ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μοναδικές στιγμές για τον ΥΜΤ αδ. Ραούλ Ντε Σιγουρά





Φωτογραφίες από τις χθεσινές εργασίες  του Υπάτου Συμβουλίου με την παρουσία  του ΥΜΤ αδ.Ραφαήλ Ντε Σιγούρα.

πηγή φωτογραφιών: Sr Herald

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ που ζητούσε την διάλυση του Τεκτονικού Ιδρύματος


Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 549/2016 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, που ζητούσε την διάλυση του «Τεκτονικού Ιδρύματος» και του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα» το οποίο αποσχίσθηκε από την «Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος», όπως υποστήριζε.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζητούσε από τον υπουργό Οικονομικών να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο να διαλύεται το «Τεκτονικό Ίδρυμα» και το Ίδρυμα «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα», καθώς αυτά παρέκλιναν του σκοπού τους. Το υπουργείο Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του και προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς υποστήριζε ότι τα επίμαχα ιδρύματα έχουν παρεκκλίνει του σκοπού τους και προωθούν «κρυφίως θρησκευτική πίστη». Ειδικότερα, υποστήριζε ότι το «Τεκτονικό Ίδρυμα» εξαπάτησε το κράτος, καθώς «δεν έχει ως πραγματικό σκοπό την πραγματοποίηση φιλανθρωπικών έργων, αλλά την ίδρυση, λειτουργία και συντήρηση μασονικών στοών και την προώθηση της λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος, ο οποίος οντοποείται στο πρόσωπο του Εωσφόρου».
Παράλληλα, υποστήριζε ότι προωθεί «τη θρησκευτική παραδοχή του Σατανισμού ο οποίος αποτελεί μη γνωστή θρησκεία, αντικείμενη στην δημόσια τάξη και συνεπώς μη προστατευόμενη από το άρθρο 13 του Συντάγματος», όπως ακόμη υποστήριζε ότι εντός δε του εν λόγω ιδρύματος «το οποίο είναι παγανιστικός ναός, πραγματοποιούνται μυήσεις στο μυσταγωγικό σύστημα της μασονίας, η οποία αποτελεί θρησκευτική συνωμοτική οργάνωση».

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι μόνο η ιδιότητα του Μητροπολίτη και του μέλους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν θεμελιώνει έννομο συμφέρον στον Μητροπολίτη Πειραιώς για να ζητήσει την διάλυση του εν λόγω Ιδρύματος, καθώς ούτε από το Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά ούτε από άλλη νομοθετική διάταξη αναγνωρίζεται σε Μητροπολίτη το δικαίωμα να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να εκδώσει Π.Δ. για διάλυση ιδρύματος.
Κατόπιν αυτού απορρίφθηκε η προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς ως προς το σκέλος αυτό, λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος.
Ακόμη, το ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτο το δεύτερο ισχυρισμό του Μητροπολίτη Πειραιώς, που αφορούσε την κατάργηση του ιδρύματος «Μέγα Αγαθοεργό Σώμα», καθώς σύμφωνα με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν υφίσταται ίδρυμα με αυτή την επωνυμία.


Επίσης, το ΣτΕ έκανε δεκτές τις παρεμβάσεις κατά του Μητροπολίτη, του «Τεκτονικού Ιδρύματος», της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος» και του «πρώην Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», προέδρου του «Ύπατου Συμβουλίου του 33ου Φιλοσοφικού Τεκτονισμού» και πρόεδρου της «Τεκτονικής Ένωσης» Χρήστου Μανέα.

πηγή:zougla.gr
http://www.zougla.gr/greece/article/mitropolitis-serafim-kata-masonon

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αντιτεκτονική τροπολογία στην Ελβετική Βουλή.


Η Δημοκρατική Ένωση Κέντρου της Ελβετίας , κατέθεσε αίτημα στο νομοθετικό σώμα της χώρας που ζητά να υποχρεούνται οι δικαστές και οι εισαγγελείς να δηλώνουν στις υπηρεσίες τους την συμμετοχή τους σε Τεκτονικές Στοές και άλλες <<μυστικές>> αδελφότητες.


Παρά την αντίδραση της Αριστεράς το αίτημα έγινε δεκτό με 71 ψήφους υπέρ και 46 κατά. Έτσι από τις 13 Νοεμβρίου του 2016 θα μπει σε εφαρμογή η σχετική διάταξη κάτι που σαφώς παραβιάζει την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή του ατόμου.

Η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας πρόκειται να μειώσει τις εισφορές των νεαρών αδελφών


Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας (GLDF) αδ. Charuel Philip, έδωσε χθες μια δημόσια διάλεξη στην πόλη Αβινιόν  όπου τοποθετήθηκε σε διάφορα σημαντικά θέματα που αφορούν τον Τεκτονισμό.


 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η πρότασή του για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος του μέσου όρου ηλικίας των αδελφών που παραμένει υψηλό. Χαρακτηριστικά, είπε σε ερώτηση που του έγινε: ΄΄ Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας στα προβλήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας παραμένει υψηλός. Για το λόγο αυτό στην επόμενη Εθνική Γενική Συνέλευση θα έρθει προς ψήφιση τροπολογία η οποία θα μηδενίζει σχεδόν τις  εισφορές των νεαρών αδελφών ΄΄

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Γέμισαν οι Στήλες του Τεκτονικού Μεγάρου Ελευσίνας στις εργασίες της Συνόδου του 32


Οι παρακάτω φωτογραφίες προέρχονται από τις χθεσινές  εργασίες της Συνόδου του 32' στην Ελευσίνα. Περίπου 180 αδελφοί παρακολούθησαν την ομιλία του Ανθυπάτου Εμμ. Γερακιού.
Πλέον των Εργασιών του Υ.Σ συμμετέχουν ο Άρειος Πάγος Ναός του Σολομώντος Πειραιώς και Στοά Τελειοποιήσεως Ηρα.

Από τα Αθηναΐκά εργαστήρια οι Εύμολπος και Ευμολπίδες.




Πηγή: SR Herald

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Δεξίωση προς τιμήν του αδ. Χρήστου Μανέα


 Στις 6-1-2016 έλαβε χώρα ,στην αίθουσα Δεξιώσεων της Αθηναϊκής Λέσχης, δεξίωση για τον εορτασμό των γενεθλίων (90 ετών)  του Επίτιμου Μεγάλου Ταξιάρχου του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου δια την Ελλάδα και Επιτίμου Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος αδ Χρήστου Μανέα,  παρουσία πλήθους εκλεκτών καλεσμένων από όλη την Ελλάδα.


Πηγή: www.iolaos-lapisphilosophorum

Βανδαλισμός σε Στοά της Θεσσαλονίκης



 Πριν από λίγες ημέρες μία ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης προχώρησε σε βανδαλισμό της εξωτερικής θύρας σε Στοά της Θεσσαλονίκης <<διαφημίζοντας>> το κατόρθωμά της στο διαδίκτυο  (http://maiandrioi.blogspot.gr)  με κείμενο που περιέχει  υβριστικά και απειλητικά σχόλια.

Παραθέτουμε το κείμενο αυτούσιο....

΄΄Σας είχαμε ενημερώσει ότι θα υπάρξει αντιμασονική δράση απ' τους Α.Ε.Θ. και σας τη παραθέτουμε. Επίσης ενημερώνουμε ότι υπάρχουν πλέον και αυτοκόλλητα  για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τα αδέρφια μας τους Σέρβους και το Κόσοβο που παρόλο τις προσπάθειες των ''συμμάχων'' μας αμερικανών να το αλβανοποιήσουν παραμένει Σέρβικο!


Πουσταριά μασόνοι το μυαλό μας παραμένει Εθνικιστικό δυστυχώς για εσάς και όσο έχουμε την ελευθερία μας και τη ζωή μας θα σας πολεμάμε!΄΄

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Υβριστική επίθεση Μπογδάνου στον εθνικό μας ποιητή -Ομοφυλόφιλος , Αλκοολικός , Εβραίος και Μασόνος ο Δ. Σολωμός


 Στην εκπομπή της 9 Φεβρουαρίου του 2016 στο ΣΚΑΪ ο παρουσιαστής κος  Μπογδάνος  έκανε μια αναφορά στον Εθνικό  μας Ποιητή Διονύσιο Σολωμό τον οποίο ( με αφορμή τη συμπλήρωση 159 χρόνων από το θάνατό του,  επικαλούμενος πηγές του λαογράφου Ηλία Πετρόπουλου) χαρακτήρισε  με προκλητικό ύφος ως  Ομοφυλόφιλο, Εβραίο , Μασόνο και Αλκοολικό.

Σημ. Blog : Το να κρίνεις ένα ιστορικό πρόσωπο βάση μιας και μόνο πηγής είναι χαρακτηριστικό ανθρώπου που παραπέμπει στη γνωστή αρχαία ρήση:"Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας" και σίγουρα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης. Η γλώσσα του ,ο τρόπος που αντιδράει και κινείται υποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Βέβαια εκτός από το συγκεκριμένο <<δημοσιογράφο>> εξίσου απαράδεκτοι και αυτοί που του δίνουν βήμα. Αν πράγματι ήταν κάτι από αυτά που του προσάπτει  ο κος  Μπογδανος γιατί πρέπει να μειώσουν την ποιητική του μεγαλοφυΐα;

Ενημερωτικά να αναφέρουμε στους συντελεστές της εκπομπής ότι το …… ποίημα λέγεται "ύμνος εις την ελευθερία". Αποτελείται από 158 στροφές ή 632 στίχους. Οι 24 πρώτες (2πρώτες) καθιερώθηκαν ως εθνικός μας ύμνος, μελοποιημένες από τον Μάτζαρο.

Βράβευση του τ.Μεγ. Διδάσκαλου αδ. Γεωργίου Βασιλογεώργη από την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ρουμανία



 Η Καγκελαρία Τιμών της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ρουμανίας, με την οποία βρίσκεται σε αμοιβαία αναγνώριση η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, απένειμε στον τ. Μέγα Διδάσκαλο της ΜΣΤΕ , ενδοξότατο Αδ:. Γεώργιο Βασιλογεώργη το Μετάλλιον πρώτης Τάξεως δια την προσφορά του εις  τον Τεκτονισμό και τις Τεκτονικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 Κάθε τιμή σε Έλληνα Τέκτονα, ασχέτως Τύπου ή Τάξεως είναι τιμή στο σύνολο του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού και αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός και για τον ΑΑΣΤ διότι στο πρόσωπο του τιμωμένου τιμάται το σύνολο των Ελλήνων Τεκτόνων. Ιδιαίτερα μάλιστα για τον Ενδοξότατο Αδ:. μας Γεώργιο Βασιλογεώργη ο οποίος τιμά τον ΑΑΣΤ.

πηγή: Sr Herald


Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλη Έκθεση για τον Τεκτονισμό


Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας διοργανώνει για το διάστημα 12-24 Απριλίου του 2016 έκθεση σχετικά με  την ιστορία του Γαλλικού Τεκτονισμού.  Στην έκθεση θα παρουσιαστούν στο κοινό πάνω από 450 αντικείμενα και σπάνια έγγραφα σχετικά με την αδελφότητα στη Γαλλία.


Να σημειωθεί ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας διοργανώνει για πρώτη φορά μια έκθεση η οποία έχει να κάνει με τον Ελευθεροτεκτονισμό.

Ο Τεκτονισμός στην Αφρική


Το παναφρικανικό περιοδικό "Jeune-Afrique" στο τεύχος αυτής της εβδομάδας παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ελευθεροτεκτονισμό.  Μεταξύ των άλλω μιλάνε για την αδελφότητα οι  Boubacar Keïta ( Mali), Denis Sassou Nguéssou ( Congo), Mamadou Issoufou ( Niger), Roc Marc-Christian Kaboré ( Burkina), Aly Bongo ( Gabon), Alpha Condé ( Guinée), Faure Gnassingbé ( Togo) Joseph Kabila ( Rdc), Paul Biya ( Cameroun).


Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Μεγάλη Μικτή Στοά της Σενεγάλης η οποία ιδρύθηκε το 2014.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Το Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών, στην οδό Αχαρνών 19 ανοίγει τις πύλες του!


Μετά την  ανάληψη της προεδρίας του ΑΑΣΤ, ο  ΥΜΤ Ραφαήλ Ντε Σιγούρα υποδέχεται επισήμως τούς Αδελφούς Τέκτονας, τις οικογένειες και φίλους τους σε μία εκδήλωση ενότητας, αγάπης και κατανόησης.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου



Το Τεκτονικό Ίδρυμα Ελλάδος συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου που έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Ο εν Ελλάδι Τεκτονισμός έχει εδώ και δεκαετίες προβάλει την ανάγκη ανακουφίσεως των πασχόντων από την επάρατη νόσο ιδρύοντας με στελέχη του την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και οικοδομώντας το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στο Καλυφτάκι της Κηφισιάς.

Εκφράζει παράλληλα την ευχή η φιλανθρωπική δραστηριότητά του να βρει μιμητές από άλλες κοινωνικές οργανώσεις ώστε να απαλυνθεί ο πόνος που τόσο βασανίζει τους συνανθρώπους μας.


Πηγή: Μεγάλη Στοά της Ελλάδος

Έφυγε ο σπουδαίος Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτο Έκο


Ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτο Έκο, ο δημιουργός του πασίγνωστου μυθιστορήματος Το όνομα του Ρόδου, απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών, μετέδωσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ουμπέρτο Έκο πέθανε χθες Παρασκευή περί τις 21:30 (22:30 ώρα Ελλάδας) στο σπίτι του, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα La Repubblica, επικαλούμενη την οικογένειά του. Ο Ιταλός συγγραφέας, που ζούσε στο Μιλάνο, έπασχε από καρκίνο.

Ο Έκο γεννήθηκε στην Αλεσσάντρια του Πιεμόντε το 1932. Από το 1975 έχει την έδρα του Καθηγητή Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, ενώ από το 1988 είναι πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Μαρίνο. Είναι συγγραφέας πολλών μελετών και δοκιμίων, που έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σε πολλές γλώσσες ανά τον κόσμο. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1965, ενώ το πρώτο του μυθιστόρημα (Το όνομα του Ρόδου) το 1980, και τιμήθηκε με το βραβείο Strega (1981), και το Medicis Etranger (βραβείο που δίνεται στον καλύτερο ξένο λογοτέχνη στην Γαλλία) το 1982.

Λέγεται ότι το επώνυμο Εκο είναι το αρκτικόλεξο των λέξεων Ex Coelis Oblatus, που σημαίνει «θεϊκό δώρο»

Με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Εκο και η μητέρα του μετακόμισαν σε ένα χωριό στα βουνά του ιταλικού βορρά. Εκεί ο μικρός Ουμπέρτο παρακολουθούσε τις μάχες ανάμεσα στους φασίστες και στους παρτιζάνους με ανάμεικτα συναισθήματα - συνεπαρμένος μεν από τη δράση, αισθανόταν εν μέρει ευγνώμων που ήταν τόσο μικρός για να αναμειχθεί. Ο ίδιος θυμάται εκείνη την εποχή «σαν ένα μικρό γουέστερν. Αυτοί οι λόφοι είναι στη μνήμη μου το θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, στις οποίες ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, στην ηλικία των 12 ετών».

Μετά τις πιέσεις του πατέρα του, πήγε να σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, αλλά εγκατέλειψε αυτόν τον τομέα και ακολούθησε σπουδές Μεσαιωνικής Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας. Έκανε το διδακτορικό του στην Φιλοσοφία το 1954, ολοκληρώνοντας τη διατριβή του για τον Θωμά Ακινάτη. Αυτό το θέμα αποτέλεσε και το αντικείμενο του πρώτου του βιβλίου «Ζητήματα αισθητικής στον Θωμά Ακινάτη». Στη διάρκεια των σπουδών του ο Έκο έπαψε να πιστεύει στο Θεό και εγκατέλειψε την Καθολική εκκλησία.

Άρχισε την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία και, παράλληλα, δέχθηκε την θέση του διευθυντή Πολιτιστικού Προγράμματος στην Κρατική Ιταλική Τηλεόραση (RAI). Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να δει την κοινωνία μέσα από τα μάτια των ΜΜΕ, που τότε μονοπωλούνταν και ελέγχονταν από την κυβέρνηση.

Το 1959 ο Ουμπέρτο Έκο έχασε τη δουλειά του στη RAI, γεγονός που δεν τον ενόχλησε ιδιαίτερα, γιατί έτσι άρχισε να ασχολείται περισσότερο με το γράψιμο και τις διαλέξεις. Με το δεύτερο βιβλίο του («Τέχνη και κάλλος στην αισθητική του Μεσαίωνα») απέδειξε στον πατέρα του ότι βρήκε τον δρόμο του στη ζωή (και τη δουλειά που τού ταιριάζει) μέσα από τη λογοτεχνία.

Τον ίδιο χρόνο έγινε γενικός επιμελητής του μη λογοτεχνικού τομέα του εκδοτικού οίκου Bompiani στο Μιλάνο και άρχισε να γράφει τη στήλη «Diario Minimo» (ελάχιστο ημερολόγιο) στην εφημερίδα «Il Verri». Μέσα από τη στήλη αυτή οι απόψεις του για την γλωσσολογία και την κοινωνική πραγματικότητα μπήκαν στα σπίτια των Ιταλών. Μέσα από τη στήλη αυτή άρχισε να εστιάζει το ενδιαφέρον του και να εκλεπτύνει τις απόψεις του στη Σημειολογία.

Με τα ακαδημαϊκά γραπτά του ο Έκο εστιάζει στη σημειολογία και στις επιπτώσεις της στην κοινωνία. Μελέτησε σε βάθος τις κοινωνίες από τον Μεσαίωνα ως σήμερα και τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στις γλώσσες, στα σύμβολα και στην κοινωνική ανάπτυξη. Από τότε ως σήμερα έχει γράψει δεκάδες δοκίμια («Πώς γίνεται μια διπλωματική εργασία», «Μεταξύ ψεύδους και ειρωνείας», «Κήνσορες και θεράποντες» (πρωτότυπος τίτλος στα ιταλικά "apocalittici e integrati), «Ο υπεράνθρωπος των μαζών», «Θεωρία της σημειωτικής», «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη», «Πέντε ηθικά κείμενα», «Δεύτερο ελάχιστο ημερολόγιο», «Η ποιητική του Τζέιμς Τζόις», «Τι πιστεύει αυτός που δεν πιστεύει» κ.ά.), ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες.

Από το 1962 ως το τέλος του 1970 ο Έκο ανέπτυξε τη δική του θεωρία στη Σημειολογία. Το 1965 εξελέγη καθηγητής Οπτικών Επικοινωνιών στη Φλωρεντία και το 1966 μετακόμισε στο Μιλάνο, όπου και έγινε καθηγητής της Σημειολογίας στο εκεί πολυτεχνείο. Το ακαδημαϊκό του ενδιαφέρον άρχισε να στρέφεται σε πολιτιστικές μελέτες και αρχίζει να ερευνά τον ρόλο της γλώσσας και της λογοτεχνίας στην κοινωνία, καθώς και την επίδραση της κοινωνίας στη λογοτεχνία και στη γλώσσα. Το 1971 το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια του προσέφερε τη θέση του τακτικού καθηγητή της Σημειολογίας και το 1974 ο Έκο οργάνωσε τον Διεθνή Σύνδεσμο Σημειολογικών Μελετών.

Οι μεγάλες αλλαγές που έφερε η δεκαετία του 1970 στην ιταλική κοινωνία επηρέασαν και τα γραπτά του Ουμπέρτο Έκο. Άρχισε, λοιπόν, να γράφει μυθιστορήματα (Το όνομα του Ρόδου - 1980, Το Εκκρεμές του Φουκώ - 1988, Το νησί της προηγούμενης μέρας - 1994, Μπαουντολίνο - 2001, Η μυστηριώδης φλόγα της βασίλισσας Λοάνα - 2006, Το κοιμητήριο της Πράγας - 2010, Το φύλλο μηδέν- 2015). Όταν έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα «Το όνομα του Ρόδου», οι εκδότες του υπολόγιζαν τις πωλήσεις γύρω στα 30.000 αντίτυπα. Και, φυσικά, δεν φαντάζονταν ποτέ τα 9.000.000 αντίτυπα που πώλησε τελικά το βιβλίο, σε διεθνές επίπεδο, το οποίο έκανε τον συγγραφέα γνωστό στον εξωακαδημαϊκό κόσμο.


Ο Έκο γνώριζε άπταιστα πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων αρχαία ελληνικά και λατινικά, που χρησιμοποιούσε πολύ συχνά στα βιβλία του, επιστημονικά και λογοτεχνικά. Από την αρχή της καριέρας του έως τον θάνατό του κέρδισε πολλές τιμητικές διακρίσεις και έκανε δεκάδες εκδοτικές επιτυχίες. Περνούσε τον καιρό του με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους ανάμεσα στο σπίτι του στο Μιλάνο (ένα διαμέρισμα-λαβύρινθο με μια βιβλιοθήκη 30.000 βιβλίων[5] ) και στο εξοχικό του στο Ρίμινι (ένα τεράστιο κτήμα του 17ου αιώνα, στο οποίο παλιά στεγαζόταν ένα σχολείο Ιησουιτών).

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Elie Hatem - Κυβέρνηση και ΜΜΕ ελέγχονται από τους Τέκτονες



 Ο πολιτικός σύμβουλος του πρώην αρχηγού του Εθνικιστικού Κόμματος της Γαλλίας Jean Marie Le Pen , Elie Hatem, σε πρόσφατη τηλεοπτική του εκπομπή δήλωσε ότι τόσο την κυβέρνηση  όσο και τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας  ελέγχονται από τους Σιωνιστές και  τους Ελευθεροτέκτονες.


 Η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις και έρχεται σε μια περίοδο όπου το Εθνικιστικό Κόμμα  FN της Γαλλίας  βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε ανοιχτή  σύγκρουση με τις Τεκτονικές Δυνάμεις .

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Το αδιαχώρητο στο Τεκτονικό Μέγαρο της Ελευσίνας


 Φωτογραφίες από τις χθεσινές εργασίες  του Υπάτου Συμβουλίου του  33ου (Ραφαήλ Ντε Σιγούρα) στο Τεκτονικό Μέγαρο Ελευσίνας.



πηγή:SR-Herald-Gr

Ιστορία -Τέκτονας ο εφευρέτης της Coca Cola


 Το όνομα του αδελφού Δρ. John Pemberton μπορεί σε πολλούς να μην είναι γνωστό. Είναι όμως σίγουρα γνωστή μια ανακάλυψη του: Η Coca Cola.

 O Πέμπερτον γεννήθηκε στην Georgia των ΗΠΑ . Σπούδασε ιατρική και υπηρέτησε στον Ομοσπονδιακό Στρατό κατά την διάρκεια του εμφυλίου όπου και τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος. Έκτοτε έκανε  χρήση μορφίνης για τους πόνους που του προξενούσε το τραύμα. Αυτή η κατάσταση τον οδήγησε να πειραματιστεί στην παρασκευή κάποιου αναλγητικού το οποίο δεν θα βασίζονταν στο όποιο. Έτσι προχώρησε στην παρασκευή ενός σιροπιού το οποίο αποτελούνταν από φύλλα κόκας, κρασί και καρύδια.

 Όταν το πείραμα ολοκληρώθηκε, το πήγε στο φαρμακείο του Τζέικομπς.Εκεί πρόσθεσαν στο μίγμα ανθρακούχο νερό και το έδωσαν στους πελάτες να το δοκιμάσουν. Όλοι συμφώνησαν ότι αυτό το νέο αναψυκτικό, το οποίο στην αρχική μορφή του και ως το 1905 περιείχε και ποσότητα κοκαΐνης, ήταν κάτι το ξεχωριστό. Έτσι, το φαρμακείο του Τζάκομπς άρχισε να το πουλά προς πέντε σεντς το ποτήρι. Ο λογιστής του Πέμπερτον, ο Φρανκ Ρόμπινσον, έδωσε στο μείγμα το όνομα Coca-Cola και το έγραψε με τον χαρακτηριστικό γραφικό του χαρακτήρα. Αυτό είναι το λογότυπο που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

 Κατά το πρώτο έτος, η εταιρία πουλούσε περίπου 9 ποτήρια Coca Cola την ημέρα. Έναν αιώνα αργότερα, είχαν παραχθεί πάνω από 10 δισεκατομμύρια γαλόνια σιρόπι. Όμως, ο Πέμπερτον ήταν περισσότερο εφευρέτης παρά επιχειρηματίας και δεν είχε ιδέα ότι είχε εφεύρει ένα από τα σπουδαιότερα προϊόντα στον κόσμο. Τρία χρόνια αργότερα πούλησε την εταιρία του σ' έναν επιχειρηματία της Ατλάντα, τον Άστι Γκριγκς Κάντλερ, έναντι περίπου 2.300δολαρίων.

 Μπορεί να μην  απέδωσε τα αναμενόμενα η ανακάλυψή του, καθώς μέχρι το τέλος της ζωής του έκανε χρήση μορφίνης, ωστόσο το σιρόπι αυτό αποτέλεσε την βάση για την δημιουργία του γνωστού αναψυκτικού της Coca Cola.
Ο αδ. Πέμπερτον απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών στην Ατλάντα και θάφτηκε στο κοιμητήριο του   Linwood. Η πλάκα που τοποθετήθηκε στο μνήμα του έχει χαραγμένο επάνω της το σύμβολο της αδελφότητας. 

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση -Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Ραφαήλ Ντε Σιγούρα υποδέχεται τους Αδελφούς


Την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου ,στις 12 μ.μ.  ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης, Ραφαήλ Ντε Σιγούρα, υποδέχεται Αδελφούς και τούς προσκεκλημένους τους σε ειδική τελετή του Υπάτου Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών, Οδός Αχαρνών 19, Αθηνα. 

Οι Τέκτονες θα παραβρεθούν με πλήρη διάσημα των βαθμών και αξιωμάτων των τα οποία κατέχουν, τόσο στον ΑΑΣΤ όσο και στην ΜΣΤΕ και Τάξεις της Υόρκης.Της Τελετής θα ακολουθήσει δεξίωσις στό τεκτονικό Μέγαρο.

Πηγή: www.facebook.com/events/1721703868052252/

Ιστορία - Η συνθήκη φιλίας της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ (Κοδριγκτώνος) με τη Μεγάλη Στοά της Γαλλίας



Η Συνθήκη Φιλίας και Αναγνώρισης της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από τη Μεγάλη Στοά της Γαλλίας του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου:


Ακολουθεί το Γαλλικό κείμενο

Διαβάστε σχετικά εδώ

πηγή: http://www.aasr.gr/

Τα νέα του Μεγάλου Συμβουλίου των Ιπποτών Τεκτόνων της Ελλάδος


8 Ιαν. 2016
Στην προγραμματισμένη συνεδρία του Συμβουλίου Αλήθεια αρ. 96 εγκατεστάθη ο εκλεγμένος ΕΑ και ανεκηρύχθησαν οι Αξιωματικοί για το 2016.
Παρέστησαν όλοι οι Επαρχιακοί Μεγάλοι Αξιωματικοί.

22 Ιαν. 2016
Στην προγραμματισμένη συνεδρία του Συμβουλίου Ελευθερία αρ. 99 εγκατεστάθη ο εκλεγμένος ΕΑ και ανεκηρύχθησαν οι Αξιωματικοί για το 2016.
Παρέστησαν όλοι οι Επαρχιακοί Μεγάλοι Αξιωματικοί.

6 Φεβ. 2016
O Επαρχιακός Μέγας Προβλεπτής και ο Αναπληρωτής Επαρχιακός Μέγας Προβλεπτής ταξίδευσαν στην Ζάκυνθο και παρέστησαν στις εργασίες της εκ μεταθέσεως (συμφώνως προς τον Κανόνα 44) συνεδρίας του Συμβουλίου Amici Fedeli αρ. 106.
Λόγω δικαιολογημένης απουσίας του εκλεγμένου ΕΑ η εγκατάστασίς του ανεβλήθη. Εκ των εκλεγμένων για το 2016 Αξιωματικών ανεκηρύχθη-σαν κανονικώς όσοι ήσαν παρόντες.

Φεβ. 2016
Στο ξενοδοχείο Metropolitan των Αθηνών πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Σύνοδος του Μεγάλου Συμβουλίου Ιπποτών Τεκτόνων.

Το Μέγα Συμβούλιο άνοιξε ο Μέγας Αρχηγός Εξτ. Ευγ. Ιππότης Bernard V.A. Woods.

Ο Εξτ. Ευγ. Ιππ. Michael J. Ward, επί τιμή πρώην Μέγα Αρχηγός εκτέλεσε χρέη Μεγάλου Τελετάρχου, ο Πανεξ. Ευγ. Ιππ. Δημήτριο Κοντέση, Επαρχ. Μέγας Προβλεπτής Ελλάδος χρέη Μεγάλου Ιερέως και Λίαν Έξοχοι και Έξοχοι Ευγ. Ιππότες, μέλη της Επαρχίας Ελλάδος,  χρέη Μεγάλων Αξιωματικών.

Παρέστησαν ο Εξτ. Ετ. Archie McWatt πρώην Αναπληρωτής Πρώτος Μέγας Άρχων του Υπάτου Περιστυλίου ΒΑ της Σκωτίας συνοδευόμενος από τον Εξτ. Ετ. Hugh Edmont και τους Εξ. Ετ.Tom Strang and Robert Craig. Επίσης παρέστη ο Πρώτος Μέγας Άρχων του Υπάτου Μεγάλου Περιστυλίου ΒΑ του Ισραήλ Εξτ. Ετ. Dan Doron, προσκληθείς υπό του Εξτ. Μεγάλου Αρχηγού.

Ο Εξτ. Μέγας Αρχηγός εγκαθίδρυσε και αφιέρωσε το νέο Συμβούλιο Ιπποτών Τεκτόνων με το όνομα Temple of Jerusalem και αριθμό 109.

Η Έκτακτη Σύνοδος του Μεγάλου Συμβουλίου εκλείσθη και ο Εξτ. Μέγας Αρχηγός άνοιξε την εναρκτήριο σύνοδο του νέου Συμβουλίου. Εν συνεχεία παρέδωσε την έδρα στον Πανεξ. Ευγ. Ιππ. Δημήτρη Μάμα, Αναπλ. Επαρχ. Μεγάλο Προβλεπτή Ελλάδος, ο οποίος εγκατέστησε τον υποδειχθέντα Έξοχο Αρχηγό. Οι ιδρυτικοί αξιωματικοί ανεκηρύχθησαν και εγκατεστάθησαν κανονικώς.

Ο  Εξτ. Ευγ. Ιππ. Michael J. Ward εξελέγη Επίτιμον Μέλος του Συμβουλίου και ο Λίαν Εξ. Ευγ. Ιππ. William J. Brown, ΜΒΕ, Επαρχ. Μέγας Γραφεύς της Επαρχίας Ulster North εξελέγη Αντιπρόσωπος του Συμβουλίου στην Επιτροπή Γενικών Υποθέσεων.

Έξι υποψήφιοι προετάθησαν και εξελέγησαν για εισδοχή και ένας για υιοθεσία.

Ο  σάκκος της Αγαθοεργίας εδωρήθη στο Joseph Karmel Benevolent Fund.

Μετά το κλείσιμο του Συμβουλίου Temple of Jerusalem αρ. 109 περίπου 40 Ευγ. Ιππόται παρεκάθησαν στο εορταστικό γεύμα.

Το Συμβούλιο Temple of Jerusalem αρ. 109 έχει μέλη πολλών εθνικοτήτων και όλες οι εργασίες του θα γίνονται στην Αγγλική γλώσσα.


Πηγή: http://knight-masons.gr/

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ -Υπήρξαν πράγματι μασόνοι οι κληρικοί οι αναφερόμενοι κατά καιρούς ως τοιο΄θτοι εις τα τεκτονικά έντυπα;


Διαβάστε στην εφημερίδα ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ το άρθρο με τίτλο ''Υπήρξαν πράγματι μασόνοι οι κληρικοί οι αναφερόμενοι κατά καιρούς ως τοιο΄θτοι εις τα τεκτονικά έντυπα;''

Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ

Γερνάει ο Τεκτονικός Πληθυσμός της Γαλλίας


Σε συνέντευξη του σε γαλλική εφημερίδα, ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας αδ. Daniel Keller επισήμανε το πρόβλημα γήρανσης του Τεκτονικού Πληθυσμούς της GODF καθώς από τα 51.000 μέλη μόνον οι 1000 είναι κάτω των 30 ετών.


Σύμφωνα με τον Μ.Δ το γεγονός ότι οι νέοι εισέρχονται αργότερα στην αγορά εργασίας έχει σαν αποτέλεσμα να μην εντάσσονται στην αδελφότητα σε μικρότερες ηλικίες.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Εγκατάσταση του νέου Μεγάλου Διδασκάλου τηςΜεγάλης Στοάς των Διδασκάλων Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος και των Υπερποντίων Αυτής Στοών


Το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα η τακτική Μεγάλη Συνέλευση της «Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος και των Υπερποντίων Αυτής Στοών». Κατά την Μεγάλη αυτή Συνέλευση ο απερχόμενος Μέγας Διδάσκαλος, Σεβτ.Αδ. Αλέξανδρος-Ιωάννης Μπάσης, εγκατέστησε τον Εψηφισμένο Μέγα Διδάσκαλο. Ο νέος Μέγας Διδάσκαλος, Σεβτ.Αδ. Διονύσιος Ιθακήσιος, διόρισε και ενέδυσε τους Μεγάλους Αξιωματικούς για την τεκτονική περίοδο Φεβρουαρίου 2016 - Φεβρουαρίου 2017. Στην πανηγυρική αυτή Μεγάλη Συνέλευση της παραδόσεως της σκυτάλης, παρέστησαν 26 ξένοι επισκέπτες από τις χώρες: Σκωτία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Φινλανδία, Ελβετία, Εσθονία, Ακτή Ελαφαντοστού, Γουινέα, Μαλαισία, Γερμανία και Κύπρο.


Πηγή:  http://www.markandmariner.gr/MarkGr/2016.html

Αποχαιρετηστήριο μήνυμα του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς του Σήματος



Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2016 


Φίλτατοι Αδελφοί,

Έξι χρόνια! Μία πορεία έξι χρόνων έφθασε στο τέλος της. Είναι η ώρα για αλλαγή … η ώρα για μια νέα αρχή.

Ευχαριστώ τους Αδελφούς που μου εμπιστεύθηκαν το τιμόνι αυτού του πλοίου και οι οποίοι με βοήθησαν να προσθέσουμε ένα ακόμη λίθο στο οικοδόμημα που ξεκίνησε να κτίζεται το 1993, την Μεγάλη Στοά του Σήματος.

Όλοι μαζί καταφέραμε να αυξήσουμε κατά 35 % περίπου τα μέλη μας και να εγκαθιδρύσουμε τρεις ακόμη Στοές Σήματος και δύο Στοές Ναυτίλων της Βασιλικής Κιβωτού.

Ευχαριστώ τους Αδελφούς και Εταίρους των ξένων δικαιοδοσιών, με τους οποίους αναπτύξαμε αδελφικές και φιλικές σχέσεις. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Υπό την ηγεσία του νέου Μεγάλου Διδασκάλου θα εξακολουθήσουμε όλοι μαζί το έργο μας, ελπίζοντας ότι ο Μέγας Επιστάτης του Σύμπαντος θα μας επιτρέψει να τοποθετήσουμε τελικώς, κάποια ημέρα, τον Κλειδόλιθο εκεί που του αρμόζει.

Αδελφικώς

Ο Μέγας Διδάσκαλος

Αλέξανδρος-Ιωάννης Μπάσης

πηγή:http://www.markandmariner.gr/MarkGr/2_2016.html

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του 33ου και ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης εν γένει αρχής



ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΙΣ




 (αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://www.srheraldgr.com) 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

Ν  Β , Δικηγόρο, κάτοικο Πειραιώς,
οδός  

Με ιδιαιτέρα έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι έχετε υπογράψει κείμενο με τον τίτλο εξώδικο, με αναφορά των ονομάτων μας , το οποίο διανέμετε με ταχυδρομική υπηρεσία το οποίο έχει ώς κατωτέρω:

Πληροφορούμεθα από διάφορες ανακοινώσεις σε ιστοσελίδες, αλλά και από επαφές σας προς μέλη μας, ότι συγκροτήσατε το φερόμενο «ΝΕΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ» με ΥΠΑΤΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗ, τον διαγραφέντα από εμάς ΡΑΦΑΗΛ ΝΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ, και όλους εσάς στα διάφορα αξιώματα αυτού του Συμβουλίου.
Ομοίως πληροφορούμεθα ότι ισχυρίζεσθε στα μέλη μας, τα οποία επιχειρείτε να προσελκύσετε να ενταχθούν στο «ΝΕΟ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ ΥΠΑΤΟ» σας, προβάλλοντες για την προσέλκυση τους, το μεν ότι δήθεν το λειτουργούν στην Αχαρνών από εμάς, από το 1872 ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, είναι παράνομο, το δε ότι εις το δικό σας «ΥΠΑΤΟ» είναι το μόνο νόμιμο Ύπατο και ότι όσοι ενταχθούν, απαλλάσσονται πάσης συνδρομής.
Φυσικά τα μέλη μας, ως ελεύθεροι και χρηστοήθεις, δύνανται με γνώμονα την εντιμότητα που διέπει τους Τέκτονες και τον ηθικό νόμο, είτε να παραμείνουν στο Υπατο της Αχαρνών, με το οποίο συνδέονται με υποσχέσεις και επισήμους διαβεβαιώσεις και το οποίο λειτουργεί νομίμως και είναι αναγνωρισμένο απ' όλα σχεδόν τα Υπατα Συμβούλια του Κόσμου, είτε να ακούσουν εσάς, που ενώ μέχρι πρότινος είχατε ενεργό συμμετοχή σε αξιώματα του δικού μας Κανονικού Υπάτου Συμβουλίου, τώρα φέρεσθε ότι προσχωρήσατε στο υπό την αιγίδα του Νέου Υπάτου υπό τον Ραφαήλ Ντε Σίγουρα.
ΕΠΕΙΔΗ θεωρούμε ότι οφείλετε να μας γνωρίσετε εγγράφως την αποχώρηση σας από το Υπατο Συμβούλιο μας και την προσχώρηση και συμμετοχή σας στο υπό ίδρυση φερόμενο ως ΝΕΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ώστε να προβούμε στην ενημέρωση του Μητρώου των Μελών μας.
ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ να μας ενημερώσετε εγγράφως, εντός διημέρου, από λήψεως παρούσης, εάν όντως προσχωρήσατε και συμμετέχετε στο φερόμενο ως νέο Υπατο Συμβούλιο, άλλως και σε περίπτωση που δεν λάβουμε απάντηση σας, θα θεωρήσουμε την αποχώρηση σας βεβαιωμένη και θα προβούμε στη διαγραφή σας από τα Μητρώα των μελών μας.


Μεγαλύτερη έκπληξη αισθανθήκαμε παρατηρούντες ότι υπογράφετε ως ο πληρεξούσιος Δικηγόρος της ενώσεως προσώπων με την επωνυμία:

«ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του 33ου και ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ», με έδρα την Αθήνα επί της οδού Αχαρνών 19 και Σουρμελή, παγκοσμίως ανεγνωρισμένου και νομίμως εκπροσωπουμένου.

Προφανώς λάβατε την εντολή σας από την ανυπόστατη φερομένη ως δήθεν διοίκηση της παραπάνω ενώσεως προσώπων.
Την νόμιμη διοίκηση της παραπάνω ενώσεως προσώπων ασκεί ο Ραφαήλ Ντε Σιγούρα και το συμβούλιο του.
Σαφέστατα και δεν έχει δημιουργηθεί νέο Ύπατο Συμβούλιο, αντιθέτως ο Ραφαήλ Ντε Σιγούρα σύμφωνα το καταστατικό της ενώσεως προσώπων, τα αρχαία συντάγματα και την με αρ. 590/2015 απόφαση του Αρείου Πάγου ασκεί με το συμβούλιο του την νόμιμη διοίκηση των

1) Ενώσεως Προσώπων άνευ νομικής προσωπικότητας με την επωνυμία "ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 33ου ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ",
2) Ενώσεως Προσώπων άνευ νομικής προσωπικότητας υπό την επωνυμία "ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 33ου ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ",
που εδρεύουν στην Αθήνα και εκπροσωπούνται νόμιμα, όπως ακριβώς περιγράφονται στις σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Ήδη έχει κοινοποιηθεί στους εντολείς σας σχετική αγωγή, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την οποία θα ήταν χρήσιμο να τους παρακαλέσετε να σας την επιδείξουν.
Πριν δε από την παραπάνω αγωγή έχουν κοινοποιηθεί εξώδικα, με δικαστικό επιμελητή, σε κάθε ένα από τα μέλη του ανυποστάτου συμβουλίου προς ιδιαιτέρα ενημέρωση.
Μετά από αυτά θα πρέπει να έχει γίνει σαφές στους εντολείς σας ότι δεν είναι νομιμοποιημένοι να διαγράψουν οποιονδήποτε αλλά ούτε και δικαιούνται να τελέσουν οποιαδήποτε πράξη εκπροσωπήσεως της ενώσεως προσώπων διότι ΔΕΝ είναι νόμιμη διοίκησις.
Περαιτέρω δεν είμεθα υποχρεωμένοι να γνωρίσουμε οτιδήποτε στους εντολείς σας διότι αποτελούν ανυπόστατη διοίκηση.
Υπομονή, η δικαιοσύνη θα αποφανθεί και πάλι.

Διαμαρτυρόμενοι εντόνως δι΄ όσα ανυπόστατα αναφέρουν οι εντολείς σας, τα οποία και αρνούμεθα εν συνόλω, ιδίως διαμαρτυρόμενοι δια την προσπάθεια να παρουσιάσουν ότι δήθεν αποτελούν αυτοί διοίκησιν και ότι δήθεν ο Ραφαήλ ντε Σιγούρα ίδρυσε νέο Ύπατο συμβούλιο, αλλά και την έντεχνη και εκ πονηρού  εμπλοκή του ονόματος του Ν. Π. ως δήθεν μέλους του Υπάτου Συμβουλίου με προφανή σκοπό την δια πλαγίου τρόπου εμπλοκή άλλων τεκτονικών αρχών.
Καλούμε τούς εντολείς σας να παύσουν άμεσα, να αυτοαποκαλούνται Ύπατο Συμβούλιο όπως και να παύσουν να ενοχλούν τα μέλη μας , άλλως σας δηλούμεν ότι θα ενεργήσουμε τα νόμιμα.

Με την ρητή επιφύλαξιν παντός νομίμου δικαιώματος μας, αμέσως με την λήξη την της αποχής Δικηγόρων και Δικαστικών Επιμελητών, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω νομίμως το παρόν προς τον προς ον αυτό απευθύνεται προς γνώσιν και δια τας νομίμους συνεπείας αντιγράφων ολόκληρον το παρόν εις την έκθεσιν επιδόσεως αυτού.

Αθήναι 12.02.16
Οι εξωδίκως διαμαρτυρόμενοι



Prof.Dr. (H.c). ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ν. ΓΕΡΑΚΙΟΣ PhD
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ & ΣΥΜΒ. ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 63 – 10432 ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ: 210 5222340 – 210 5222960

Fax: 210 5222901 Κιν.: 6932211521

30 χρόνια από την εκτέλεση του Lando Conti


Στις 10 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την εκτέλεση του δημάρχου της Φλωρεντίας Lando Conti από της Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Ο Lando Conti ήταν αδελφός της Στοάς Mazzini No62 της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας. Δέχθηκε 17 σφαίρες ενώ κατευθύνονταν προς το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.


Στην προκήρυξη  τους οι τρομοκράτες υποστήριξαν ότι επρόκειτο για πολιτικό χτύπημα. 

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εργασίες του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου στο Μέγαρο της Ελευσίνας


 Στο Τεκτονικό Μέγαρο Ελευσίνας πραγματοποιήθηκαν χθες οι εργασίες του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου με ομιλητή τον Ανθύπατο  αδ. Εμ. Γερακιό.  Ο Ανθύπατος απάντησε , σε προεδρευόμενη συζήτηση, όλες τις ερωτήσεις για τους επιγενόμενους βαθμούς και τάξεις.

Το Μέγαρο της οδού Κίμωνος γέμισε με αδελφούς καθώς υπερπλήρης ήταν η Ανατολή, οι κοιλάδες και ο εξώστης.


ΠΕΝΘΟΣ-Τρεις νεκροί πιλότοι από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια άσκησης


Λίγο μετά τις 8.15 το πρωί εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του Αgusta Bell 212 το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα, στη νησίδα Κίναρο. Νεκροί είναι οι τρεις χειριστές του, δύο υποπλοίαρχοι πιλότοι και ένας χειριστής ραντάρ.

Η ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού:


«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας».

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Νέος Μεγάλος Διδάσκαλος για τη Μεγάλη Στοά των Διδασκάλων Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος


(αναδημοσίευση από http://www.markandmariner.gr/)

 Το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, θα γίνει στην Αθήνα η τακτική Μεγάλη Συνέλευση της «Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος και των Υπερποντίων Αυτής Στοών». Κατά την Μεγάλη αυτή Συνέλευση ο Μέγας Διδάσκαλος, Σεβτ.Αδ. Αλέξανδρος-Ιωάννης Μπάσης, θα εγκαταστήσει τον Εψηφισμένο Μέγα Διδάσκαλο, Πσεβ.Αδ. Διονύσιο Ιθακήσιο, σήμερα Αναπληρωτή Μέγα Διδάσκαλο.

 Στην πανηγυρική αυτή Μεγάλη Συνέλευση της παραδόσεως της σκυτάλης, θα παραστούν 28 ξένοι επισκέπτες από τις χώρες: Σκωτία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Φινλανδία, Ελβετία, Εσθονία, Ακτή Ελαφαντοστού, Γουινέα, Μαλαισία, Γερμανία και Κύπρο.


(Σημ. Blog: Γνωρίζοντας τον σημερινό Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο αδ. Δ. Ιθακήσιο πιστεύουμε ότι η Μεγάλη Στοά των Διδασκάλων Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος θα έχει μια εξαιρετική πορεία για την συνέχεια. Πρόκειται για έναν εκλεκτό Τέκτονα ,άοκνο εργάτη της αδελφότητας , σεμνό άνθρωπο  και διακεκριμένο επαγγελματία. 
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.)

Χαμός στα ΥΠΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΙΣ από το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου

Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες μιας τραγικής εικόνας που παρουσιάζει ο Ελληνικός Τεκτονισμός και ειδικά τα ΥΠΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ με τις συνεχείς  διαγραφές - διατάγματα και αντεγκλήσεις.

Διαπιστωτική Πράξις από το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου του Α.Α.Σ.Τ (Υ.Μ.Τ αδ. Σ.Καμαλάκης)





Πηγή: http://www.supremecouncilforgreece.gr

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο Υπ.'. Μεγ.'. Ταξ.'. κραταιότ.'. αδ.'. Λ. Λεφάκης, 33° εξέδωσε το κάτωθι Διάταγμα

Εν Κοιλ:. Ιλισσού, Αν:. Αθηνών τη 4η Φεβρουαρίου 2016
click στην εικόνα για μεγέθυνση

πηγή: http://www.supreme-council.gr/images/news/6204.jpg

Τεκτονική έκθεση στο Παρίσι


Μια έκθεση που σκοπό είχε την απομυθοποίηση της αδελφότητας των Ελευθεροτεκτόνων πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι (Halle aux Grains à Blois ) πριν από λίγες ημέρες. Οι επισκέπτες  μπόρεσαν να προμηθευτούν  βιβλία σχετικά με την αδελφότητα, να δουν από  κοντά περιζώματα αλλά και να συνομιλήσουν με αδελφούς και αδελφές από διάφορα Τάγματα.

Ο κύριος προσανατολισμός της έκθεσης ήταν να αναδείξει το γυναικείο στοιχείο μέσα στον Τεκτονισμό.





Ολοκληρώθηκε η 24η Αφρικανική Τεκτονική Συνάντηση


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 24η Αφρικανική Τεκτονική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Καμερούν το διήμερο 5-6 Φεβρουαρίου στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 350 αδελφοί από την Αφρική , την Ευρώπη και την Αμερική. 

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η στάση των Τεκτονικών δυνάμεων απέναντι στη βία.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Μαδαγασκάρη


Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Δήλωση – διευκρίνιση επί δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» από την Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.Τ


Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τίτλο  «Υπεξαίρεση μέχρι και στη Μεγάλη Στοά» αναφέρθηκε σε έλλειμμα τουλάχιστον 350.000 ευρώ στο ταμείο του «Τεκτονικού Ιδρύματος» της οδού Αχαρνών. Κατά τις πληροφορίες του συντάκτη, συνυπεύθυνη  ήταν μια κυρία «η οποία ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον ενός από τους γνωστότερους -ακόμη και στον δικηγορικό κόσμο- προηγούμενους «Μεγάλους Διδασκάλους», που τώρα έχει περάσει στην άλλη μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Μασονίας, δηλαδή τον Σκωτικό Τύπο».
Επειδή αυτό το δημοσίευμα  περί τον Σκωτικό Τύπο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση οφείλουμε για τη διευκρίνηση των πραγμάτων να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι:
Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου (εδρεύουσα στην Αθήνα και επί της οδού Κοδριγκτώνος 30, www.aasr.gr) που είναι γνωστή και ως «Σκωτικός Τύπος» , από την ημέρα της επανίδρυσης της  τον  Φεβρουαρίου 1988 , δεν διατηρεί κανενός είδους σχέση με οποιαδήποτε στοά ή ένωση που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Αχαρνών και πολύ περισσότερο με το εκεί Τεκτονικό Ίδρυμα. Ουδείς δε πρώην «Μεγάλος Διδάσκαλος» του ιδρύματος αυτού έχει γίνει μέλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, διεθνώς αναγνωρισμένης δια της συμμετοχής της στις πανευρωπαϊκές και διεθνείς ενώσεις του Τύπου αυτού (I.c.u.g.l., κ.λπ).
Αν η δημοσιογραφική έρευνα αναφέρεται σε πιθανότητα ίδρυσης μιας ακόμα τεκτονικής δύναμης με παρόμοιο τίτλο -αν αληθεύει- δεν έχει καμία σχέση με την προαναφερόμενη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου.
 Από τη Μεγάλη Γραμματεία

Πηγή: http://www.aasr.gr/