Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Δήλωση – διευκρίνιση επί δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» από την Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.Τ


Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τίτλο  «Υπεξαίρεση μέχρι και στη Μεγάλη Στοά» αναφέρθηκε σε έλλειμμα τουλάχιστον 350.000 ευρώ στο ταμείο του «Τεκτονικού Ιδρύματος» της οδού Αχαρνών. Κατά τις πληροφορίες του συντάκτη, συνυπεύθυνη  ήταν μια κυρία «η οποία ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον ενός από τους γνωστότερους -ακόμη και στον δικηγορικό κόσμο- προηγούμενους «Μεγάλους Διδασκάλους», που τώρα έχει περάσει στην άλλη μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Μασονίας, δηλαδή τον Σκωτικό Τύπο».
Επειδή αυτό το δημοσίευμα  περί τον Σκωτικό Τύπο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση οφείλουμε για τη διευκρίνηση των πραγμάτων να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι:
Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου (εδρεύουσα στην Αθήνα και επί της οδού Κοδριγκτώνος 30, www.aasr.gr) που είναι γνωστή και ως «Σκωτικός Τύπος» , από την ημέρα της επανίδρυσης της  τον  Φεβρουαρίου 1988 , δεν διατηρεί κανενός είδους σχέση με οποιαδήποτε στοά ή ένωση που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Αχαρνών και πολύ περισσότερο με το εκεί Τεκτονικό Ίδρυμα. Ουδείς δε πρώην «Μεγάλος Διδάσκαλος» του ιδρύματος αυτού έχει γίνει μέλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, διεθνώς αναγνωρισμένης δια της συμμετοχής της στις πανευρωπαϊκές και διεθνείς ενώσεις του Τύπου αυτού (I.c.u.g.l., κ.λπ).
Αν η δημοσιογραφική έρευνα αναφέρεται σε πιθανότητα ίδρυσης μιας ακόμα τεκτονικής δύναμης με παρόμοιο τίτλο -αν αληθεύει- δεν έχει καμία σχέση με την προαναφερόμενη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου.
 Από τη Μεγάλη Γραμματεία

Πηγή: http://www.aasr.gr/

Ανακοίνωση του Τεκτονικού Εργαστηρίου ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣΜετά από ερωτήσεις που μας υπεβλήθησαν μέσα στο χρονικό διάστημα των τελευταίων ημερών αναγκαζόμεθα, εκ νέου, να επαναλάβουμε παλαιότερη διευκρινιστική μας δήλωση: Το Τεκτονικό Εργαστήριο «Κοινωνικός Κύκλος» επιθυμεί να διευκρινίσει πως ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχει με την Ιλουμινατική εταιρεία καθώς και την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος των Πεφωτισμένων Ελευθεροτεκτόνων, των κυρίων Ν. Λ και Α. Τ, αλλά ούτε και με τις θεωρίες περί «αναρχοκαπιταλισμού» που αυτές πρεσβεύουν! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι προφανώς από σύμπτωση, χρησιμοποιήθηκαν, από τις προαναφερθείσες οργανώσεις τόσο η ημερομηνία Ιδρυτικής Διακήρυξης του «Κοινωνικού Κύκλου», όσο η ρητορική καθώς και αποσπάσματα δημοσιεύσεων της διαδικτυακής του σελίδας. Τέλος, ο «Κοινωνικός Κύκλος» επιθυμεί, για μία εισέτι φορά, να διευκρινίσει πως παγία πολιτική του Εργαστηρίου είναι η επιλεκτική και όχι η μαζική εισροή μελών. Κατόπιν τούτου η διαδικασία εισδοχής είναι συγκεκριμένη και δεν στηρίζεται σε τεχνικές εντυπωσιασμού και διαφήμισης. 

 Ο «Κοινωνικός Κύκλος», ο οποίος αντλεί έμπνευση από τον Τεκτονισμό της Ηπειρωτικής Ευρώπης [Continental Freemasonry] και από το Τάγμα των Βαυαρών Ιλλουμινάτι του 1776 και χρησιμοποιεί κάποια εμβλήματα των Πεφωτισμένων της Βαυαρίας, επ' ουδενί λόγω θεωρεί πως έχει την αποκλειστική χρήση τους. Το ίδιο βεβαίως συμβαίνει και με τη χρήση του επιθέτου «Κοινωνικός», σε συνδυασμό με Τεκτονικούς σκοπούς ή συνειρμούς. Στον «Κοινωνικό Κύκλο» δεν περισσεύει η αλαζονεία - δεν θεωρούμε εαυτούς ειδήμονες. Αναγνωρίζουμε σε όλους το αναφαίρετο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, διατηρούμε όμως το δικαίωμά της κριτικής και της δημοσιοποίησής της, αν και όταν κρίνουμε πως απαιτείται, όπως στην περίπτωση τυχόν κακοποίησης ή διαστρέβλωσης των Τεκτονικών ή Ιλλουμινατικών Αρχών και Συμβόλων. Σκοπός του «Κοινωνικού Κύκλου» είναι η πνευματική αφύπνιση και αναγέννηση του Ριζοσπαστικού και Φιλελεύθερου Τεκτονισμού και η υπεράσπιση, με κάθε τρόπο και κόστος, των Αρχών που ενσωματώνονται στο λόγιο: «Ελευθερία - Ισότης - Αδελφότης" Νικόλαος Καλλιπολίτης Δτ.Τ Μαρίνος Αντύπας Στ.Α

"LE DROIT HUMAIN" – Τα νέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας


(Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www.droit-humain.gr/)

Στις 21/1/2016 η Ελληνική Ομοσπονδία πραγματοποίησε κατά την παράδοση την κοπή της βασιλόπιτας στην Τεκτονική Στέγη, με αθρόα παρουσία Αδελφών από Αθήνα-Πειραιά. Το νόμισμα με το αντίστοιχο δώρο κέρδισε μετά από κλήρωση η Αδελφή Α.Κκ., 2ο, της Στοάς "Ίσις, 1119". Οι Αδελφοί καί οι Αδελφές αντάλλαξαν ευχές, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, Ενδοξώτατος Αδελφός Π.Ζ., και η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής προσφώνησαν την ομήγυρη, η Σεβασμία Διδάσκαλος της "Ίσιδας" απήγγειλε το ποίημα "Αν" του Κίπλιγκ, ως μήνυμα για την καινούρια χρονιά, κι ακολούθησε μικρή δεξίωση.
Τις βασιλόπιτές τους ξεκίνησαν καί κόβουν καί η κάθε Στοά χωριστά, είτε οργανώνοντας συνεστιάσεις σε σπίτια (πχ, "Αναγέννηση, 1337" στις 8/1/2016) ή στη Στέγη μετά το πέρας των εργασιών τους αντίστοιχα. 
Τη βασιλόπιτά της έκοψε στις 30/1/2016 και η Στοά "Αξίερως, 1919", στην Ανατολή Αλεξανδρούπολης σε ατμόσφαιρα χαράς κι αδελφοσύνης.


Πηγή: http://www.droit-humain.gr/
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ