Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Τα νέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Τάγματος Le Droit Humain

 Στις 22 Μαϊου 2016 το Ύπατο Συμβούλιο του Διεθνούς Μικτού Τεκτονικού Τάγματος "Le Droit Humain - Το Ανθρώπινο Δίκαιο" ανύψωσε στον 33ο βαθμό την Αδελφή ΑΜ, 32ο, Πρόεδρο τού Εθνικού Αρείου Πάγου της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Τάγματος, σε συνέχεια πρότασης του Μεγάλου Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η τελετή ανύψωσης πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, όπου εδρεύει το Ύπατο Συμβούλιο τού Τάγματος, σε Ναό με την επωνυμία "Maria Deraismes". Στην ίδια τελετή, που διενεργήθηκε στα γαλλικά καί τα αγγλικά, ανυψώθηκαν επίσης Αδελφές καί Αδελφοί από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Γαλλία καί τη Φινλανδία. Μετά τις εργασίες τού Υπάτου Συμβουλίου, ακολούθησε γεύμα αγάπης στην υγρή αίθουσα της έδρας της Γαλλικής Ομοσπονδίας, με συμμετοχή Μεγάλων Γενικών Επιθεωρητών (33ο) από όλες τις Ομοσπονδίες του Τάγματος. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ανύψωση μέλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε 33ο βαθμό είχε πραγματοποιηθεί το 2008.  

 Με την ευκαιρία των συνεδριάσεων τού Υπάτου Συμβουλίου καί της τελετής ανύψωσης στον 33ο βαθμό, η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας καί η νέα Μεγάλη Γενική Επιθεωρητής (33ο) επισκέφθηκαν στο Παρίσι:

Την έδρα του Τάγματος "Το Ανθρώπινο Δίκαιο" στην οδό Jules Breton, η οποία ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα, με πολύ ωραία αποτελέσματα τόσο στην παραδοσιακή (αιγυπτιακής έμπνευσης) πρόσοψη όσο καί στους Ναούς της.

Την εξαιρετική έκθεση για την εξέλιξη του Ελευθεροτεκτονισμού, που διοργανώθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, με 420 πολύτιμα εκθέματα (βιβλία από το 1400, παλιά εργαλεία, πίνακες, σπάνιους τάπητες, αποσπάσματα από την όπερα "Μαγικός Αυλός" τού Μότσαρτ, κλπ) τόσο από τα αρχεία της ίδιας της Βιβλιοθήκης όσο καί από τα Τεκτονικά Τάγματα της Γαλλίας, της Σκωτίας καί άλλων χωρών.


 Την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση γιά τούς "Ναϊτες καί Ελευθεροτέκτονες", που διοργανώθηκε στην έδρα της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας (τη μεγαλύτερη τεκτονική δύναμη της χώρας), στην αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων τού εξαιρετικά σημαντικού Τεκτονικού Μουσείου, που στεγάζεται εκεί. Η έκθεση, με πολύ παλιές εκδόσεις καί εποπτικό υλικό, παρουσίαζε τις κυριώτερες επιδράσεις των Ναϊτών σε βασικά τεκτονικά ρεύματα καί Τάγματα, πολλά από τα οποία δεν υφίστανται πλέον σήμερα.  

πηγη: .droit-humain.gr

Νέο Βιβλίο για τον Τεκτονισμό από τον συγγραφέα Γεώργιο ΣτεφανήΤη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α (Ακαδημίας 20 και Βουκουρεστίου ) η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Γ. Στεφανή  με τίτλο «ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ, Ιστορία, Θρύλοι και Παράδοση.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ