Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Το βροντερό ΟΧΙ του «Προμηθέα Δεσμώτη» ενάντια στα Μνημόνια της εξουσίας θα αντηχήσει στο ΠήλιοΤραγωδία με βαθιά πολιτικά νοήματα μιλά για την ελευθερία του πνεύματος εξυψώνοντας τον Άνθρωπο μέχρι τον Θεό.
Η αμφισβήτηση της εξουσίας παρουσιάζεται στο έργο ως η εφαλτήριος δύναμη του επαναστάτη Προμηθέα.
Ο Προμηθέας του Βασίλη Ασημακόπουλου είναι ο ηρωικός επαναστάτης που υψώνει το ανάστημά του ενάντια στην τυραννία.

Με διαταγή του Δία ο απείθαρχος Τιτάνας Προμηθέας θα αλυσοδεθεί σε έναν βράχο, όμως θα συνεχίσει να αντιστέκεται εξαγριώνοντας τον Δία, ο οποίος τον γκρεμίζει στα Τάρταρα στέλνοντας αστραπές και κεραυνούς.

Η Όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Θέατρο "Τζένη" Τσαγκαράδα-Πήλιο

Ο Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας παρουσιάζει την Ελληνική όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Θέατρο "Τζένη" Τσαγκαράδα-Πήλιο.
Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ασημακόπουλος
Μουσική: Παναγιώτης Καρούσος

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
Θέατρο "Τζένη" Τσαγκαράδα-Πήλιο
Πρώην οικία Τζένης Καρέζη / Ώρα 9μ.μ.
Γενική είσοδος 8 ευρώ
«Ο επαναστάτης Προμηθέας αντιστάθηκε στην εξουσία και δεν λύγισε μπροστά σε κανένα μνημόνιο, το Όχι του Προμηθέα μπροστά στους Τυράννους, τώρα είναι πιο συμβολικό και μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ»
Ο Προμηθέας πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά και παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000.
Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και στην Ουάσινγκτον. Στην Ελλάδα ο Προμηθέας ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Χολαργού, Κορινθίων, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου, στην αίθουσα συναυλιών Παρνασσός, στην Παλαιά Βουλή, στο Θέατρο Βεάκειο, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην Αρχαία Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Με την αιγίδα της UNESCO παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2014 στην Νέα Υόρκη στο Queens Auditorium και στον ΟΗΕ εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Στην παρουσίαση του ΟΗΕ το έργο και οι καλλιτέχνες πήραν το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 80 χώρες.
Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη της Συμφωνικής Ορχήστρας της Αθήνας παρουσιάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ.
Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος
Ιώ/Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας, τενόρος
Ωκεανίδα/Θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο
Βιβή Κλεισούρα, πιάνο
Ήχος και Φως - Special Effects: Γιώργος Βόντζος

Ανακοίνωση του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου - ΄΄ Κάποιοι αγνοούν για πολλοστή φορά την Ελληνική έννομη τάξη΄΄Ανακοίνωση εξέδωσε το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου σχετικά  με έγγραφο που  κυκλοφόρησε και το οποίο εστάλη προς όλα τα φιλοσοφικά εργαστήρια .Πηγή: http://www.supreme-council.gr/news.html

Η Σύνοδος της Νομοθετικής Συνέλευσης του Mato Groso της Βραζιλίας τίμησε τον ΕλευθεροτεκτονισμόΗ επίσημη Σύνοδος της Νομοθετικής Συνέλευσης του Mato Groso της Βραζιλίας συνεδρίασε χθες 19/8/2015 προκειμένου να τιμήσει τον Τεκτονισμό για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κοινωνίας της Βραζιλίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο καθηγητής Wagner Augusto Andreasi μίλησε από το βήμα της Βουλής για την ιστορία του Ελευθεροτεκτονισμού.   

Οι Τέκτονες της Βραζιλίας συγκεντρώνουν υπογραφές κατά της διαφθοράςΟι αδελφοί της πόλης Uberaba  ξεκίνησαν εκστρατεία για τη συγκέντρωση υπογραφών κατά της διαφθοράς . Όπως δήλωσε ο αδ. Marcio Jose Caetano Afonso  ΄΄ οι Τέκτονες είναι προσηλωμένοι στον αγώνα κατά της διαφθοράς καθώς αυτή  (διαφθορά) είναι υπεύθυνη για την παρούσα πολιτική κρίση. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 5000 υπογραφές.΄΄ 
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ