Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Επίσκεψη Γάλλων και Βέλγων αδελφών σε Στοές της Ελληνικής Ομοσπονδίας τού Droit Humain


  Στις 30 και 31 Μαρτίου 2016, 10 Αδελφές και Αδελφοί από 5 συνολικά Τεκτονικά Τάγματα τού Βελγίου και της Γαλλίας πραγματοποίησαν επισκέψεις σε Στοές της Ελληνικής Ομοσπονδίας τού Droit Humain. Ειδικότερα, 4 από αυτούς - κατέχοντες τον 18ο βαθμό - μετείχαν στις εργασίες των Περιστυλίων κατά τις οποίες αυξήθηκαν στον βαθμό αυτό τέσσερις νέοι Αδελφοί. Και οι 10, εξ ων οι τρείς ήταν Σεβάσμιοι Διδάσκαλοι, μετείχαν στις κοινές εργασίες πού οργάνωσαν οι κυανές Στοές "Αναγέννηση, 1337" και "Ίσις, 1119", με πίνακα χάραξης σχετικό με την Μυσταγωγία στη μουσική τού Μότσαρτ.  Ο Πίνακας είχε μεταφραστεί στα γαλλικά για διευκόλυνση των Αδελφών και υπήρξε μετάφραση της συζήτησης, επίσης. 

  Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα πρόσφατα θύματα της τρομοκρατίας στις Βρυξέλλες, οι Πρόεδροι των Εργαστηρίων εξέφρασαν σχετικές ευχές, οι ξένοι Αδελφοί ευχαρίστησαν συγκινημένοι με τεκτονικό τρόπο και ανταλλάχθηκαν δώρα. Μεταξύ των επισκεπτών συγκαταλεγόταν και η Σεβασμία Διδάσκαλος της Γαλλικής Στοάς "Τα Τέκνα της Υπατίας, 1959" του Droit Humain, με την οποία οι φιλοξενούσες Ελληνικές Στοές προγραμματίζουν Τελετή Αδελφοποίησης για τις 12 Μαϊου τρέχοντος έτους. Μετά τις εργασίες, ακολούθησε δείπνο αγάπης, που συνένωσε ακόμα περισσότερο με δεσμούς αδελφοσύνης Έλληνες, Βέλγους και Γάλλους Αδελφούς κι Αδελφές.

πηγή: http://www.droit-humain.gr

Μια είδηση που δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά – Μπράβο στον Εθνικό Μεγάλο Διδάσκαλο της ΜΜΣτΕ αδ. Π. Μουτζουράκη


 Δεν είναι λίγες οι φορές που ο γράφων δια μέσου αυτής της ιστοσελίδας έχει κατηγορήσει κάποιες Ελληνικές Τεκτονικές Δυνάμεις για την ανάλγητη στάση τους σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Όμως φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποιες δυνάμεις τις οποίες τέτοια θέματα δεν τις αφήνουν αδιάφορες και προσπαθούν με τις όποιες τους δυνάμεις να προσφέρουν λύσεις . Μεταξύ αυτών και ο Εθνικός Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος  αδ. Παναγιώτης Μουτζουράκης ο οποίος στο πλαίσιο των εργασιών της Alliance Masonnique Europeenne που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα προέτρεψε τα μέλη της επιτροπής να δραστηριοποιηθούν πολιτικά και κοινωνικά και να συμμετέχουν ενεργά προκειμένου να λυθεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό  το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τη χώρα μας.


Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Εθνικό Μεγάλο Διδάσκαλο αδ. Παναγιώτη Μουτζουράκη για την ευαισθησία του επάνω σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την Πατρίδα μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Νέα Φιλοσοφικά Εργαστήρια στην ΠάτραΕυχόμαστε καλή επιτυχία στα Φιλοσοφικά Εργαστήρια των Πατρών, του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου (αδ. Ραούλ Ντε Σιγούρα) που ξεκίνησαν ήδη  τις εργασίες τους. 

Πηγή: SR Herald
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ