Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Οι Άγγλοι Ελευθεροτέκτονες δίπλα στους πληγέντες του Βανουάτου


Οι Άγγλοι Ελευθεροτέκτονες συγκέντρωσαν 45.000 λίρες προκειμένου να στηρίξουν τους πληγέντες του Αρχιπελάγους Βανουάτου (Δημοκρατία του Βανουάτου) όπου πρόσφατα γνώρισαν την καταστροφική μανία ενός από τους ισχυρότερους κυκλώνες που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στον Νότιο Ειρηνικό καθώς οι άνεμοι έφθαναν τα 340 χλμ την ώρα.


Μιλώντας για τη δωρεά ο Μεγάλος Γραμματέας της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας Nigel Brown δήλωσε << Οι Άγγλοι Ελευθεροτέκτονες ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους του Βανουάτου. Ελπίζουμε τα χρήματα αυτά να ανακουφίσουν λίγο τους πληγέντες>> 


Εφημερίδα Yeni Safak:Και οι Μασόνοι στήριξαν την δηλητηρίαση ΑτατούρκΣτο σημερινό, 2ο μέρος του αφιερώματός στο «Iστορικό αρχείο για το θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ» αναφέρεται στην εντολή που είχε δοθεί γραπτά στην Ασφάλεια από την Şükran Özkaya για την αφαίρεση του ονόματος του Ινονού από Έκθεση της Μασονίας.
Τα έτη 1977 – 1978 σε κείμενο του Sabahattin Savcı που είχε αναλάβει το Υπουργείο Δασών υπάρχουν ισχυρισμοί σχετικά με τον περίεργο θάνατο του Ατατούρκ. Ο Savcı υποστηρίζει ότι ο Μουσταφά Κεμαλ Ατατούρκ δηλητηριάστηκε από τον Ινονού (İnönü) και τους Kasım Gülek και Şükrü Kaya καθώς και τους θεράποντες γιατρούς του. Ο Savci διευκρινίζει ότι ο Azizoğlu, Υπουργός Υγείας τα έτη 1962 – 63, μέσω των γιατρών του Ατατούρκ επιχείρησε να τον δηλητηριάσει, προσπάθεια την οποία στήριξαν και οι Μασόνοι.

Να θυμίσουμε οτι όπως γράψαμε χθές, αρχειακό υλικό που ενισχύει με ντοκουμέντα τη θεωρία ότι ο Ατατούρκ είχε δηλητηριαστεί και ότι είχε πέσει θύμα συνωμοσίας του Ισμέτ Ινονού, παρουσίασε η τουρκική εφημερίδα.
Σύμφωνα με αυτό, όχι μόνο επαληθεύεται η υποψία «που ψιθυρίζεται εδώ και 77 χρόνια» ότι ο Ατατούρκ είχε δηλητηριαστεί αλλά αποδεικνύεται επίσης, γράφει, ότι είχε πέσει θύμα συνωμοσίας του Ισμέτ Ινονού, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατό του.

Το 1ο μερος του αφιερώματος

 Η εφημερίδα ανέφερε ότι το γεγονός ότι ο Μουσταφά Κεμάλ  δηλητηριάστηκε στοιχειοθετείται από δύο κυρίως έγγραφα, όπου αναφέρονται τα εξής :
Ο Υπουργός Οικονομικών της τότε κυβέρνησης του Ατατούρκ, Şükrü Kaya, στις 30 Ιουνίου 1938 σε επιστολή που είχε αποστείλει στον Ισμέτ Ινονού (İsmet İnönü), έγραφε : «Είμαι της άποψης ότι ο γιατρός που ορίσατε πράττει άξια το έργο του…Όσο περνούν οι μέρες η αρρώστια του Προέδρου προχωράει, λυπούμαι πολύ όσο βλέπω τα μέτρα που λαμβάνονται εις βάρος σας. Ο Πρόεδρος έχει εκφράσει παράπονα για τους γιατρούς. Επιθυμεί να απομακρυνθούν από κοντά του όλοι οι αλλοδαποί γιατροί, προτιμάει Τούρκους γιατρούς… Όλα βαίνουν καλώς και καθετί έχει πάρει την πορεία του. Όλοι μας επιθυμούμε να σας δούμε Πρόεδρο. Φιλώ τη χείρα σας με σεβασμό».
Σύμφωνα με τα έγγραφα, στα οποία απέκτησε πρόσβαση η εφημερίδα Yeni Şafak, ο Hıfzı Oğuz Bekata, ως Υπουργός Εσωτερικών από το 1962, ζήτησε την επιστημονική άποψη του γιατρού Lebit Yurdoğlu, βοηθού του Γενικού Γραμματέα του κόμματος CHP, ο οποίος σε επιστολή του στις 18 Οκτωβρίου 1962 γράφει : 

Κινίνο

«Επιχειρώντας να προσεγγίσω το θέμα, διαπίστωσα ότι δεν είναι μόνο η καθυστερημένη διάγνωση, αλλά και ότι δε χρησιμοποιήθηκε η δέουσα φαρμακευτική αγωγή. Διαπίστωσα ότι χρησιμοποιήθηκαν 43 μπουκαλάκια κινίνο που χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις όσων πάσχουν από ελονοσία. Κάθε γιατρός γνωρίζει ότι στις περιπτώσεις που χρησιμοποιείται τόση ποσότητα επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη στο συκώτι. Έχω την πεποίθηση ότι η χρήση αυτών φαρμάκων έγινε συνειδητά». Και καταλήγει : «Είμαι κι εγώ της άποψης ότι οι γιατροί Eppinger, Bergman, Dr. Fissinger, Dr. Neşet Irdelp έπραξαν πλημμελώς τα ιατρικά τους καθήκοντα».


Πηγή: news4people.gr
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ