Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Με μια μεγάλη στιγμή για τον Ελληνικό Τεκτονισμό φεύγει το 2015


 Με μια μεγάλη διάκριση ενός Έλληνα Τέκτονα μας αφήνει το 2015. Συγκεκριμένα ο αδ. Ιορδάνης Πουλκούρας (Συγγραφέας – Ερευνητής)  Σεβ.  της Στοάς Προμηθέας αρ.37 της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος απέσπασε το πρώτο βραβείο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Τεκτονικών Εργασιών που διοργανώθηκε από το Ιβηρικό Κέντρο Τεκτονικών Σπουδών στην Μαδρίτη της Ισπανίας. Η εργασία του με τίτλο «The founding of the Greek Free Masonry» πρόκειται να κυκλοφορίσει σύντομα από το CIEM (Centro Iberico de Estudios Masonicos).

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον αδελφό  Ιορδάνη ο οποίος μας κάνει περήφανους και προβάλει τον Ελληνικό Τεκτονισμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για έναν ακούραστο εργάτη του πνεύματος ο οποίος έχει δώσει πολλά και έχει να δώσει ακόμη περισσότερα στον Ελληνικό Τεκτονισμό.

Λίγα στοιχεία για τον αδελφό Ιορδάνη:

Συγγραφέας: Ιορδάνης Πουλκούρας (λογοτεχνικό ψευδώνυμο J.P. Craftson)


O Ιορδάνης Πουλκούρας είναι σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ. Με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο J. P. Craftson έχει γράψει δύο βιβλία, το Αρχαία Τεκτονικά Χειρόγραφα, The Regius Poem (Γκοβόστης) και το Bleeding Angels: Η Απόκρυφη Παράδοση της Ευρώπης (Αρχέτυπο) και με το όνομά του το ΙΕΡΟΔΟΜ Από τον Μεσαιωνικό Τεκτονικό Μύθο στον Αρχαίο και Αποδεδεγμένο Σκωτικό Τύπο. Έχει συνυπογράψει πολλά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο, μεταξύ των οποίων Η Δύναμη των Συμβόλων, Μυθικοί Θησαυροί, 20 Μεγαλύτερα Αινίγματα της Ιστορίας και Τεκτονισμός: Η Μεγαλύτερη Μυστική Αδελφότητα.

Μπράβο στο Τεκτονικό Ίδρυμα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος - Τέτοιες ενέργειες μας κάνουν υπερήφανους ως Τέκτονες


Βίντεο από την Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Τεκτονικού Ιδρύματος Ελλάδος

Οι αδελφοί  διέθεσαν  το ποσό των 280.000 ευρώ σε διάφορα ιδρύματα και φορείς που το έχουν ανάγκη.

πηγή  βίντεο

Ελλάδα - Κείμενο δυσφήμηση κατά του του Τεκτονισμού.


Σημ. Blog: Η παρακάτω αόριστη είδηση δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα dete.gr (http://dete.gr/?p=127503) .  Θα πρέπει κάποια στιγμή οι Τεκτονικές Δυνάμεις να αρχίσουν να αντιδρούν σε τέτοια δημοσιεύματα τα οποία μπορεί από την μια να <<πουλάνε>> ωστόσο δημιουργούν μια στρεβλή εικόνα για το πραγματικό πρόσωπο του Τεκτονισμού. Ο μύθος της παντοδυναμίας πρέπει να πέσει και να φανεί η πραγματική διάσταση της αδελφότητας. Το λέμε για μια ακόμη φορά μήπως και κάποιοι το καταλάβουν . Αν οι Τέκτονες κινούσαν τα νήματα τότε  δεν θα έχανε η μεγαλύτερη Τεκτονική δύναμη τους κόσμου  (Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας) την φοροαπαλλαγή , όπως αποφάσισε  πριν από λίγες ημέρες το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του dete.gr

ΠΑΤΡΑ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μασόνοι δικηγόρος και Δικαστής
Στο Δικαστικό Μέγαρο και στους κύκλους των επιχειρηματιών επικρατεί σάλος! Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες δικαστικός λειτουργός… υποβάλει τα σέβη του σε γνωστό δικηγόρο της πόλης!
Τι συμβαίνει όμως όταν ο πρώτος δικάζει υπόθεση του δεύτερου; Και που υποβάλει τα σέβη του;

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία Μασονική Στοά της Πάτρας. Όσοι γνωρίζουν καλά τα πράγματα αναφέρουν πως ο δικηγόρος έχει μεγαλύτερο τεκτονικό βαθμό από τον δικαστικό λειτουργό και στις «συνεστιάσεις» των Τεκτόνων… του υποβάλει τα σέβη του!
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ