Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Πάπας Ιωάννης Παύλος Α – Άλλο ένα έγκλημα που προσπάθησαν να φορτώσουν στον Τεκτονισμό


Σας χθες , 26 Αυγούστου 1978, εξελέγη Πάπας της Ρώμης ο Ιωάννης Παύλος Α’. Ο κατά κόσμον Albino Luciani ήταν ο 263ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας έμεινε στην ιστορία ως ο Πάπας με την συντομότερη θητεία καθώς παρέμεινε στον Παπικό Θρόνο μόνο 33 ημέρες αφού στις 28 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος του από καρδιακή προσβολή.
 Η σύντομη θητεία του, ο αιφνίδιος θάνατός του, η έλλειψη νεκροψίας αλλά και ο αριθμός 33 (33 ημέρες θητείας) δημιούργησαν μια έντονη φημολογία για τα αίτια του θανάτου του και πολλές φήμες. Μια από τις φήμες που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη  ήταν ότι τον δολοφόνησαν Ελευθεροτέκτονες προκειμένου να διεισδύσουν σε υψηλές θέσεις μέσα στο Βατικανό καθώς ο νέος Πάπας  ως γέννημα της εργατικής τάξης (είναι ο πρώτος Πάπας που προέρχεται από την εργατική τάξη) έμπαινε εμπόδιο στα σχέδιά τους.


Ωστόσο οι έρευνες όχι μόνο δεν οδήγησαν προς αυτή την κατεύθυνση αλλά, αν και επισήμως δε διατυπώθηκε ποτέ , φωτογράφιζαν την Ιταλό – Αμερικανική μαφία η οποία θορυβήθηκε από την πρόθεση του νέου Πάπα να ερευνήσει τη διαχείριση των οικονομικών της τράπεζας  του Βατικανό  καθώς υπήρχαν  υποψίες ότι ξεπλένονταν χρήμα το οποίο προέρχονταν από εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνο φιλίας μεταξύ της Μεγάλης Ανατολής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αργεντινής και του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος Le Droit Humain(Αργεντινή)


Σύμφωνο φιλίας αλλά και διάδοσης ενός φιλελεύθερου και αδογμάτιστου Τεκτονισμού υπεγράφη μεταξύ της Μεγάλης Ανατολής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αργεντινής και του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος Le Droit Humain . Το σύμφωνο  αυτό ενισχύει , όπως δήλωσαν και οι εκπρόσωποι των δύο δυνάμεων,   επιβεβαιώνει τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόοδο της ανθρωπότητας.


Επίσης , στις 20 Σεπτεμβρίου , αντίστοιχο σύμφωνο θα υπογράψει το Τεκτονικό Τάγμα Le Droit Humain με την Μεγάλη Ανατολή της Ουρουγουάης. 
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ