Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Υπό φρούρηση η σορός του Αντρέ Μπα Ομπάμ υπό τον φόβο μιας ….Τεκτονικής Τελετής

Πέθανε πριν από λίγες ημέρες ,υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες ,ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Γκαμπόν και Τέκτονας , Αντρέ Μπα Ομπάμ , ετών 57, στο γειτονικό Καμερούν όπου είχε αποσυρθεί το τελευταίο διάστημα, αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος του Ομπάμ, της Εθνικής Ένωσης, ο Γκαμπονέζος πολιτικός «απεβίωσε … λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και τον είχαν αναγκάσει να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή», ωστόσο υποστηρικτές του θεωρούν πως δηλητηριάστηκε από την κυβέρνηση της Γκαμπόν.
Η είδηση προκάλεσε σφοδρό κύμα λαϊκής αντίδρασης, με διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας, Λιμπρβίλ, πυρπολώντας αυτοκίνητα και βάζοντας φωτιά στην πρεσβεία του Μπενίν, η οποία «κάηκε ολοσχερώς», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται σε σχετικό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters
Μετά από διάφορες διαβουλεύσεις μεταξύ μαχητών της αντιπολίτευσης και κυβέρνησης προχθές η σορός του Ομπάμ έφθασε στην πόλη Oyem (Βόρεια  Γκαμπόν) προκειμένου να ταφεί. Οι οπαδοί του , σύμφωνα με το ειδησεογραφικό Portal  gabonactu, δεν άφησαν στιγμή μόνο του το φέρετρο φοβούμενοι κάποια Τεκτονική τα τελετή από  τους αδελφούς του Τέκτονες…

Montrose: 250 χρόνια Βασιλική Αψίδα


Στις 16 Μαΐου οι αδελφοί στην πόλη Montrose της Σκωτίας θα γιορτάσουν την επέτειο των 250 χρόνων από την εγκατάσταση του πρώτου εργαστηρίου της Βασιλικής Αψίδας  στην πόλη. Μάλιστα θα διεξαχθεί ειδική συνεδρία στο Δημαρχείο της πόλης ώστε όσοι κατέχουν την τάξη της Β.Α να βρεθούν όλοι μαζί.

Ρόκκος Χοϊδάς: Σοσιαλιστής και Τέκτονας πέθανε στη φυλακή αρνούμενος να προσκυνήσει τον βασιλιά


Ο Ρόκκος Χοϊδάς (1830-1890) ήταν δικαστικός, βουλευτής και γνωστός κυρίως για τους αγώνες του ενάντια στη μοναρχία.
Ο Ρόκκος Χοϊδάς, είναι ένας από τους πρωτοπόρους του ελληνικού δημοκρατικού πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου.
Αφιέρωσε τη ζωή του στον αντιμοναρχικό Αγώνα, υπερασπίσθηκε τα δικαιώματα των κοινωνικά ασθενέστερων, αντιστάθηκε στο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της εποχής του, ίδιο κι΄απαράλλαχτο με το σημερινό.
 Ένα άρθρο του στον «Ραμπαγά», στάθηκε η αφορμή για να τον οδηγήσει η κυβέρνηση του αυλόδουλου Τρικούπη (ενός εκ των διάφορων ψευδο – «εθναρχών») στη φυλακή του Ναυπλίου.
 Με κλονισμένη την υγεία του, συνεπεία των επιπλοκών που του προκάλεσε τραύμα από πυροβολισμό που δέχτηκε από βασιλόφρονα τραμπούκο, αλλά αρνούμενος να ζητήσει «χάρη», ο Χοϊδάς πέθανε «φυλακισμένος» αλλά Ελεύθερος, στις 3 Μαΐου του 1890, από υποτροπή παλιάς του πληγής, εξαιτίας των κακουχιών της φυλακής. Μερικοί υποστήριξαν ότι αυτοκτόνησε, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί…
Ο Ρόκκος Χοϊδάς διακήρυττε ότι η εθνική κυριαρχία και ο νόμος είναι πάνω από τον βασιλιά.
 Σοσιαλιστής και Τέκτονας – Το βιογραφικό του από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος – grandlodge.gr
Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και την Ιταλία. Επέστρεψε και εισήλθε στον δικαστικό κλάδο, όπου διακρίθηκε για την ακεραιότητα και εντιμότητά του.
 Έφθασε μέχρι τον βαθμό του αντιεισαγγελέα Εφετών. Αγωνίστηκε με πάθος για την εξάλειψη της κοινωνικής μάστιγας της εποχής, της ληστείας, και για την εξυγίανση του δημόσιου βίου.
Το 1874 αηδιασμένος από την διαφθορά παραιτήθηκε από το δικαστικό του αξίωμα. Έκτοτε ασχολήθηκε με την πολιτική και του κοινωνικούς αγώνες.
Το 1875 εκλέχθηκε βουλευτής Κεφαλονιάς από όπου κατάγονταν η παλαιά αριστοκρατική του οικογένεια.
 Θεωρείται από τους πρώτους σοσιαλιστές βουλευτές και δημιούργησε δική του κοινοβουλευτική ομάδα.
Η ομάδα του ήταν επίγονοι των Ριζοσπαστών, προοδευτικά και φιλελεύθερα στοιχεία.
 Στην πορεία του συναντήθηκε με τον επίσης τέκτονα Γ. Φιλάρετο και ίδρυσαν με άλλους ριζοσπάστες τον Δημοκρατικό σύλλογο Ρήγας.
Επιδόθηκε σε αντιμοναρχικούς αγώνες αποδοκιμάζοντας ταυτόχρονα τις ξένες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.
 Ήταν δεινός ρήτωρ και γιαυτό απέκτησε σφοδρούς πολέμιους.
 Σε μία αντιπαράθεση που είχε στην πλατεία Συντάγματος με τον φιλομοναρχικό βουλευτή Μεσολογγίου Δημ. Στάικο (πρώην Συνταγματάρχη) και στην επακολουθήσασα μονομαχία τραυματίστηκε.
 Το 1883 εξελέγη βουλευτής Αττικοβοιωτίας και μαζί με τον Αρ. Οικονόμου, ίδρυσε το Λαϊκό Κόμμα. Δημοκρατικό κόμμα με αρχές και προοπτική ανανέωσης της πολιτικής ζωής και των κοινωνικών δομών.
 Το 1885 επανεξελέγη βουλευτής. Ο ασυμβίβαστος Χοϊδάς σκλήρυνε την κριτική του στάση απέναντι στο παλάτι και στους υποστηρικτές του.
 Χαρακτηριστικό της ακεραίας του προσωπικότητας ήταν η στάσης του όταν απερρίφθη από την Βουλή της εποχής το νομοσχέδιο «Περί τιμωρίας των καταχρωμένων τα δημόσια χρήματα».
Ο Χοϊδάς παραιτήθηκε από το αξίωμά του και παρ΄ ότι η Βουλή δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του εκείνος δεν επανήλθε!
Η στάση του αυτή προκάλεσε την οργή παρακρατικών μηχανισμών οι οποίοι επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν.
 Από τότε πρωτοστατούσε σε διαμαρτυρίες, έγραφε σε εφημερίδες πύρινα άρθρα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελευθερίας και της ισότητας.
 
Με αφορμή άρθρο του στην εφημερίδα Ραμπαγιά, εναντίον του Βασιλέα Γεωργίου του Α΄ και του διαδόχου Κωνσταντίνου, του ασκήθηκε δίωξη και ποινή 3τους φυλακίσεως (31/5/1889).
Οδηγήθηκε στις φυλακές Χαλκίδας όπου ένα χρόνο αργότερα πέθανε από τις κακουχίες και την υποτροπή του παλαιού του τραύματος (ή αυτοκτόνησε κατ΄ άλλους) χωρίς εν τω μεταξύ να ζητήσει χάρη αποφυλακίσεως, ενώ μπορούσε.
 Ο Ρόκκος Χοϊδάς ήταν μέλος στη Στοά Πυθαγόρας.
ΠΗΓΗ: tribune.gr
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ