Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

FM& S - Παρέμβαση των Γάλλων Τεκτόνων για τα γεγονότα στη Μέση ΑνατολήΗ μη κερδοσκοπική Οργάνωση FM& S (Franc-Maçonnerie et Société) μια κίνηση που έχει ως κύριο σκοπό να κατευθύνει του Τέκτονες ,ανεξαρτήτου Τεκτονικής Δύναμης , να παρεμβαίνουν σε σημαντικά κοινωνικά θέματα προτείνοντας λύσεις που βασίζονται στις Τεκτονικές αρχές και αξίες μέσα από συλλογικές συζητήσεις και εργασία, κάλεσε τα μέλη της να κινητοποιηθούν προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη αλλά και να ασκηθούν πιέσεις στους υπευθύνους σχετικά με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή τα οποία έχουν στοιχήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους με μεγαλύτερο θύμα τα παιδιά.

Να σημειώσουμε ότι την FM&S την στηρίζουν και είναι μέλη της ο Μ.Δ της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας αδ.  MarcHenry, η Μεγάλη Διδάσκαλος της εγάλης Γυναικίας Στοάς της Γαλλίας αδ. Catherine Jeannin-Naltet, o αδ. Jean Dubar Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Συμβολικής  Παραδοσιακής Στοάς OPERA ,ο αδ Alain-Noel Dubart πρώην Μεγάλος Διδάσκαλος της GLDF κ.α.

Μέλη της FM&S  είναι ακόμη οι: Alexandre Adler, δημοσιογράφος, συγγραφέας, Ghaleb Bencheikh, Φυσικός, Monique Castillo, Φιλόσοφος, Daniel Νταγιάν, Διευθυντής Ερευνών στο CNRS, Joel De Rosnay, επιστήμονας, συγγραφέας, πρόεδρος της Διεθνούς Biotics, Claude Geffré, Θεολόγος, ean-Claude Guillebaud συγγραφέας, δημοσιογράφος, εκδότης, Richard Prasquier, Επίτιμος Πρόεδρος του CRIF, Gérard Rabinovitch, ερευνητής, φιλόσοφος, Antoine Sfeir, Δημοσιογράφος, Διευθυντής του Cahiers de l'Orien, Perrine Simon-Ναούμ, ο Πρόεδρος της "Association Pierre Simon’’ κ.α

Επανεξελέγη στη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου της GODF ο Daniel Keller


Επανεξελέγη στη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας ο αδ. Daniel Keller  στο ετήσιο συνέδριο που διεξάγεται στην πόλη Ρενς της Γαλλίας και που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο.

Ο 55χρονος Μ.Δ μυήθηκε στον Τεκτονισμό πριν από 17 χρόνια στην Σ.Σ.Στοά Vérité - Ni Dieu Ni Maître στο Παρίσι και το κεντρικό του σύνθημα , από την πρώτη στιγμή που διεκδίκησε την θέση του Μεγάλου Διδασκάλου , ήταν ‘’Ανεξαρτησία του Τεκτονισμού  από τα πολιτικά κόμματα ΄΄.


Να σημειώσουμε ότι η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας είναι η μεγαλύτερη Τεκτονική Δύναμη της Γαλλίας όπου αριθμεί 50.000 μέλη (εκ των οποίων 2000 γυναίκες)  και έχει ενεργές 1200 Στοές.


Πηγή: Εφημερίδα lemonde
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ