Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Τα «σχέδια» του Ελευθεροτεκτονισμού για το ΙσλάμΗ Ένωση «Η Σκέψη και οι Άνθρωποι» διοργάνωσε συμπόσιο στο ULB, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών με θέμα:

“Τι μπορεί ο γνώμονας και ο διαβήτης να κάνουν απέναντι στα πετροδολάρια του σκοταδισμού ;” που προκάλεσε αντιπαράθεση
στο εσωτερικό των 4 μεγάλων αδογμάτιστων βελγικών  στοών, εξηγεί ο Chemsi Cheref-Khan, τέκτονας, καταγωγής και πολιτισμικής κουλτούρας μουσουλμανικής, λέγοντας στη συνέχεια:  δεν υπάρχει μια άποψη που μοιραζόμαστε ομόφωνα. Ωστόσο, η όλη πρωτοβουλία του Συμποσίου δεν παύει παράλληλα να ανησυχεί.

«Παρατηρώ ότι υπάρχουν 2 στάσεις απέναντι στη διοργάνωση. Η πρώτη είναι αυτή της ανησυχίας. Το θέμα της συνύπαρξης δεν είναι πια προφανές αφού υπάρχει μια σύγχιση μεταξύ ισλάμ και ισλαμισμού.»

«Ο δεύτερος τύπος αντιμετώπισης ενσαρκώνεται από την μειονότητα των τεκτόνων της αριστεράς. Αυτοί οι τελευταίοι επιδεικνείουν απέναντι στους μουσουλμάνους μια στάση κατανόησης γιατί αυτοί βλέπουν σε αυτούς πρώτα απ΄όλα κοινωνικές τάξεις μη ευνοημένες. Στο όνομα αυτής της ανοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα που παραμένουν αρχές θεμελιώδεις για τον ελευθεροτεκτονισμό αυτοί φτάνουν στο σημείο να δεχθούν ένα λόγο υπέρ αυτού που αποκαλείται θρησκευτικό κατάλυμα» (π.χ αποδοχή της μαντήλας στο σχολείο ή στη δημόσια διοίκηση …).

Αυτός είναι ο λόγος που ανησυχεί ο Chemsi Cheref-Khan και είναι τελικά «αντίθετος στα θεμέλια του ελευθεροτεκτονισμού.

«Οφείλω να τους θυμίσω ότι οι προκάτοχοί τους συγκρούστηκαν με την Καθολική εκκλησία και της άσκησαν κριτική για τον δογματισμό της και έτσι  κατόρθωσαν να την βοηθήσουν να εξελιχθεί… Απευθύνομαι επομένως στα αδέρφια μου και στις αδερφές μου θυμίζοντάς τους ότι ο ελευθεροτεκτονισμός μπορεί και οφείλει να βοηθήει το ισλάμ όπως βοήθησε την εκκλησία. Οφείλουμε να σεβαστούμε το ισλάμ ως θρησκεία αλλά οφείλουμε επίσης να πολεμήσουμε την ιδεολογικοποιημένη και ολοκληρωτική εκδοχή του. Ήδη έπρεπε να το έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό.»

To αντικείμενο του Συμποσίου που άνοιξε το Σάββατο έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους ελευθεροτέκτονες να υποστηρίξουν τους δημοκράτες μουσουλμάνους στην προοπτική μιας μουσουλμανικής δημοκρατίας μουσουλμανικής όπως υπάρχει η χριστιανική, όπως αναφέρει το pentapostagma.gr.

«Η μεθοδολογία της ελεύθερης εξέτασης ουσιαστικά μασονική, μπορεί να βοηθήσει τους μουσουλμάνους να ξαναδιαβάσουν το κοράνι στο ιστορικό και κριτικό πλαίσιο… Σήμερα δυστυχώς η εξέλιξη του ισλάμ υπό την επιρροή των διανοητών της σαρία έδωσε πολύ βάρος στη νόρμα, στην καταστροφή του πνευματικού και ηθικού. (lalibre 29/31 Μαίου 2015)

Σύμφωνα με το σύνταγμα του Άντερσον στον ελευεθροτεκτονσιμό γίνονται δεκτά άτομα ανεξάρτητα από την θρησκευτική τους ταυτότητα.

Το ULB των Βρυξελλών που αναδεικνύεται σε εργαστήρι καθορισμού στάσεων ως προς τα σύγχρονα τεκταινόμενα, ιδρύθηκε από τον ελευθεροτέκτονα Théodore Verhaegen και επειδή τότε την εξουσία την είχαν οι φιλελεύθεροι καθολικοί δεν το είχαν αναγνωρίσει για περίπου 4 χρόνια και οι καθηγητές του δούλευαν αμισθί.


Πηγή: http://www.portnews.gr/freemason-islam-project
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ