Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Ετήσιο Μήνυμα Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Μεγάλου Διδασκάλου του Διεθνούς Τάγματος αδ. Δημητρίου Λυμπέρη


Ιανουάριος 2016
Ετήσιο Μήνυμα για το Νέο Έτος 2016

Τέλος χρόνου. Η κληρονομιά του βαριά˙ ο φόβος, η ανασφάλεια. Η διαρκής πάλη μεταξύ των δυνάμεων τού Κακού και του Καλού ορίζεται ως το κρισιμότερον σημείον αναφοράς σε μεγάλο μέρος της ιστορικής πορείας της Ανθρωπότητος.

Το «επί Γης ειρήνη» των αγγελικών ψαλμών δεν φτάνει στις ψυχές των ανθρώπων. Για άλλη μία φορά το πνευματικό σκότος και η εξαφάνιση των ηθικών αναστολών της ψυχής αποτελούν την ύβριν του «δόξα εν υψίστοις Θεώ»˙ του Θεού κάθε ανθρώπου.

Μάταια αναζητούμε το μόλις γεννηθέν Θείον Βρέφος. Στη θέση του συναντάμε τα άψυχα σώματα μικρών παιδιών, θύματα της κακής μοίρας της Ιστορίας. Ο Θεός δακρύζει. Τα δάκρυα αυτά γίνονται ένα με τα κύματα της θάλασσας.

Αρχή Νέου Χρόνου. Η ελπίδα, με κόπο και πολύ πόνο, προσπαθεί να φωτίσει και να ηρεμήσει τις ψυχές των ανθρώπων. Τα ερωτήματα και οι ανησυχίες κάθε ανθρώπου μαστιγώνουν σαν μία πραγματική δοκιμασία κάθε άνθρωπο.
Η ελπίδα αγωνίζεται να γίνει πραγματικότης και να μετουσιωθεί σε πραγματική δύναμη κατά των δυνάμεων τού Κακού.

Και να που η ελπίδα φανερώνεται από την ψυχική δύναμη ενός μικρού λαού, πολύ αδύναμου στις ημέρες μας. Απλώνουν τα χέρια και βοηθούν. Η ματιά τους ζεσταίνει τις ψυχές και ο λόγος τους, απλώς με τη δύναμη της ανθρωπιάς, κρατά όρθιους τους συνανθρώπους μας.
Εάν στην Αρχαιότητα οι Έλληνες εδίδαξαν την φιλοσοφία, την αρετή και τον σεβασμόν προς το Θείον, τώρα διδάσκουν, με την ανθρωπιστική τους δράση, πώς πρέπει να φέρεται άνθρωπος προς συνάνθρωπον, παραβλέποντας από τη φύση καθορισμένες εξωτερικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων. Η Ψυχή και η Ζωή ανήκουν σε κάθε άνθρωπο.
Η Ελλάδα από ένας μικρός και αδύναμος γεωγραφικός χώρος μεταμορφώνεται σε παγκόσμια Ηθική και Ανθρωπιστική Δύναμη. Οι γιαγιάδες που με το μπιμπερό τάισαν ένα βρέφος σαν να ήταν δικό τους, φανέρωσαν την πραγματική φάτνη και το πανανθρώπινον θείον βρέφος.
Υπάρχει Ελπίδα!
Σας ευχόμεθα ένα ευτυχές οικογενειακά και κοινωνικά, και γόνιμον τεκτονικώς, Νέον Έτος!


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ