Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Νέα Φιλοσοφικά Εργαστήρια στην ΠάτραΤην ερχόμενη Τρίτη 5 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00 θα τελεσθεί στο Τεκτονικό Μέγαρο Πατρών η εγκατάσταση των εκεί Φιλοσοφικών Εργαστηρίων. Των εργασιών θα προεδρεύσει ο Ανθύπατος αδ. Εμμανουήλ Γερακιός 33ο.
πηγή: SR Herald Gr.

Τα νέα του Τάγματος Le Droit Humain στην Ελλάδα


 Στις 25 καί 26/3/2016, η Στοά "Άρτεμις, 1894" στην Ανατολή Ζακύνθου πραγματοποίησε αντιστοίχως εργασίες αύξησης σε Β΄ βαθμό καί εισδοχής δύο νέων μελών. Στις εργασίες συμμετείχαν, επιπλέον των μελών της Στοάς 'Άρτεμις", πολλοί Αδελφοί επισκέπτες από την Αθήνα-Πειραιά μεταξύ των οποίων: ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας του "Ανθρώπινου Δίκαιου", ο Επιθεωρητής της Στοάς, η Πρόεδρος του Εθνικού Αρείου Πάγου, η Σεβασμία καί ακόμη ένα μέλος της Στοάς "Ορφέας-Ήλιος", η πρώην Σεβασμία της Στοάς "Αθηνά", 2 μέλη της Στοάς "Πυθαγόρας" καθώς καί αρκετά μέλη της Στοάς "Αναγέννηση" περιλαμβανομένων των δύο ομήρων φιλίας. Παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι φιλικών τεκτονικών δυνάμεων. Μετά το πέρας των εργασιών κάθε εσπέρας, όλοι οι μετέχοντες μοιράστηκαν ωραία δείπνα αγάπης σε εστιατόρια - την δεύτερη βραδυά υπό τους ήχους παραδοσιακής επτανησιακής μουσικής.


 Στις 21/3/2016 η Στοά "Ορφέας-Ήλιος, 1465" πραγματοποίησε τελετή υιοθεσίας λυκιδέως (σε λευκό περιβάλλον) στην τεκτονική Στέγη. Λυκιδεύς έγινε ο νεαρός Ν. Σιγ., γιός του μέλους της Στοάς Αδελφού Τ. Σιγ., 30ο. Στην ωραία καί τρυφερή τελετή, πού δεν οργανώνεται συχνά, συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, δύο Μεγάλοι Γενικοί Επιθεωρητές, η Πρόεδρος τού Εθνικού Αρείου Πάγου, Πρόεδροι φιλοσοφικών Εργαστηρίων, η Σεβασμία της Σ:.Σ:. "Δήλος, 1400", πολλά μέλη της Σ:.Σ:. "Αθηνά, 815", καθώς καί κάποιοι αμύητοι επισκέπτες. Ο Ναός είχε διακοσμηθεί ωραία καί συνέβαλε στην ατμόσφαιρα της τελετής. Ακολούθησε δείπνο αγάπης στην Υγρή Αίθουσα της Στέγης. Η ίδια Στοά είχε πραγματοποιήσει υιοθεσία Λυκιδέως άλλες δύο φορές στο παρελθόν, την πιό πρόσφατη πριν 9 χρόνια.

πηγή: .droit-humain.gr 
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ