Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Τεκτονικό Forum από το blog Tektonismos


Μετά από απαίτηση πολλών αναγνωστών του Blog δημιουργήσαμε ένα Forum αφιερωμένο αποκλειστικά στον Τεκτονισμό. Πρόκειται για έναν διαδικτυακό τόπο συνάντησης αδελφών και μη όπου μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε, να παρουσιάσουμε εργασίες, να προτείνουμε βιβλία, εκδηλώσεις κ.α. Οι πρώτες θεματικές ενότητες είναι ενδεικτικές και  μπορείτε να προτείνετε  ενότητες του δικού σας ενδιαφέροντος και από κοινού να αναπτύξουμε το θεματολόγιο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε μια εγγραφή (δωρεάν) και είστε έτοιμοι για ….κουβέντα.

Η δ/νση του Forum είναι http://tektonismos.forumgreek.com/

Καλή αρχή

Αρχαιρεσίες στην Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος


Το ερχόμενο Σάββατο 19/3 θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος για την ανάδειξη του νέου Μεγάλου Διδασκάλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν δύο υποψήφιοι: Ο νυν Μεγάλος Διδάσκαλος καθώς και ένας διακεκριμένος δικηγόρος. 

Βραζιλία: Και οι Τέκτονες κατά της κυβέρνησης της Προέδρου Ντιλμά Ρούσες


Την περασμένη Κυριακή  μέλη διαφόρων κινημάτων της Βραζιλίας και εκπρόσωποι των Τεκτονικών Δυνάμεων της Χώρας συμμετείχαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη Juiz de Fora καταγγέλλοντας τη διαφθορά που επικρατεί στην δημόσια ζωή.


Σημ. Blog: Στην Βραζιλία οι Τέκτονες δεν διστάζουν να πάρουν δημόσιες θέσεις κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης. Στην Ελλάδα που διαλύεται, στην Ελλάδα που περνά τις κρισιμότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της ο Τεκτονισμός αναλώνεται στο να ανοίγει <<νέα μαγαζιά>>, να μοιράζει βαθμούς και τίτλους και επαναπαύεται στις δάφνες του παρελθόντος.…….. Τελικά όπως είναι η κοινωνία έτσι είναι και ο Τεκτονισμός. Και ας φωνάζουν οι επαΐοντες για το αντίθετο. Τους διαψεύδουν τα γεγονότα….. 

Η λίστα με τις αναγνωρίσεις του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου (ΥΜΤ αδ. Καμαλάκης Σπ.)Στην Λίστα που ακολουθεί αναφέρονται τα Ύπατα Συμβούλια με τα οποία διατηρεί σχέσεις το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου (ΥΜΤ. Αδ. Καμαλάκης Σπ.)  

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ