Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Συγκροτήθηκε και λειτουργεί πλέον κανονικά τοΎπατο Συμβούλιο του 33ου του Α.Α.Σ.Τ για την Ελλάδα

 Συγκροτήθηκε και λειτουργεί πλέον κανονικά , συμμορφούμενο με την υπ.αριθ. 590/2015 απόφαση του Αρείου Πάγου και  την κανονική μυητική διαδοχή  το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου του Α.Α.Σ.Τ για την Ελλάδα με την παρακάτω σύνθεση:

 Υ.Μ.Τ – ΡΑΦΑΗΛ Ντε ΣΙΓΟΥΡΑ
Ανθύπατος – Μέγας Καγκελλάριος – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΡΑΚΙΟΣ
Μέγας Ρήτωρ. Γ. Γ
Μέγας Θησαυροφύλαξ. Α. Ν
Μέγας Βιβλιοφύλαξ . Κ.Β
Μέγας Τελετάρχης. Α.Κ
Μέγας Αρχηγός των Φρουρών. Π. (Νότης) Κ.
Μέγας Δοκιμαστής. Ι.Π
Μέγας Ελεονόμος Α.Π
Πρόσθετος Μέγας Καγκελλάριος, Σ.Χ

Σημ. Blog: 
 Η εξέλιξη αυτή βάζει επιτέλους ένα τέλος στους πολύχρονους δικαστικούς αγώνες και υπόσχεται μια νέα ημέρα για τον Ελληνικό Τεκτονισμό. Ελπίζουμε όλοι να δείξουν εμπράκτως ότι σέβονται  και αναγνωρίζουν  τις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας κάτι εξάλλου που αποτελεί και μια από τις βασικές δεσμεύσεις  κάθε Τέκτονα.  (Ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης Ραούλ Ντε Σιγούρα με τον Ανθύπατο και Μέγα Καγκελλάριο Εμ. Γερακιό)

Το κείμενο της απόφασης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:


(Οι φωτογραφίες προέρχονται από το site http://www.srheraldgr.com/)

Νέος Μεγάλος Διδάσκαλος στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος


 Κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 23/1/2016 στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών , οι 292 εκλέκτορες  της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος ανέδειξαν νέο Μεγάλο Διδάσκαλο  τον αδελφό Κωνσταντίνο Π .


 Ο νέος Μεγάλος Διδάσκαλος αναλαμβάνει την ηγεσία σε μια δύσκολη για το Τάγμα εποχή μετά και την πρόσφατη είδηση ,που κυκλοφόρησε στον τύπο, για οικονομικές ατασταλίες στο ταμείο της Μεγάλης Στοάς. Να ευχηθούμε στο νέο Μεγάλο Διδάσκαλο καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ελπίζοντας  ότι η θητεία του θα ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία για το καλό των αδελφών και της Ελληνικής κοινωνίας.

Επίσκεψη του Υπάτου Συμβουλίου του 33 της Βουλγαρίας στην ΕλλάδαΤο Δεκέμβρη που μας πέρασε ,αντιπροσωπεία του Υπάτου Συμβουλείου του 33ου  του Α.Α.Σ.Τ της Βουλγαρίας φιλοξενήθηκε από το αντίστοιχο της Ελλάδος (Αχαρνών) Μήνυμα της Κραταιοτάτης Μεγάλης Διοικητού αδ. Μαρίας Κυριακόγγονα

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΑΙΟΤΑΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ DROIT HUMAIN,
ΕΝΔΟΞΩΤΑΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΓΓΟΝΑ, 33
ο

           Φίλτατοι Αδελφοί καί Αδελφές μου,

      Με την έναρξη του Νέου Χρόνου εύχομαι σε όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας και στις οικογένειές τους υγεία, δύναμη και χαρά. 


        Η εκτός του ΝΑΟΥ ατμόσφαιρα είναι σήμερα βαριά, καμιά φορά και αποπνικτική, γιατί η επικρατούσα κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κρίση κοινωνική και κρίση αξιών. Θα ήταν πολύ βολικό να λειτουργήσουμε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι καταφεύγουν στην καχυποψία και στον ατομισμό. Να κλειστούμε με άλλα λόγια στον εαυτό μας και στα Εργαστήριά μας θεωρώντας ότι αναπνέουμε έναν καθαρότερο αέρα και λησμονώντας ότι έχουμε μεταφέρει το κλίμα, το οποίο επικρατεί έξω, στον εσωτερικό μας χώρο. 

       Στην παρούσα φάση μία τέτοια στάση θα ήταν λιποταξία. Καθώς θίγονται θεμελιώδεις αρχές μας της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της ΙΣΟΤΗΤΑΣ και της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, δεν επιτρέπεται ούτε να αδιαφορήσουμε, ούτε να αποκοπούμε από την κοινωνία. 

      Ας προσπαθήσει ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς, με όποιο τρόπο μπορεί, να συνεισφέρει ΘΕΤΙΚΑ. 

      Ας δρασκελίσουμε το κατώφλι του 2016 με την ευχή να θέτουμε ευγενικούς και ανθρωπιστικούς στόχους και να προσπαθούμε να τους πραγματοποιούμε. 

            ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ ! 

                                              Η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής 

Πηγή: http://www.droit-humain.gr/
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ