Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Υβριστική επίθεση Μπογδάνου στον εθνικό μας ποιητή -Ομοφυλόφιλος , Αλκοολικός , Εβραίος και Μασόνος ο Δ. Σολωμός


 Στην εκπομπή της 9 Φεβρουαρίου του 2016 στο ΣΚΑΪ ο παρουσιαστής κος  Μπογδάνος  έκανε μια αναφορά στον Εθνικό  μας Ποιητή Διονύσιο Σολωμό τον οποίο ( με αφορμή τη συμπλήρωση 159 χρόνων από το θάνατό του,  επικαλούμενος πηγές του λαογράφου Ηλία Πετρόπουλου) χαρακτήρισε  με προκλητικό ύφος ως  Ομοφυλόφιλο, Εβραίο , Μασόνο και Αλκοολικό.

Σημ. Blog : Το να κρίνεις ένα ιστορικό πρόσωπο βάση μιας και μόνο πηγής είναι χαρακτηριστικό ανθρώπου που παραπέμπει στη γνωστή αρχαία ρήση:"Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας" και σίγουρα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης. Η γλώσσα του ,ο τρόπος που αντιδράει και κινείται υποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Βέβαια εκτός από το συγκεκριμένο <<δημοσιογράφο>> εξίσου απαράδεκτοι και αυτοί που του δίνουν βήμα. Αν πράγματι ήταν κάτι από αυτά που του προσάπτει  ο κος  Μπογδανος γιατί πρέπει να μειώσουν την ποιητική του μεγαλοφυΐα;

Ενημερωτικά να αναφέρουμε στους συντελεστές της εκπομπής ότι το …… ποίημα λέγεται "ύμνος εις την ελευθερία". Αποτελείται από 158 στροφές ή 632 στίχους. Οι 24 πρώτες (2πρώτες) καθιερώθηκαν ως εθνικός μας ύμνος, μελοποιημένες από τον Μάτζαρο.

Βράβευση του τ.Μεγ. Διδάσκαλου αδ. Γεωργίου Βασιλογεώργη από την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ρουμανία Η Καγκελαρία Τιμών της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ρουμανίας, με την οποία βρίσκεται σε αμοιβαία αναγνώριση η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, απένειμε στον τ. Μέγα Διδάσκαλο της ΜΣΤΕ , ενδοξότατο Αδ:. Γεώργιο Βασιλογεώργη το Μετάλλιον πρώτης Τάξεως δια την προσφορά του εις  τον Τεκτονισμό και τις Τεκτονικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 Κάθε τιμή σε Έλληνα Τέκτονα, ασχέτως Τύπου ή Τάξεως είναι τιμή στο σύνολο του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού και αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός και για τον ΑΑΣΤ διότι στο πρόσωπο του τιμωμένου τιμάται το σύνολο των Ελλήνων Τεκτόνων. Ιδιαίτερα μάλιστα για τον Ενδοξότατο Αδ:. μας Γεώργιο Βασιλογεώργη ο οποίος τιμά τον ΑΑΣΤ.

πηγή: Sr Herald


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ