Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Ίδρυση Νέων Στοών: Τεκτονισμός του Α&ΑΣΤ στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη

(Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://www.aasr-larisa.gr/)


Η Στοά ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ 138 ΛΑΡΙΣΑ…..


Την 15η Νοεμβρίου 2014, σε λαμπρή εορταστική τελετή, έλαβε χώρα η καθίδρυση δύο νέων Στοών της ΗμετέραςΜεγάλης Στοάς του Α.: & Α.:Σ.:Τ.: της Ελλάδος. Η εκδήλωση έλαβε χώρα, για λόγους ιστορικούς, πρακτικούς και κοινωνικούς, στην Θεσσαλονίκη, σε κατάλληλο Τεκτονικό χώρο. Ιδρύθηκαν η Στοά «ΜΑΚΕΔΩΝ» με αρ. 137 (στον κατάλογο Στοών του Σκωτικού τύπου της Ελλάδος), διάδοχος της παλαιάς μας Στοάς «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», με έδρα την Ανατολή Θεσσαλονίκης, από εξαιρετικούς αδελφούς, κατοίκους της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος, παλαιούς και νέους, με γνώσεις τεκτονικές και πολύ διάθεση εργασίας, και η Στοά «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ«, με αρ. 138, με έδρα την Ανατολή Λάρισας, από δραστήριους αδελφούς, κατοίκους της Θεσσαλίας και γενικότερα της κεντρικής Ελλάδος, νέους στην ηλικία αδελφούς, με εμπειρία όμως στον Σκωτικό Τύπο  και ζήλο για τον θεσμό.


Τις εργασίες παρακολούθησαν ευάριθμες αντιπροσωπείες των Στοών του Τάγματος, ένδοξοι και κραταιοί αδελφοί, μέλη της επιτροπής  εγκατάστασης και επισκέπτες, και ετίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόσθετος Μέγας Διδάσκαλος τηςΜεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α&ΑΣΤ και ο επίτιμος Μεγάλος Διδάσκαλος και νυν Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης τουΥπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος του Α&ΑΣΤ.

Μετά το πέρας των τυπικών εργασιών, πλείστοι όσοι αδελφοί, διαφόρων βαθμών και αξιωμάτων, εξέφρασαν την χαρά τους για την εξέλιξη αυτή και την ικανοποίησή τους από την διοργάνωση των τελετών και της όλης εκδήλωσης, αλλά και για την συνεχιζόμενη αλματώδη εξέλιξη του Τάγματος του Α.: & Α.:Σ.:Τ.: της Ελλάδας στην ημεδαπή, όπως αντίστοιχα διευρύνεται και εμβαθύνει η παρουσία και επιρροή του στον Διεθνή χώρο του Σκωτικού Τύπου, με τις εντεύθεν ευεργετικές για το Έθνος και την κοινωνία μας συνέπειες.

Ακολούθησε τεκτονικό συμπόσιο, με λιτά μεν εδέσματα από την τοπική κουζίνα,  ιδιαίτερη δε θέρμη και αδελφική αγάπη, με προπόσεις που έγιναν κατά τα συνηθιζόμενα στις Τεκτονικές εκδηλώσεις του Σκωτικού Τύπου από τον και επίτιμο Μεγάλο Διδάσκαλο υπέρ του Ελληνικού Έθνους, των αδελφών και των τεκτόνων εν γένει και των οικογενειών τους.

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα απήλθαν οι αδελφοί επισκέπτες, υποσχόμενοι συνδρομή και συχνές παρουσίες στους αδελφούς των νέων Στοών, ευχόμενοι εξέλιξη τους, σε αριθμό και σε ποιότητα Τεκτονικού Έργου.

Για την Μεγάλη Στοά

Ο Μέγας Γραμματέας
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ