Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Έξω οι Ομοφυλόφιλοι από την Μεγάλη Στοά της Τζόρτζια Στις 28 Οκτωβρίου, η Μεγάλη Στοά της Πολιτεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ (40.000 μέλη), αποφάσισε να απαγορεύσει την ομοφυλοφιλία στις τάξεις της. Συγκεκριμένα ο Μεγάλος  Διδάσκαλος Douglas W. McDonald  εξέδωσε ένα διάταγμα, μετά την έγκριση του συμβουλίου, με οριακή πλειοψηφία, η οποία αναφέρει μεταξύ των άλλων  ότι " η ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη προς το ηθικό νόμο"

Τα ονόματα των Άγγλων Τεκτόνων στο Διαδίκτυο


Σε ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα ειλικρίνειας, οι Ελευθέροτέκτονες  της Αγγλίας κατέστησαν  διαθέσιμα στο διαδίκτυο τα ονόματα του συνόλου των μελών τους,  μέχρι το 1923 .

Ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου του Τεκτονισμού, αδ. Diane Clements δήλωσε: «Τα αρχεία αποδεικνύουν τη σημαντική συμμετοχή που είχαν οι  Ελευθεροτέκτονες στη βρετανική κοινωνία."

Μεταξύ των άλλων η λίστα περιλαμβάνει τουλάχιστον 5.500 αστυνομικούς ,αρκετές χιλιάδες αξιωματικούς του στρατού ,170 δικαστές, 169 βουλευτές και 16 επισκόπους.


Πηγή: http://www.theguardian.com/

Τα νέα της Μεγάλης Στοάς του Σήματος της Ελλάδας


Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 έγινε στην Αθήνα η τακτική Μεγάλη Συνέλευση της «Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος και των Υπερποντίων Αυτής Στοών». Κατά την Μεγάλη αυτή Συνέλευση εξελέγη ο Πσεβ.Αδ. Δ. Ι., ως Μέγας Διδάσκαλος για την επομένη διετία (Φεβρουάριος 2016 - Φεβρουάριος 2018), η Εγκατάσταση του οποίου θα γίνει την 13η Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα. Έγινε, επίσης, η εκλογή του Μεγάλου Θησαυροφύλακος, του Ελεγκτού και του Αναπληρωτού Ελεγκτού για την επομένη τεκτονική περίοδο (Φεβρουάριος 2016-Φεβρουάριος 2017), ενώ ενεκρίθησαν ο οικονομικός απολογισμός τής παρελθούσης περιόδου και ο προϋπολογισμός τής επομένης.
***
Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 έγινε στο Δουβλίνο η Μεγάλη Σύνοδος του «Υπάτου Μεγάλου Περιστυλίου της Βασιλικής Αψίδος της Ιρλανδίας». Κατόπιν προσκλήσεως, παρέστη ο Σεβτ.Αδ. Α.-Ι. Μ., Μέγας Διδάσκαλος της ημετέρας Μεγάλης Στοάς του Σήματος, συνοδευόμενος από τον Πσεβ.Αδ. Ι. Ρ., ΜΒ΄Επ. Εκτός από την ελληνική αντιπροσωπεία παρέστησαν αντιπροσωπείς από τα Μεγάλα Περιστύλια Βασιλικής Αψίδος της Ολλανδίας, τηςΓερμανίας και της Ισπανίας, καθώς και ο Μέγας ΔΙδάσκαλος του Σήματος της Ελβετίας. 
***
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 έγινε στο Winterthur της Ελβετίας η Μεγάλη Συνέλευση της «Εθνικής Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων Τεκτόνων του Σήματος της Ελβετίας». Μετά από σχετική πρόσκληση, παρέστη ο Σεβτ.Αδ. Α.-Ι. Μ., Μέγας Διδάσκαλος της ημετέρας Μεγάλης Στοάς του Σήματος, συνοδευόμενος από τον Β΄ΜΕπ, Πσεβ.Αδ. Ι.Ρ.. Παρέστησαν, επίσης, Μεγάλοι Διδάσκαλοι Μεγάλων Στοών Σήματος από την Φινλανδία, την Εσθονία, και το Τογκό. Τέλος, παρέστη και ο Εξοχώτατος και Ύπατος Μέγας Βασιλεύς του Υπάτου Μεγάλου Περιστυλίου της Ιρλανδίας. 


Πηγή: http://www.markandmariner.gr/home.html

Δελτίο Τύπου της Μ. Στ. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ Α. & Α. Σ. Τ.
Εγκαίνια Τεκτονικού Κτιρίου στη Θεσσαλία
Την 24η Οκτωβρίου 2015, σε λαμπρή εορταστική τελετή, έλαβαν χώρα τα εγκαίνια του Τεκτονικού κτιρίου  της Ημετέρας Μεγάλης Στοάς του Α&ΑΣΤ της Ελλάδος στη Θεσσαλία.

Τις εργασίες παρακολούθησαν ευάριθμες αντιπροσωπείες των Στοών του Τάγματος, ένδοξοι και κραταιοί αδελφοί.  Αντιπρόσωποι του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α&ΑΣΤ και του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος του Α&ΑΣΤ  μετέφεραν τα οικεία συγχαρητήρια και ευχετήρια μηνύματά τους.

Μετά το πέρας των τυπικών εργασιών, πλείστοι όσοι αδελφοί, διαφόρων βαθμών και αξιωμάτων, εξέφρασαν την χαρά τους για την εξέλιξη αυτή και την ικανοποίησή τους από την διοργάνωση της τεκτονικής αυτής εορτής και της όλης εκδήλωσης, αλλά και για την συνεχιζόμενη αλματώδη εξέλιξη του Τάγματος του Α&ΑΣΤ της Ελλάδας στην ημεδαπή εν γένει, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με την παρουσία και επιρροή του στον Διεθνή χώρο του Σκωτικού Τύπου, με τις εντεύθεν ευεργετικές για το Έθνος και την κοινωνία μας συνέπειες.

Ακολούθησε τεκτονικό συμπόσιο, σε ατμόσφαιρα αδελφικής αγάπης, με προπόσεις που έγιναν, κατά τα συνηθιζόμενα στις Τεκτονικές εκδηλώσεις του Σκωτικού Τύπου, από τον Σεβάσμιο της Στοάς υπέρ του Ελληνικού Έθνους, των αδελφών, των τεκτόνων εν γένει και των οικογενειών τους.

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα απήλθαν οι αδελφοί επισκέπτες, υποσχόμενοι συνδρομή και συχνές επισκέψεις στις εργασίες, ευχόμενοι τα καλύτερα για το Τεκτονικό Έργο της Στοάς.

Για την Μεγάλη Στοά

Ο Μέγας Γραμματέας

Πηγή: http://www.aasr.gr/
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ