Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Στήριξη των Άγγλων Τεκτόνων στους τυφλούς Βετεράνους ΣτρατιωτικούςΤο Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 100.000 λιρών για την ανακαίνιση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης  τυφλών Βετεράνων του Ηνωμένου Βασιλείου.  

Οι Γάλλοι Τέκτονες γιόρτασαν την ημέρα του Κοσμικού Κράτους


Με αφορμή τον  χθεσινό  εορτασμό της ημέρας του κοσμικού κράτους στη Γαλλία,  οι αδελφοί των Στοών της πόλης Βαλενσιέν που εργάζονται υπό την σκέπη της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας , πραγματοποίησαν στο πάρκο της πόλης συμβολική δενδροφύτευση με τη συμμετοχή παιδιών από το γειτονικό Δημοτικό Σχολείο. 

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος

 Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015  πραγματοποιήθηκε στο Τεκτονικό κτίριο των Αθηνών, η εγκατάσταση του υπό τον Πρόσθετον Μεγάλον Διδάσκαλον νέου Συμβουλίου Αξιωματικών της γαλλόφωνης Στοάς APOLLO υπ” αρ. 134, ιδρυθείσα το 1991 με αφορμή την επίσκεψιν και τις κοινές εργασίες με γάλλους αδελφούς της περιηγητικής ομάδας LEIBNITΖ.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν υπό τη σφύρα του Επιτίμου Μεγάλου Διδασκάλου Ιωάννη Βασιλείου, παρόντος του Μεγάλου Διδασκάλου Κωνσταντίνου Σαμπατακάκη, αξιωματούχων της Μεγάλης Στοάς, Σεβασμίων και πλήθους αδελφών .
Ο Προεδρεύων αναφέρθηκε συντόμως στο ιστορικό αυτής της ιδιαίτερης Στοάς και τη σπουδαιότητα του έργου της για τον Α.Α.Σ.Τ., τον διεθνή  και τον ελληνικό τεκτονισμό, παροτρύνοντας τους αδελφούς να συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο της με την δράση και την παρουσία τους.
Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε ποτήριο αγάπης.
Η Μ. Γραμματεία


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ