Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση -Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Ραφαήλ Ντε Σιγούρα υποδέχεται τους Αδελφούς


Την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου ,στις 12 μ.μ.  ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης, Ραφαήλ Ντε Σιγούρα, υποδέχεται Αδελφούς και τούς προσκεκλημένους τους σε ειδική τελετή του Υπάτου Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών, Οδός Αχαρνών 19, Αθηνα. 

Οι Τέκτονες θα παραβρεθούν με πλήρη διάσημα των βαθμών και αξιωμάτων των τα οποία κατέχουν, τόσο στον ΑΑΣΤ όσο και στην ΜΣΤΕ και Τάξεις της Υόρκης.Της Τελετής θα ακολουθήσει δεξίωσις στό τεκτονικό Μέγαρο.

Πηγή: www.facebook.com/events/1721703868052252/

Ιστορία - Η συνθήκη φιλίας της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ (Κοδριγκτώνος) με τη Μεγάλη Στοά της ΓαλλίαςΗ Συνθήκη Φιλίας και Αναγνώρισης της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από τη Μεγάλη Στοά της Γαλλίας του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου:


Ακολουθεί το Γαλλικό κείμενο

Διαβάστε σχετικά εδώ

πηγή: http://www.aasr.gr/

Τα νέα του Μεγάλου Συμβουλίου των Ιπποτών Τεκτόνων της Ελλάδος


8 Ιαν. 2016
Στην προγραμματισμένη συνεδρία του Συμβουλίου Αλήθεια αρ. 96 εγκατεστάθη ο εκλεγμένος ΕΑ και ανεκηρύχθησαν οι Αξιωματικοί για το 2016.
Παρέστησαν όλοι οι Επαρχιακοί Μεγάλοι Αξιωματικοί.

22 Ιαν. 2016
Στην προγραμματισμένη συνεδρία του Συμβουλίου Ελευθερία αρ. 99 εγκατεστάθη ο εκλεγμένος ΕΑ και ανεκηρύχθησαν οι Αξιωματικοί για το 2016.
Παρέστησαν όλοι οι Επαρχιακοί Μεγάλοι Αξιωματικοί.

6 Φεβ. 2016
O Επαρχιακός Μέγας Προβλεπτής και ο Αναπληρωτής Επαρχιακός Μέγας Προβλεπτής ταξίδευσαν στην Ζάκυνθο και παρέστησαν στις εργασίες της εκ μεταθέσεως (συμφώνως προς τον Κανόνα 44) συνεδρίας του Συμβουλίου Amici Fedeli αρ. 106.
Λόγω δικαιολογημένης απουσίας του εκλεγμένου ΕΑ η εγκατάστασίς του ανεβλήθη. Εκ των εκλεγμένων για το 2016 Αξιωματικών ανεκηρύχθη-σαν κανονικώς όσοι ήσαν παρόντες.

Φεβ. 2016
Στο ξενοδοχείο Metropolitan των Αθηνών πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Σύνοδος του Μεγάλου Συμβουλίου Ιπποτών Τεκτόνων.

Το Μέγα Συμβούλιο άνοιξε ο Μέγας Αρχηγός Εξτ. Ευγ. Ιππότης Bernard V.A. Woods.

Ο Εξτ. Ευγ. Ιππ. Michael J. Ward, επί τιμή πρώην Μέγα Αρχηγός εκτέλεσε χρέη Μεγάλου Τελετάρχου, ο Πανεξ. Ευγ. Ιππ. Δημήτριο Κοντέση, Επαρχ. Μέγας Προβλεπτής Ελλάδος χρέη Μεγάλου Ιερέως και Λίαν Έξοχοι και Έξοχοι Ευγ. Ιππότες, μέλη της Επαρχίας Ελλάδος,  χρέη Μεγάλων Αξιωματικών.

Παρέστησαν ο Εξτ. Ετ. Archie McWatt πρώην Αναπληρωτής Πρώτος Μέγας Άρχων του Υπάτου Περιστυλίου ΒΑ της Σκωτίας συνοδευόμενος από τον Εξτ. Ετ. Hugh Edmont και τους Εξ. Ετ.Tom Strang and Robert Craig. Επίσης παρέστη ο Πρώτος Μέγας Άρχων του Υπάτου Μεγάλου Περιστυλίου ΒΑ του Ισραήλ Εξτ. Ετ. Dan Doron, προσκληθείς υπό του Εξτ. Μεγάλου Αρχηγού.

Ο Εξτ. Μέγας Αρχηγός εγκαθίδρυσε και αφιέρωσε το νέο Συμβούλιο Ιπποτών Τεκτόνων με το όνομα Temple of Jerusalem και αριθμό 109.

Η Έκτακτη Σύνοδος του Μεγάλου Συμβουλίου εκλείσθη και ο Εξτ. Μέγας Αρχηγός άνοιξε την εναρκτήριο σύνοδο του νέου Συμβουλίου. Εν συνεχεία παρέδωσε την έδρα στον Πανεξ. Ευγ. Ιππ. Δημήτρη Μάμα, Αναπλ. Επαρχ. Μεγάλο Προβλεπτή Ελλάδος, ο οποίος εγκατέστησε τον υποδειχθέντα Έξοχο Αρχηγό. Οι ιδρυτικοί αξιωματικοί ανεκηρύχθησαν και εγκατεστάθησαν κανονικώς.

Ο  Εξτ. Ευγ. Ιππ. Michael J. Ward εξελέγη Επίτιμον Μέλος του Συμβουλίου και ο Λίαν Εξ. Ευγ. Ιππ. William J. Brown, ΜΒΕ, Επαρχ. Μέγας Γραφεύς της Επαρχίας Ulster North εξελέγη Αντιπρόσωπος του Συμβουλίου στην Επιτροπή Γενικών Υποθέσεων.

Έξι υποψήφιοι προετάθησαν και εξελέγησαν για εισδοχή και ένας για υιοθεσία.

Ο  σάκκος της Αγαθοεργίας εδωρήθη στο Joseph Karmel Benevolent Fund.

Μετά το κλείσιμο του Συμβουλίου Temple of Jerusalem αρ. 109 περίπου 40 Ευγ. Ιππόται παρεκάθησαν στο εορταστικό γεύμα.

Το Συμβούλιο Temple of Jerusalem αρ. 109 έχει μέλη πολλών εθνικοτήτων και όλες οι εργασίες του θα γίνονται στην Αγγλική γλώσσα.


Πηγή: http://knight-masons.gr/
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ