ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ




Μόλις κυκλοφόρησε “ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ" του Oswald Wirth, η δεύτερη έκδοση - με νέα μετάφραση και επιμέλεια,  σε πολυτονική γραφή καθώς και 5 έγχρωμες εικόνες: http://www.tetraktys.gr/el/products-1473/ .

Eίναι διαθέσιμο:
- Σε όλα τα συνεργαζόμενα κεντρικά βιβλιοπωλεία (Πύρινος Κόσμος, Πολιτεία, Ιανός, Πρωτοπορία, "Παρ' ημίν", Ευριπίδης, Διμελή (Πειραιά), Ψαρά (Θεσσαλονίκη), Συμμετρία (Κέρκυρα),  κλπ)

- Μέσω της ιστοσελίδας μας και την απ' ευθείας αποστολή του προς εσάς. 

- Σε πολλά βιβλιοπωλεία της περιφέρειας εντός ολίγων ημερών.

 Σάς ενημερώνουμε επίσης ότι περί το τέλος Ιουνίου 2016 θα κυκλοφορήσει και η έκδοση του ιδίου βιβλίου που θα περιλαμβάνει DVD με την αφήγηση όλων των κειμένων καθώς και των περισσότερων υποσημειώσεων σε μορφή αρχείων mp3  http://www.tetraktys.gr/product.php?id=1474 

Τεκτονικό χρώμα είχε η πρώτη σημαία του Λουξεμβούργου



Η πρώτη σημαία του Λουξεμβούργου  (1921) είχε έντονο Τεκτονικό χρώμα. Πίσω από τα <<ενωμένα χέρια>> και τη φράση <<ένας για όλους και όλοι για έναν>> υπήρχε το γνωστό Τεκτονικό Σύμβολο.


Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Τα νέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Τάγματος Le Droit Humain





 Στις 22 Μαϊου 2016 το Ύπατο Συμβούλιο του Διεθνούς Μικτού Τεκτονικού Τάγματος "Le Droit Humain - Το Ανθρώπινο Δίκαιο" ανύψωσε στον 33ο βαθμό την Αδελφή ΑΜ, 32ο, Πρόεδρο τού Εθνικού Αρείου Πάγου της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Τάγματος, σε συνέχεια πρότασης του Μεγάλου Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η τελετή ανύψωσης πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, όπου εδρεύει το Ύπατο Συμβούλιο τού Τάγματος, σε Ναό με την επωνυμία "Maria Deraismes". Στην ίδια τελετή, που διενεργήθηκε στα γαλλικά καί τα αγγλικά, ανυψώθηκαν επίσης Αδελφές καί Αδελφοί από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Γαλλία καί τη Φινλανδία. Μετά τις εργασίες τού Υπάτου Συμβουλίου, ακολούθησε γεύμα αγάπης στην υγρή αίθουσα της έδρας της Γαλλικής Ομοσπονδίας, με συμμετοχή Μεγάλων Γενικών Επιθεωρητών (33ο) από όλες τις Ομοσπονδίες του Τάγματος. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ανύψωση μέλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε 33ο βαθμό είχε πραγματοποιηθεί το 2008.  

 Με την ευκαιρία των συνεδριάσεων τού Υπάτου Συμβουλίου καί της τελετής ανύψωσης στον 33ο βαθμό, η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας καί η νέα Μεγάλη Γενική Επιθεωρητής (33ο) επισκέφθηκαν στο Παρίσι:

Την έδρα του Τάγματος "Το Ανθρώπινο Δίκαιο" στην οδό Jules Breton, η οποία ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα, με πολύ ωραία αποτελέσματα τόσο στην παραδοσιακή (αιγυπτιακής έμπνευσης) πρόσοψη όσο καί στους Ναούς της.

Την εξαιρετική έκθεση για την εξέλιξη του Ελευθεροτεκτονισμού, που διοργανώθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, με 420 πολύτιμα εκθέματα (βιβλία από το 1400, παλιά εργαλεία, πίνακες, σπάνιους τάπητες, αποσπάσματα από την όπερα "Μαγικός Αυλός" τού Μότσαρτ, κλπ) τόσο από τα αρχεία της ίδιας της Βιβλιοθήκης όσο καί από τα Τεκτονικά Τάγματα της Γαλλίας, της Σκωτίας καί άλλων χωρών.


 Την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση γιά τούς "Ναϊτες καί Ελευθεροτέκτονες", που διοργανώθηκε στην έδρα της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας (τη μεγαλύτερη τεκτονική δύναμη της χώρας), στην αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων τού εξαιρετικά σημαντικού Τεκτονικού Μουσείου, που στεγάζεται εκεί. Η έκθεση, με πολύ παλιές εκδόσεις καί εποπτικό υλικό, παρουσίαζε τις κυριώτερες επιδράσεις των Ναϊτών σε βασικά τεκτονικά ρεύματα καί Τάγματα, πολλά από τα οποία δεν υφίστανται πλέον σήμερα.  

πηγη: .droit-humain.gr

Νέο Βιβλίο για τον Τεκτονισμό από τον συγγραφέα Γεώργιο Στεφανή



Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α (Ακαδημίας 20 και Βουκουρεστίου ) η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Γ. Στεφανή  με τίτλο «ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ, Ιστορία, Θρύλοι και Παράδοση.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Επιχείρησαν να τον σκοτώσουν γιατί νόμιζαν ότι είναι ...........Τέκτονας



Τυνησία: Ιδιοκτήτης εργαστηρίου καλλιτεχνικού Τατουάζ στην Τυνησία δέχτηκε την προηγούμενη Παρασκευή δολοφονική επίθεση από φανατικούς ισλαμιστές .Αφορμή, το λογότυπο της εταιρίας του ιδρυτή της Ένωσης Καλλιτεχνικού Τατουάζ της Τυνησίας , Fawez Zahmoul , το οποίο μοιάζει με το γνωστό Τεκτονικό σύμβολο.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Άρση της αναστολής των σχέσεων της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος με το Ύπατο Συμβούλιο


Σε εγκύκλιο της  που κυκλοφόρησε στις 18/5/2016 η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος , λαμβάνοντας υπ’ όψιν της την  υπ’ αριθ. 590/2015 του Αρείου Πάγου επαναφέρει σε ισχύ τις σχέσεις της με το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου (Ραούλ Ντε Σιγούρα).


Μάλιστα όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο θα ακολουθήσουν οδηγίες για την επισκεψιμότητα και την σειρά εισόδου στις συμβολικές Στοές.


Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Τα νέα της Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος

 
Το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016, ώρα 10:30 π.μ., θα γίνει στην Αθήνα η Μεγάλη Συνέλευση της «Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος και των Υπερποντίων Αυτής Στοών». Κατά την Μεγάλη αυτή Συνέλευση θα προταθούν ο Θησαυροφύλαξ, ο Ελεγκτής και ο Αναπληρωτής Ελεγκτής για την επομένη τεκτονική περίοδο (Φεβρουάριος 2017 - Φεβρουάριος 2018). Οι σχετικές ψηφοφορίες θα γίνουν κατά την Μεγάλη Συνέλευση του επομένου Νοεμβρίου.

Θα ακολουθήσει η ετήσια Μεγάλη Συνέλευση της «Αρχαίας και Εντίμου Αδελφότητος των Ναυτίλων της Βασιλικής Κιβωτού της Ελλάδος».


Πηγή: markandmariner.gr/

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

«Στην Εποχή των Τεράτων»


Ο Κύκλος των Φίλων σας προσκαλεί σε μια συζήτηση για την Εποχή μας.
Στέφανος Ροζάνης- Στάθης Γκόνος: «Στην Εποχή των Τεράτων»

Ο καθηγητής φιλοσοφίας Στέφανος Ροζάνης και ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Στάθης Γκόνος συζητούν για την Εποχή των Τεράτων.
Πως και γιατί φτάσαμε στην εποχή της κρίσης και της απαξίωσης των ανθρωπιστικών αξιών και τι μπορούμε – αν μπορούμε- να κάνουμε εμείς.
Συντονίζει ο σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ, Ιορδάνης Πουλκούρας

Εισιτήρια: 10€, 5€ (μειωμένο)
Πληροφορίες: 210-3611206
Για την έκδοση απαιτείται η επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας

Επίτιμο Μέλος του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος ο Ιταλός Κρατ.'. αδ.'. Leo Taroni


Ο Ύπατος Μεγ.'. Ταξ.'. Κρατ.'. αδ.'. Σπυρίδων Θ. Καμαλάκης ανεκύρηξε Επίτιμο Μέλος του Υπάτου Συμβ.'. του 33ου και τελευταίου βαθμού δια την Ελλάδα του Αρχαιου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, τον Ύπατο Μεγ.'. Ταξ.'. του Υπάτου Συμβ.'. του 33ου βαθμού δια την Ιταλία και Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας των Υπάτων Συμβ.'. της Ευρώπης Κρατ.'. αδ.'. Leo Taroni.



 πηγή: facebook.com/Γαλήνιες-Σκέψεις

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Δείπνο Ροδοσταύρων Κρήτης..


Δείτε φωτογραφίες από το δείπνο των Ροδοσταύρων της Κρήτης.



Πηγή: facebook.com/Γαλήνιες-Σκέψεις

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Εγκαθίδρυση νέου Διοικητηρίου ΙΤΝ με την ονομασία "Γουλιέλμος Σαμπλίτης"



(αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα /SR-Herald-Gr)


΄΄Την 09.Ιουνίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 στό Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών τελείται από το Μεγάλο Διοικητήριο Ιπποτών του Ναού της Ρόδου το οποίο τελεί υπο το Μεγάλο Στρατόπεδο των Ιπποτών του Ναού Ελλάδος και Κύπρου η εγκαθίδρυσις νέου Διοικητηρίου ΙΤΝ με την ονομασία "Γουλιέλμος Σαμπλίτης"

Συγχαίρουμε εγκαρδίως δια το χαρμόσυνο αυτό γεγονός .

Πιστοί στήν αρχή μας, να στηρίζουμε κάθε τεκτονική προσπάθεια προτρέπουμε όσους έχουν τον ανάλογο βαθμό να πλαισιώσουν την εκδήλωση΄΄.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Eκδήλωση μνήμης στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου των Φιλικών στην Μπόχαλη


Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου , από την Στοά Αστέρας της Ανατολής 880 της Ζακύνθου , εκδήλωση μνήμης στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου των Φιλικών στην Μπόχαλη.

(Γενικά ιστορικά στοιχεία για το εκκλησάκι)
Στη Ζάκυνθο δημιουργήθηκε και ορκίστηκε, η «Φιλική Εταιρεία», η οποία προώθησε την εξέγερση κατά των κατακτητών ! Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου των Φιλικών αποτελεί μνημείο εξαιρετικής ιστορικής σημασίας αφού εδώ ορκίζονταν τα μέλη της. Χτισμένο τον 17ο αιώνα, αυτό το εκκλησάκι βρίσκεται στην Μπόχαλη (στο Ψήλωμα), στους πρόποδες του δάσους από την οικογένεια ευγενών του Γεωργίου Λατίνου. Έπεσε με τους σεισμούς του 1893 αργότερα ξαναχτίστηκε, καταστράφηκε πάλι με τους σεισμούς του 1953 και ξαναχτίστηκε αμέσως.

Περνώντας την πύλη, μέσα στον περίβολο σε καλωσορίζει η προτομή του Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στο λιτό εσωτερικό της εκκλησίας βρίσκεται ο πίνακας των κυριοτέρων μυημένων μελών της Φιλικής Εταιρίας κατά τα έτη 1819 και 1821.


(*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό λογαριασμό στο facebook του αδελφού Δ.Α)

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Συμμετοχή της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος στην XVI συνάντηση Μεσογειακής Τεκτονικής Ένωσης UMM


Από τις 14 έως τις 17 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Τολέδο Ισπανίας η 16η Συνάντηση της Μεσογειακής Τεκτονικής Ένωσης (UMM), στην οποία την ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΚΤΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΜΣΤΕ-«ΔΕΛΦΟΙ»), -ιδρυτικό μέλος της Ένωσης- εκπροσώπησε ο Εθν\ Μεγ\ Διδ\, Ενδοξότ\ και Κρατ\ Αδ\ Παναγιώτης Μουτζουράκης, 33ο, επικεφαλής αντιπροσωπείας.


Το δελτίο τύπου της ΜΜΣΤΕ
ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΑΔΟΣ
ΣΤΗΝ ΧVI   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (UMM)

ΤΟΛΕΔΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ  14 – 17  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016


Την ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΚΤΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΜΜΣΤΕ-«ΔΕΛΦΟΙ»), εκπροσώπησε ο Εθνικός Μεγάλος Διδάσκαλος (ΕΜΔ) Ενδοξότατος και Κραταιός Αδελφός Παναγιώτης Μουτζουράκης, 33ο, επικεφαλής αντιπροσωπείας, στη 16η Συνάντηση της Μεσογειακής Τεκτονικής Ένωσης (UMM), που πραγματοποιήθηκε στο Τολέδο Ισπανίας από τις 14 έως τις 17 Απριλίου 2016.
Η Μεσογειακή Τεκτονική Ένωση (UMM), ιδρύθηκε το 2000 και η ΜΜΣΤΕ-«ΔΕΛΦΟΙ», τυγχάνει ιδρυτικό και βασικό της μέλος.
Με κύριο motto τη λέξη «ΔΙΑΛΟΓΟΣ», γραμμένη σε όλες τις γλώσσες των Μεσογειακών Δυνάμεων, το θέμα της Συνάντησης ήταν: «Με ποιό τρόπο μπορεί ο Τεκτονισμός να συμβάλλει στο διάλογο μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων που συνυπάρχουν στη Μεσόγειο;»
Η παρέμβαση του ΕΜΔ, με συνοδεία παρουσίασης σε PowerPoint, απέσπασε άριστα σχόλια από όλους τους Αντιπροσώπους των παρισταμένων Δυνάμεων.
Θέτοντας  «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων», σε ότι αφορά την τεκτονική πραγματικότητα και  βασικό μήνυμα την έξοδο από την εσωστρέφεια και την απομόνωση, ο ΕΜΔ προέτρεψε όλους να συμμετέχουν σε μια πορεία ενημέρωσης και διαφώτισης, ρίχνοντας άπλετο φως σε όλες τις θετικές πλευρές του Τεκτονισμού.
Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετείχαν δεκαοκτώ (18) Φιλελεύθερα Τεκτονικά Μεσογειακά Τάγματα.
Η επόμενη συνάντηση της UMM έχει προγραμματισθεί για τον Απρίλιο 2017 στην Τύνιδα Τυνησίας, με υπεύθυνη διοργάνωσης την ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.
Ας σημειωθεί δε, ότι η 15η Συνάντηση της Μεσογειακής Τεκτονικής Ένωσης (UMM), είχε πραγματοποιήθηκε 12-15/3/2015 στην Αθήνα, με διοργανωτή και οικοδεσπότη τη ΜΜΣΤΕ και τη συμμετοχή είκοσι δύο (22) ξένων τεκτονικών δυνάμεων και συνολικά περισσότερους από τριακόσιους (300) έλληνες και ξένους αδελφούς.

Η Εισήγηση του Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου αδ. Παναγιώτη  Μουτζουράκη

ΧVI   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (UMM)
ΤΟΛΕΔΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ  14 – 17  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

        Από την ιστορία του Τεκτονισμού έχουμε την δυνατότητα, τουλάχιστον για τον 18ο και 19ο αιώνα, να μελετήσουμε τη σχέση του με το κοινωνικό σύνολο και τον πολιτικό και θρησκευτικό ιστό των ευρωπαϊκών κρατών.
        Οι οργανωμένες επαναστάσεις κατά των απολυταρχικών καθεστώτων, έδωσαν στους τέκτονες την δυνατότητα να καταστούν αρκετά δημοφιλείς στα λαϊκά στρώματα, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι, ή τουλάχιστον τα ηγετικά στελέχη τους ανήκαν σε κοινωνικά στρώματα ανώτερης μόρφωσης και οικονομικής κατάστασης.
        Ανέκαθεν ο μεγαλύτερος εχθρός της κρατικής, αλλά και της θρησκευτικής ηγεσίας, είναι οποιαδήποτε οργάνωση λειτουργεί προσπαθώντας να αφυπνίσει και να μορφώσει τους λαούς, διακηρύσσοντας την Ελευθερία την Ισότητα και την Αδελφότητα. Ως εκ τούτου ενώ οι τέκτονες «χρησιμοποιήθηκαν» κατά τους προαναφερθέντες αιώνες, ώστε να ανατρέψουν την καθεστηκυία τάξη, μετά τις ανατροπές και τις πολιτικές ανακατατάξεις κατέστησαν επικίνδυνοι.!!!
        Οι νέες ηγεσίες, κυρίως της Ευρώπης, έχοντας εξασφαλίσει τους βασιλικούς θρόνους και τους προεδρικούς θώκους, απαξίωσαν τους ευεργέτες τους τέκτονες. Πλήθος μυημένων απέκρυψαν την τεκτονική τους ιδιότητα, φοβούμενοι την κοινωνική κατακραυγή, τόσον στην πολιτική όσον και στην θρησκευτική ιεραρχία.
        Ειδικότερα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, η δύναμη των τεκτόνων μειώθηκε δραματικά, με αποτέλεσμα σήμερα να μην επιτυγχάνουν ούτε καν την επαφή με τα κοινωνικά σύνολα των λαών.
        Οι χειρισμοί πολλών ηγετών τεκτόνων κατά τον 20ο αιώνα, κατέστησαν καταστροφικοί διότι απομόνωσαν τις τεκτονικές οργανώσεις, προσδίδοντας τους έναν ύποπτο ρόλο τόσο για την κοινωνικοπολιτική, όσο και την θρησκευτική επιρροή τους προς τους λαούς.
        Είναι λογικό η απομόνωση να επιφέρει φήμες παράνομης και επικίνδυνης οργάνωσης, της οποίας οι σκοποί είναι να ανατρέψουν το πολιτικό καθεστώς, αλλά και την θρησκευτική πίστη, όπως εμφανίζεται από τις επίσημες εκκλησίες. Για παράδειγμα αναφέρουμε ότι στα σχολικά βιβλία του γυμνασίου στην Ελλάδα ο τεκτονισμός αναφέρεται ως «θρησκευτική αίρεση», σχετιζόμενη με την σατανολατρεία κ.λπ. Παρά τις παρεμβάσεις και τις επισκέψεις μας στο παρελθόν μαζί με τον αείμνηστο Αδ:. μας Β. Πάτκα, σε τρείς υπουργούς παιδείας και τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους τους, ότι θα απαληφθεί από τα σχολικά βιβλία αυτή η ανιστόρητη και παράλογη αναφορά, ουδέποτε διεγράφη, διότι υπάρχει η αντίδραση της επισήμου ορθοδόξου χριστιανικής εκκλησίας.
        Με την σύντομη αναφορά μας στους λόγους που οι τέκτονες δεν εκπληρούν πλέον τους σκοπούς και τους στόχους τους στην εποχή μας, προσθέτουμε ότι και η αριθμητική δύναμη μας έχει μειωθεί δραματικά, σε ολόκληρο τον κόσμο, διότι διαπράξαμε το λάθος να αποδεχθούμε την σταδιακή περιθωριοποίηση μας και να αυξήσουμε την λανθασμένη εντύπωση της ύποπτης και μυστικοπαθούς οργάνωσης.
        Η εποχή που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη για την ανθρωπότητα, για την Ευρώπη και για εμάς τους ίδιους. Άμεσα οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας και να επιδείξουμε στους λαούς τις ανθρωπιστικές και φιλοσοφικές μας προσπάθειες, οι οποίες δεν αντιβαίνουν κανένα κρατικό σύνταγμα ή νόμο, αλλά και δεν έχουν καμία σχέση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάθε λαού. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να αποκαλύψουμε τις μυητικές μας διαδικασίες, οι οποίες εξάλλου δεν χαρακτηρίζονται ούτε από μαγείες, ούτε από λατρεία κρανίων, κ.λπ. όπως μας κατηγορούν. Εξ άλλου όποιος είναι σοβαρός και έχει την περιέργεια να μάθει τι συμβαίνει μέσα στους ναούς μας, πηγαίνει στα παλαιοπωλεία και αγοράζει πλήθος βιβλία τεκτονικών τυπικών, που πωλούν οι κληρονόμοι των τεκτόνων. Από αυτό και μόνο είναι πλέον γνωστό ότι οι τελετές μας δεν είναι σατανιστικές κ.λπ.  Άρα η συνέχιση της ιδέας αποτελεί επιτηδευμένη διατήρηση της κακής φήμης του τεκτονισμού. Η εκκοσμίκευση των τυπικών του τεκτονισμού δεν αφαιρεί τίποτα από την γοητεία των μυήσεων, διότι είναι εντελώς διαφορετικό να διαβάζεις ένα τυπικό, από το να βιώνεις την μυητική διαδικασία κατά την διάρκεια των τελετουργικών.
        Πιστεύουμε λοιπόν ότι είμεθα απολύτως υπεύθυνοι σ’ αυτήν την ανατρεπτική περίοδο, για την διαλεύκανση επισήμως των παρεξηγήσεων που διαιωνίζονται. Οφείλουμε να διακηρύξουμε ο καθένας μόνος του, αλλά και όλοι μαζί, με κοινές επίσημες ανακοινώσεις ότι :
1.  Δεν αποτελούμε θρησκευτική οργάνωση και δεν είμεθα αντίθετοι σε οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα (Η Εκκλησία είναι ο κυριότερος κατήγορος των τεκτόνων διαδίδοντας ψεύδη, ανακρίβειες και φαντασιώσεις φανατικών εκπροσώπων της).
2.  Δεν αποτελούμε οργάνωση πολιτικής, θεσμικής και κρατικής αποσταθεροποίησης. Αντίθετα πιστεύουμε στην τάξη και στην πειθαρχεία.
3.  Άμεση ανάδειξη των ανθρωπιστικών, κοινωνικών, μορφωτικών και δημοκρατικών μας αρχών.
4.  Η επιμονή μας στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της φιλοσοφικής αναζήτησης, είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.
5.  Σκοπός μας είναι η ειρηνική συνύπαρξη των λαών και ο απόλυτος σεβασμός στη διατήρηση και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ενός εκάστου.
6.  Ειδικότερα στην Μεσόγειο όπου υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά πολιτισμικά και πολιτιστικά, ενώ συγχρόνως υφίστανται διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες και οικονομικά συμφέροντα που προκαλούν τις διενέξεις μεταξύ των λαών, πρέπει να τονιστούν τα πρώτα και να απαλύνουν τα δεύτερα προς το συμφέρον των ανθρώπων που αναπνέουν την αύρα της Μεσογείου.
        Πιστεύουμε ότι θα απαιτηθεί πολύς χρόνος και κόπος για να επιτευχθεί η λύση των παρεξηγήσεων και η ενσωμάτωση με υγιείς συνθήκες των τεκτόνων στην κοινωνία. Πρέπει όμως να γίνει άμεσα η αρχή, διότι κάθε ημέρα που περνάει είναι εις βάρος όλων.
        Την πρώτη κίνηση πρέπει να την κάνουμε εμείς, διότι ευρισκόμεθα σε μειονεκτική θέση απέναντι στις θρησκευτικές και πολιτικές ηγεσίες. Θεωρούμε ότι είναι πιθανόν λόγω των κρίσιμων καιρών, η αντιμετώπιση που θα μας επιφυλάξουν να είναι πιο ευνοϊκή από τα προηγούμενα χρόνια.
        Εμείς οι Έλληνες τέκτονες είμεθα υπερήφανοι για την ιδιότητα μας, διότι πάντοτε ενεργήσαμε υπέρ της πατρίδας με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό και κατανοητό απ’ όλον τον ελληνικό λαό.
        Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μία πορεία ενημέρωσης και διαφώτισης, ρίχνοντας άπλετο φως σε όλες τις θετικές πλευρές του Τεκτονισμού.
Είπον

Παναγιώτης Μουτζουράκης
Εθν:.Μεγ:.Διδ




Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Έφυγε ο εκδότης Φραγκίσκος Γκοβόστης


Με μια άσχημη είδηση ξεκινά ο μήνας Μάιος . Έφυγε λίγο πριν το Πάσχα ο εκδότης Φραγκίσκος Γκοβόστης

΄΄Μακάρι στους ουράνιους τόπους να συναντήσει τους αληθινούς ιππότες που πάντα αναζητούσε.΄΄


πηγή: https://iordanisp.wordpress.com/