Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Εγκατάσταση του νέου Μεγάλου Διδασκάλου τηςΜεγάλης Στοάς των Διδασκάλων Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος και των Υπερποντίων Αυτής Στοών


Το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα η τακτική Μεγάλη Συνέλευση της «Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος και των Υπερποντίων Αυτής Στοών». Κατά την Μεγάλη αυτή Συνέλευση ο απερχόμενος Μέγας Διδάσκαλος, Σεβτ.Αδ. Αλέξανδρος-Ιωάννης Μπάσης, εγκατέστησε τον Εψηφισμένο Μέγα Διδάσκαλο. Ο νέος Μέγας Διδάσκαλος, Σεβτ.Αδ. Διονύσιος Ιθακήσιος, διόρισε και ενέδυσε τους Μεγάλους Αξιωματικούς για την τεκτονική περίοδο Φεβρουαρίου 2016 - Φεβρουαρίου 2017. Στην πανηγυρική αυτή Μεγάλη Συνέλευση της παραδόσεως της σκυτάλης, παρέστησαν 26 ξένοι επισκέπτες από τις χώρες: Σκωτία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Φινλανδία, Ελβετία, Εσθονία, Ακτή Ελαφαντοστού, Γουινέα, Μαλαισία, Γερμανία και Κύπρο.


Πηγή:  http://www.markandmariner.gr/MarkGr/2016.html

Αποχαιρετηστήριο μήνυμα του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς του ΣήματοςΑθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2016 


Φίλτατοι Αδελφοί,

Έξι χρόνια! Μία πορεία έξι χρόνων έφθασε στο τέλος της. Είναι η ώρα για αλλαγή … η ώρα για μια νέα αρχή.

Ευχαριστώ τους Αδελφούς που μου εμπιστεύθηκαν το τιμόνι αυτού του πλοίου και οι οποίοι με βοήθησαν να προσθέσουμε ένα ακόμη λίθο στο οικοδόμημα που ξεκίνησε να κτίζεται το 1993, την Μεγάλη Στοά του Σήματος.

Όλοι μαζί καταφέραμε να αυξήσουμε κατά 35 % περίπου τα μέλη μας και να εγκαθιδρύσουμε τρεις ακόμη Στοές Σήματος και δύο Στοές Ναυτίλων της Βασιλικής Κιβωτού.

Ευχαριστώ τους Αδελφούς και Εταίρους των ξένων δικαιοδοσιών, με τους οποίους αναπτύξαμε αδελφικές και φιλικές σχέσεις. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Υπό την ηγεσία του νέου Μεγάλου Διδασκάλου θα εξακολουθήσουμε όλοι μαζί το έργο μας, ελπίζοντας ότι ο Μέγας Επιστάτης του Σύμπαντος θα μας επιτρέψει να τοποθετήσουμε τελικώς, κάποια ημέρα, τον Κλειδόλιθο εκεί που του αρμόζει.

Αδελφικώς

Ο Μέγας Διδάσκαλος

Αλέξανδρος-Ιωάννης Μπάσης

πηγή:http://www.markandmariner.gr/MarkGr/2_2016.html
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ