηκε με τον Βενεζουελανό απελευθερωτή Σιμόν Μπολιβάρ, στον Ισημερινό αλλά δεν κατάφεραν να συντονήσουν τον στρατηγικό και την πολιτική τους, στα πλαίσια ενός κοινού απελευθερωτικού αγώνα και οι συζητήσεις κατέληξαν σε αποτυχία. Ως συνέπεια αυτής της αποτυχίας, όπως και άλλων διαφορών που είχαν ανακύψει στο επαναστατικό στρατόπεδο της Αργεντινής, ο Σαν Μαρτίν παραιτήθηκ, την 20 Σεπτεμβρίου 1822 και αυτοεξορίστηκε στις Βρυξέλλες του Βελγίου (1824). Πέθανε στην Βουλώνη της Γαλλίας. Σήμερα τιμάται ως εθνικός ήρωας στην Αργεντινή.Ο Τεκτονισμός στη Νικαράγουα
Η νύχτα πέφτει. Σε ένα ξενοδοχείο στα προάστια της Managua , υπό τη μουσική του Μότσαρτ οι αδελφοί εισέρχονται στον Τεκτονικό Ναό για να καταλάβουν τις θέσεις τους. Η βραδιά όμως είναι ιδιαίτερη καθώς πέρα από τους αδελφούς συμμετέχει και πλήθος κόσμου καθώς είναι προσκεκλημένοι των αδελφών της Στοάς Sandino no 18 που γιορτάζουν τα πρώτα γενέθλια της Στοάς τους.


Στην Νικαράγουα ο Τεκτονισμός εμφανίζεται στα 1763 από τους Άγγλους. Η πρώτη Στοά που απαρτίζεται από ντόπιους ιδρύεται  στις 30 Μαϊου του 1851 υπό το ελληνικό διακριτικό όνομα Eureka  (ΕΥΡΗΚΑ - η πασίγνωστη ιστορική αναφώνηση του Αρχιμήδη). Σήμερα  υπολογίζεται ότι στη χώρα υπάρχουν 500 περίπου αδελφοί.

Ο Τεκτονισμός στην πόλη CopiapoΗ Λέσχη Copiapo , στην ομώνυμη πόλη της Χιλής, προχώρησε στην έκδοση  έρευνας – βιβλίου που επιμελήθηκαν οι Manuel Romo Alonso Sanchez και Alejandro Letore  όπου παρουσιάζει την ιστορία της πόλης κατά το δεύτερο μισό του δεκάτου ενάτου αιώνα , την εξέλιξη της βιομηχανίας , της εμπορικής ανάπτυξης και των θεσμών καθώς και το ρόλο που διαδραμάτισε ο Τεκτονισμός μέσα σε αυτό το πλαίσιο καθώς δεν ήταν λίγα τα μέλη της αδελφότητας που υπηρέτησαν την πόλη από θέσεις Δημοτικών Συμβούλων, Δημάρχου, Καθηγητών κ.α.

Στο βιβλίο υπάρχει αναφορά στη Στοά  Hiram που ιδρύθηκε στην πόλη το 1857 καθώς και στη Στοά Liberty του 1862.


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ