Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Πλαστά τα έγγραφα που αποκάλυπταν την Τεκτονική ιδιότητα του Φετουλάχ Γκιουλέν


Τα έγραφα που δημοσίευσε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σχετικά με την Τεκτονική ιδιότητα του Φετουλάχ  Γκιουλέν ( ο  υπ' αριθμόν 1 «εσωτερικός εχθρός» του Ερντογάν ) αποδείχτηκαν πλαστά.

Σε ένα από τα χαρτιά (ημερ. 1975) που παρουσιάζονται εμφανίζεται ότι ο Γκιουλέν ορκίστηκε σε μια Τεκτονική  Δύναμη με το όνομα Μεγάλη Στοά των Φιλελεύθερων Ελευθεροτεκτόνων της Τουρκίας (προερχόμενη από διάσπαση της Μεγάλης Στοάς). Ωστόσο πέρα από το λάθος στο όνομα του Γκιουλέν το κοινοβούλιο της Τουρκίας είχε από το 1973 απαγορεύσει σε όλες τις ενώσεις και τους  συλλόγους να χρησιμοποιούν τη λέξη Τουρκία , Τούρκος κτλ στον επίσημο τίτλο τους.


Την <<απάτη>> αποκάλυψε ο δικηγόρος του Γκιουλέν  ο οποίος απέδωσε τα κατασκευασμένα δημοσιεύματα στην οργανωμένη εκστρατεία δυσφήμισης  του.

"LE DROIT HUMAIN" - Ελληνική Ομοσπονδία- Τελετή αναπαράστασης εργασιών του 1914


Στις 5/3/2015 η Στοά "Αναγέννηση, 1337" οργάνωσε - για πρώτη φορά στην Ελληνική Ομοσπονδία - τελετή αναπαράστασης εργασιών του 1914 μιάς Γαλλικής Στοάς στη Μασσαλία.  Στα πρακτικά των αρχών του 1914 αναφερόταν εργασίες του Νοεμβρίου 1913, που πραγματοποιήθηκαν με το πρώτο Τυπικό που συνέταξε ο συνιδρυτής του ΔΜΤΤ "Le Droit Humain", Dr Georges Martin, για το Τάγμα μας το 1895. Στις εργασίες τού 1913, όπου έγινε μύηση δύο ανδρών, είχε μετάσχει τόσο ο ίδιος, ως Ρήτορας, όσο καί η σύζυγός του Marie Georges Martin, τότε Μεγάλη Διδασκάλισσα της Μεγάλης Συμβολικής Σκωτικής Στοάς "Le Droit Humain". Η τελετή αυτή, στην οποία συμμετείχαν καί πολλοί Αδελφοί άλλων Στοών, ήταν ιδιαίτερα υποβλητική καί συγκινητική, προσέφερε χρήσιμες πληροφορίες για τις τεκτονικές μας ρίζες καί αποτέλεσε, επίσης, μια μικρή συμβολή στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καθώς υπήρχε αναφορά στις απόψεις για τα δύο φύλα που προωθούσε το Τάγμα μας ήδη από την εποχή εκείνη.

ΠΗΓΗ: .droit-humain
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ