ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Καλό Καλοκαίρι


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Blog δεν θα ενημερώνεται για το διάστημα 23/7-2/8.


Ευχόμαστε σε όλους τους αδελφούς/ες και φίλους καλό καλοκαίρι…

To Donegal Country Museum παρουσιάζει την ιστορία των Τεκτόνων στον Α'ΠΠ


 To Donegal Country Museum (Ιρλανδία)  έχει οργανώσει γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο εκδήλωση-ομιλία με θέμα ΄΄ Ο Ελευθεροτεκτονισμός του  Donegal στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


 Η εκδήλωση που βασίζεται στα αρχεία των Στοών της περιοχής αναφέρεται σε ιστορίες αδελφών που πολέμησαν στον Μεγάλο Πόλεμο. 

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Οι Τέκτονες δίπλα στα άτομα με κινητικά προβλήματα



 Το Μέγα Αγαθοεργό Σώμα της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 65.000 λιρών στο ίδρυμα INSPIRE ,που δραστηριοποιείται στην έρευνα  για την βελτίωση της ζωή ατόμων που πάσχουν από ασθένειες του νωτιαίου μυελού, προκειμένου να προχωρήσει το ερευνητικό πρόγραμμα NEUROMOD.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Σαουδική Αραβία: Τα Pokemon προωθούν τον Τεκτονισμό


Οι λόγιοι και θρησκευτικοί ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσαν θρησκευτική γνωμοδότηση ότι το παιχνίδι Pokemon Go προωθεί την θρησκεία Σίντο της Ιαπωνίας, το Χριστιανισμός και τον   Ελευθεροτεκτονισμό.


Πρόκειται για την υπ. Αρ. 21758 Φετβά  που αναφέρει ότι ε πολλές πτυχές του δημοφιλούς παιχνιδιού οδηγούν στην αμαρτία.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Με μια ανοιχτή εκδήλωση κλείνει το καλοκαίρι η GLDF


Με μία ανοιχτή εκδήλωση με θέμα ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄΄  θα κλείσει η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας την καλοκαιρινή περίοδο .


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στο Τεκτονικό Μέγαρο της GLDF με κεντρικό ομιλητή τον Μεγάλο Διδάσκαλο αδ. Philippe CHARUEL.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Ευχαριστήριο μήνυμα προς το blog Tektonismos από το Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα κο Christophe CHANTEPY


 Συλλυπητήριο  μήνυμα προς την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα απέστειλε το blog tektonismos με αφορμή το μακελειό της Νίκαιας που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους .

 Η πρεσβεία της Γαλλίας δια του κου  Christophe CHANTEPY μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

΄΄Τόσο προσωπικά όσο και στο όνομα του συνόλου των συναδέλφων μου στην πρεσβεία, σας ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα υποστήριξης και φιλίας προς τη Γαλλία.

 Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι στην προάσπιση των κοινών μας αξιών της ελευθερίας, της αδελφοσύνης, της δημοκρατίας, στη Γαλλία, στην Ευρώπη και σ’ολόκληρο τον κόσμο.

 Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τη νύχτα της τρομοκρατικής επίθεσης, « η Γαλλία θρηνεί, όμως είναι δυνατή και θα είναι πάντοτε δυνατότερη ».

 Άλλη μια φορά, ευχαριστώ για την εκδήλωση της αλληλεγγύης σας.΄΄

                                                          Christophe CHANTEPY

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση έξω από Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών με σκοπό τον.... ΑΦΟΡΙΣΜΟ


Πριν από λίγες ημέρες ομάδα  γραφικών <<πιστών>> , συγκεντρώθηκαν έξω από το Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών για να… αναθεματίσουν τον Ελευθεροτεκτονισμό.

Παρακολουθήστε και ακούστε τα λόγια …..αγάπης.





Πηγή: http://www.tribune.gr/

H Μεγάλη Ανατολή της Καταλονίας καταδικάζει το Μακελειό της Νίκαιας


 (σημ:απόσπασμα από την ανακοίνωση της Μεγάλης Ανατολής)

΄΄ Η Μεγάλη Ανατολή της Καταλονίας καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στην Νίκαια στην οποία έχασαν τη ζωή τους 84 άνθρωποι. Εμείς ποτέ δεν θα κουραστούμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία σ’ ολόκληρο τον κόσμο . Το δικαίωμα στη ζωή υπερισχύει οποιασδήποτε άλλης σκοπιμότητας…
Συμπάσχουμε με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων τόσο στη Νίκαια όσο και οπουδήποτε χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Ο Τεκτονισμός θα είναι πάντοτε προσανατολισμένος στην ειρήνη , την ελευθερία και την ανοχή, βασικά στοιχεία για κάθε πολιτισμένη κοινωνία....΄΄

Κοινή ανακοίνωση των Γαλλικών Τεκτονικών Δυνάμεων



Γαλλία: Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν από κοινού οι Γαλλικές Τεκτονικές Δυνάμεις σχετικά με το μακελειό της Νίκαιας ανήμερα της Εθνικής Εορτής των Γάλλων. Το κείμενο που υπογράφουν η Γαλλική Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Γαλλίας, η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας, η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας, η Μεγάλη Στοά Memphis Misraim, η Μεγάλη Μικτή Στοά της Γαλλίας, η Οικουμενική Μικτή Μεγάλη Στοά , Η Μεγάλη Στοά των Πολιτισμών και Πνευματικότητας, κάνει λόγω για έναν <<μετεωρίτη>> που χτύπησε τη Γαλλία και ότι οι Γάλλοι Τέκτονες πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για την αδελφοσύνη χωρίς φόβο. χωρίς να επιτρέψουν να επικρατήσουν οι δυνάμεις του θανάτου και του μίσους.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Οι Τέκτονες δίπλα στους νέους με αναπηρίες




Για 5η χρονιά οι αδελφοί στο Bedford της Αγγλίας ενίσχυσαν τους αγώνες στίβου των νέων με αναπηρίες προσφέροντας το ποσό των 1500 λιρών. Όπως δήλωσε ο Βοηθ. Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος του Bedford αδ. Eric Barford πέρα από τα χρήματα οι αδελφοί προσέφεραν και εθελοντική εργασία.



Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Υπάρχει και αυτή η άποψη -Στην Γαλλία θεωρούν ότι οι Μασόνοι λειτουργούν ως «πέμπτη φάλαγγα»


ΚΟ: Το παρακάτω άρθρο είναι του Αμερικάνου (εβραϊκής καταγωγής) δημοσιογράφου Joshua Levine, από το Bloomberg Businessweek, ενός εβδομαδιαίου περιοδικού του πρακτορείου Bloomberg (ο ιδρυτής του είναι ο εβραϊκής καταγωγής σημερινός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg). Το άρθρο αντιμετωπίζει με μια δόση ‘ελαφρότητας’ έως και ειρωνείας, το θέμα των Μασόνων και την επιρροή τους στα δρώμενα, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι όλα αποτελούν «θεωρίες συνομωσίας» και όσοι γράφουν άρθρα και βιβλία για τους Μασόνους το κάνουν για τα λεφτά… Ο τίτλος του άρθρου μάλιστα, ήταν “Οι Γάλλοι ακόμα φοβούνται τους Τέκτονες”.
Ο ΚΟ προσπάθησε να αφαιρέσει από το μακροσκελές άρθρο το κλίμα «ελαφρότητας» και άλλα ανούσια και άφησε τα δεδομένα να μιλήσουν.


* Πέμπτη φάλαγγα ονομάζεται η εντός πολιορκημένης πόλης, ή και εμπόλεμης χώρας γενικότερα, εκδηλωθείσα προπαγάνδα επ’ ωφελεία του εχθρού.
Στη Γαλλία, τα περιοδικά έχουν συχνά αναφορές στους Μασόνους. Τα περισσότερα μεγάλα γαλλικά περιοδικά έχουν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο μία ιστορία με κάποιον Ελευθεροτέκτονα. Τα βιβλία μιλάνε για αυτό το “κράτος εν κράτει”, όπως είναι ο τίτλος ενός πρόσφατου βιβλίου. Τα blogs έχουν επίσης άφθονα άρθρα για αυτούς.
«Στη Γαλλία έχουμε αρκετές τέτοιες σαχλαμάρες» σχολιάζει ο μασόνος Alain Bauer, ο οποίος υπήρξε Μέγας Διδάσκαλος της Στοάς της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας (Grand Orient de France) και ο σύνδεσμος μεταξύ των Μασόνων και του προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Ανάμεσα στα άρθρα για τις τιμές των ακινήτων και τον τρόπο θεραπείας των πονοκεφάλων, υπάρχουν και αυτά με τους Ελευθεροτέκτονες. Δεν μας αρέσουν αυτές οι ιστορίες, αλλά την ίδια στιγμή, τις αγαπάμε, γιατί μας κάνουν να νιώθουμε σαν να είμαστε ακόμα σημαντικοί. “
Στη Γαλλία, δεν αντιμετωπίζουν με ‘ελαφρότητα’ τους Μασόνους, όπως στις ΗΠΑ. Για τους Γάλλους, οι Τέκτονες είναι μια πέμπτη φάλαγγα στην καρδιά της γαλλικής κοινωνίας, μια σκευωρία ισχυρών πολιτικών, επιχειρηματιών, διανοούμενων που έχουν μια κρυφή ατζέντα που είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή.
«Ελευθεροτέκτονες – Πώς χειραγωγούν τους υποψηφίους», έγραφε στις 10 Ιανουαρίου του 2012 η ‘L’Express’, ένα από τα τρία μεγάλα περιοδικά της Γαλλίας. Πολλοί βέβαια, δεν κατανόησαν πλήρως το “πώς” τους “χειραγωγούν”, ενώ ακόμα και ο Francois Koch, συγγραφέας του άρθρου, παραδέχτηκε ότι ο τίτλος ήταν “εντελώς υπερβολικός.” Το ‘Le Point’, το δεύτερο μεγάλο εβδομαδιαίο περιοδικό, ακολούθησε στις 26 Ιανουαρίου γράφοντας στο τεύχος του “Ελευθεροτέκτονες – οι δολιοφθορείς”. Το τρίτο εβδομαδιαίο περιοδικό, το ‘Le Nouvel Observateur’, μπήκε στο παιχνίδι γράφοντας άρθρο για τους Μασόνους και την πολιτική τον περασμένο Αύγουστο.
«Τα θέματα με μασόνους πάντοτε προκαλούν το ενδιαφέρον», λέει ο Koch. “Είναι το μυστήριο που προσελκύει την προσοχή.” Το άρθρο του Koch πούλησε 80.000 αντίτυπα, σχεδόν 10 τοις εκατό περισσότερα από ό, τι ο μέσος όρος της ‘L’Express’s’ που είναι 73.000 αντίτυπα. “Οι πωλήσεις μερικές φορές είναι πραγματικά μεγάλες. Είναι πάντα ένα ρίσκο, αλλά αξίζει”, λέει ο Koch, ο οποίος ασχολείται με θέματα ποινικής δικαιοσύνης, αλλά πριν από δύο χρόνια, ξεκίνησε ένα blog αφιερωμένο στα μασονικά θέματα.
Οι πρώτοι Τέκτονες έκαναν εχθρούς από όλες τις πλευρές. Η εκκλησία τους χαρακτήρισε αντι-Χριστιανούς, η καθιερωμένη πολιτική τάξη τους είπε επαναστάτες, και πολλοί άλλοι άνθρωποι απλά τους βρήκαν ελιτίστικους και ανατριχιαστικούς. Ήταν αναμενόμενο. Κάθε διεθνής αδελφότητα με μυστικές χειραψίες και συμβολικά κοσμήματα γίνεται θέμα στις θεωρίες συνωμοσίας. Οι Τέκτονες έχουν προκαλέσει πολλούς, μέχρι και τους Ναζί, που θέλησαν να τους απαλλάξουν την ευρωπαϊκή ήπειρο από την Μασονία.
……………………
Με πολλούς τρόπους, η Μασονία στην Γαλλία, διαμόρφωσε ένα δικό της στίγμα, αγνοώντας τους βασικούς κανόνες των αγγλοσαξόνων αδελφών και παίρνοντας μια θέση ως αντίβαρο στα βαθιά συντηρητικά Καθολικά και μοναρχικά στελέχη της γαλλικής κοινωνίας. «Ο Τεκτονισμός είχε πάντα έναν πολιτικό ρόλο στη Γαλλία», λέει ο Pierre Mollier, διευθυντής των αρχείων της Στοάς της Μεγάλης Ανατολής. “Εμείς ποτέ δεν θα πούμε στους ανθρώπους τι να ψηφίσουν, αλλά είμαστε μια ηθική αρχή.”

Από το 1880 έως το 1905, η Μεγάλη Ανατολή αγωνίστηκε κατά της Καθολικής Εκκλησίας “για την ψυχή της Γαλλίας”, και εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Τρίτη Δημοκρατία είναι το θετό τέκνο της. “Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πήρε την υποστήριξή του από τους Μασόνους, το ένα τρίτο των βουλευτών ήταν Τέκτονες,” λέει ο Mollier. «Όλη η προοδευτική νομοθεσία της Τρίτης Δημοκρατίας* προέρχεται από εδώ», λέει, δείχνοντας γύρω του, στα κεντρικά γραφεία της Στοάς στην Rue Cadet. “Οι σημερινοί προεδρικοί υποψήφιοι, όλοι χτύπησαν την πόρτα μας φέτος**. Για έναν Άγγλο ή έναν Αμερικάνο Τέκτονα, αυτό είναι απλά απαίσιο!”
* Η Τρίτη Γαλλική Δημοκρατία, (1870/75-10 Ιουλίου 1940) ήταν το σώμα κυβέρνησης της Γαλλίας μεταξύ της Δεύτερης γαλλικής αυτοκρατορίας και της Τέταρτης Δημοκρατίας. Ήταν μια κοινοβουλευτική δημοκρατία που δημιουργήθηκε μετά από την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Ναπολέοντα. Επέζησε μέχρι την εισβολή των Γερμανών το 1940.
** Με την Marine Le Pen, οι Μασόνοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους να έχουν οποιαδήποτε σχέση
Από το 1880 η Στοά της Μεγάλης Ανατολής αφαίρεσε κάθε αναφορά στη θεότητα. Οι Ελευθεροτέκτονες παντού μένουν μακριά από την οργανωμένη θρησκεία, και ποτέ δεν μιλούν για το Θεό. Αλλά επιμένουν σε μία πίστη σε αυτό που αποκαλούν κατά τη μασονική ορολογία, «ο Μεγάλος Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος», ωστόσο, κάθε μέλος μπορεί να το ορίσει όπως θέλει.
Σήμερα λέγεται ότι υπάρχουν 160.000 Γάλλοι Τέκτονες, οι οποίοι έχουν κάποιο πρόβλημα με τον υπόλοιπο μασονικό κόσμο. Η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας δεν αναγνωρίζει δύο από τις τρεις μεγάλες γαλλικές Στοές, την Grand Orient και την Grande Loge de France. Επίσης, ανέστειλε πρόσφατα την αναγνώριση της τρίτης μεγάλης Στοάς, της Grande Loge Nationale Française, κυρίως λόγω εσωτερικής διαμάχης και σχίσματος.
“Οι Γάλλοι έχουν μια μάλλον ρευστή στάση απέναντι σε αυτό που κάνουμε,” λέει ο John Hamill, διευθυντής ειδικών προγραμμάτων της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας. Ο Millier της Μεγάλης Ανατολής απαντά: “Νοιάζει τους Προτεστάντες αν είναι αναγνωρισμένοι από τον Πάπα; Απλά γυρίστε το άλλο μάγουλο. “
Ο Jean-Claude Zambelli είναι ένας Γάλλος δημόσιος υπάλληλος ο οποίος έχει ζήσει στις ΗΠΑ για 30 χρόνια. Εντάχθηκε για πρώτη φορά σε μία αμερικάνικη μασονική στοά στο Σαν Φρανσίσκο. Το 1996 βοήθησε να ιδρυθεί εκ νέου η Ένωση George Washington, μία Στοά που έχει αναγνωριστεί από την Grand Orient. Είναι πολύ «γαλλική». Στον Θεό λένε: Όχι. Στις γυναίκες μέλη λένε: Ναι.
«Οι Αμερικάνοι Τέκτονες, αυτό δεν το καταλαβαίνουν», λέει ο Zambelli. «Δεν είναι η ίδια Μασονία. Κάνουν περισσότερο φιλανθρωπικό έργο, όπως το μεγάλο νοσοκομείο Shriner στο Σαν Φρανσίσκο. Εμείς κάνουμε πολύ περισσότερη δουλειά για τον εαυτό μας. Δεν είμαστε μια κοινωνική λέσχη. Είμαστε εδώ για να προοδεύσουμε πνευματικά”.
Η συμμετοχή στις γαλλικές Στοές έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια-μια εκπληκτική αύξηση..
Η Sophie Coignard έχει γράψει το άρθρο για τους Μασόνους στο περιοδικό Le Point και έγραψε το βιβλίο «Ένα κράτος εν κράτει». “Οι περισσότεροι από τους Τέκτονες ξέρω ότι είναι υπερ-ειλικρινείς», λέει η Coignard. “Αλλά είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι στα περισσότερα από τα μεγάλα οικονομικά-πολιτικά σκάνδαλα των τελευταίων 20 ετών, θα βρείτε Ελευθεροτέκτονες.”

Η Coignard αναφέρεται στο σκάνδαλο δωροδοκίας Elf-Aquitaine της Αφρικής, το σκάνδαλο με τα έργα οικημάτων του Παρισιού στη δεκαετία του 1990, και τώρα την υπόθεση-Carlton μια εν εξελίξει έρευνα για ένα δαχτυλίδι πορνείας στη Λιλ (ΚΟ: σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Ντομινίκ Στρος Καν). “Είναι ως επί το πλείστον όλοι οι Τέκτονες,” λέει η Coignard (o Dominique Strauss-Kahn, που εμπλέκεται στην υπόθεση Carlton, δεν είναι Μασόνος).

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Στα Δικαστήρια ο……. Ελληνικός Τεκτονισμός


Απερρίφθη χθες από το Δικαστήριο το αίτημα προσωρινής διαταγής κατά του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου (Ραουλ Ντε Σιγούρα) το οποίο είχε κατατεθεί από άλλη τεκτονική Δύναμη.


 Γνώμη μας είναι ότι , ανεξαρτήτως των δικαστικών αποφάσεων, έχει ανοίξει μια τεράστια πληγή στο σώμα του Ελληνικού Τεκτονισμού που πολύ δύσκολα θα επουλωθεί. Σε μια εποχή που η χώρα μας και ο λαός μας περνάει τις δυσκολότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της ο Ελληνικός Τεκτονισμός αντί να είναι ενωμένος και δυνατός για το καλό των συνανθρώπων μας σέρνεται στα δικαστήρια  .Δυστυχώς το μέλλον προοιωνίζεται δυσοίωνο καθώς το επόμενο διάστημα έρχονται και άλλα δικαστήρια……

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Απογοητευμένοι οι αδελφοί του Jersey για την μη διάθεση του Καθεδρικού Ναού



Απογοητευμένος δηλώνει ο Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος του Jersey της Αγγλίας, αδ. Kenneth Rondel, από την απόφαση του συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού της πόλης να μην διαθέσει τον Ναό για τις εκδηλώσεις της επετείου των 300 χρόνων από την ίδρυση της  Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας που θα πραγματοποιηθούν το 2017 .

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί  ,από την UGLE , εκδηλώσεις σε 21 Ναούς σε ολόκληρη την χώρα.


 Όσο και εάν φαίνεται παράξενο για τα ελληνικά δεδομένα στην Αγγλία είναι σύνηθες το φαινόμενο διάθεσης Ναών για την πραγματοποίηση Τεκτονικών Εκδηλώσεων.

Μετέστη εις την ΑΙΩΝΙΑΝ ΑΝΑΤΟΛΗΝ ο Κρ. Αδ. Ιωάννης Περιμένης 33ος


Στις 7 Ιουλίου 2016 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Κρ. Αδ. Ιωάννης Περιμένης 33ος.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.





Πηγή: http://supremecouncilforgreece.gr/

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Πρώην Νομάρχης – μέλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας - διώκεται για σωρεία αδικημάτων


 Ο πρώην Νομάρχης της Rennez  και μέλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας  αδ. Alain Cardere , βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη με τις κατηγορίες  της παθητικής δωροδοκίας, κατάχρησης δημόσιας  περιουσίας, τοκογλυφία  και υπεξαίρεση δημοσίων πόρων .

 Λόγω του ότι η συγκεκριμένη υπόθεση πήρε μεγάλη έκταση στη Γαλλία ο Μεγάλος Διδάσκαλος της GLNF δήλωσε ότι προσωρινά έχει αφαιρεθεί η ιδιότητα του μέλους από τον αδ. Alain Cardere , από τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.


(Σημ. blog : Θα θέλαμε να γνωρίζουμε εάν οι Ελληνικές Τεκτονικές Δυνάμεις εφαρμόζουν την ίδια τακτική για μέλη τους που βρίσκονται αντιμέτωπα με την δικαιοσύνη…..) 

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Εγκληματίες, φασίστες και εθνοπροδότες οι ΤΕΚΤΟΝΕΣ


Την Κυριακή που μας πέρασε η εφημερίδα ΣΤΥΛΟΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ προσέφερε στους αναγνώστες της το βιβλίο του κου Ιωάννη Παλαιτσάκη υπό τον τίτλο ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ.

Το κεφάλαιο 47 σελ 270-295 είναι αφιερωμένο στον Τεκτονισμό υπό τον τίτλο ΄΄ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ – Ο φιλοσοφικοειδής μανδύας της αιώνιας ανομίας και της διαχρονικής αποστασίας  - Το μειλίχιο προσωπείο του Αντίχριστου πνεύματος και της δαιμονολατρίας΄΄.

Οι  <<σημαντικές αποκαλύψεις>> που κάνει ο συγγραφέας , κατά τα γραφόμενά ,είναι προϊόν των αμέτρητων βιβλίων που έχει διαβάσει σχετικά με τον Τεκτονισμό (σελ.270). Μεταξύ των άλλων αναφέρει:

΄΄ …τους δαίμονες να κάνουν πάρτυ μέσα στις κατασκότεινες Μασωνικές Στοές΄΄(σελ.270)

(σημ΄blog: Προφανώς για να δίνει αυτήν την περιγραφή ο συγγραφέας δεν γνωρίζει το τι γίνεται κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων μιας Τεκτονικής Στοάς).

΄΄Οι λέξεις  <<Η ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΣΟΝΙΑ>> εάν υπολογιστούν κατά τους κανόνες αριθμολογίας δηλαδή κατά την αριθμητική αξία των γραμμάτων δίνουν λεξαριθμητικό άθροισμα 666 δηλαδή τον αριθμό του θηρίου…..΄΄(σελ.277).

(σημ. blog : Αυτή μάλιστα … είναι μια σοβαρή αποκάλυψη…. Και έρχομαι κι εγώ με την σειρά μου να προσθέσω άλλη μια σοβαρή αποκάλυψη …Και η λέξη ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ  έχει λεξαριθμητικό άθροισμα 666. Επομένως όσοι παίζεται αυτό το εξαιρετικό μουσικό όργανο μάλλον την έχετε βάψει).

΄΄ Δεν υπάρχει χειρότερη κατάντια για έναν ελευθερόφρονα και έντιμο άνθρωπο ιδίως Έλληνα και Ορθόδοξο Χριστιανό να γίνει Μασώνος, ήτοι ένας δια βίου ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΣ υποτακτικός , θλιβερός αχθοφόρος, και μονίμως εκβιαζόμενος και φοβισμένος διεκπεραιωτής, μυστικών , ανόμων , εγκληματικών και ανήθικων, αντιχριστιανικών και αντεθνικών , αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών εντολών και αποστολών ΄΄ (σελ 295).    

(σημ. blog : Εδώ , όπως διαπιστώνεται,  τα πράγματα σοβαρεύουν καθώς όσοι έχουμε μυηθεί στον Τεκτονισμό είμαστε ……εγκληματίες, φασίστες και εθνοπροδότες.  Και προς επιβεβαίωση των όσων γράφει ο κος Παλαιτσάκης παραθέτουμε ορισμένα παραδείγματα:

Δρακούλης ΠλάτωνΚοινωνιολόγοςΤ:. Προμηθεύς= Το 1909 ίδρυσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα (ήταν Αντιδημοκράτης;)

Δαγκλής Παναγιώτης - ΣΤ:. Αθηνά- Αρχηγός της στρατιάς της Ηπείρου το 1912-13. Ήταν εκείνος που παρέλαβε από τον Τούρκο στρατιωτικό Δ/τη τα Γιάννενα (ήταν Εθνοπροδότης;)
Τελικά  επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι ο Τεκτονισμός πουλάει. Και όσο πουλάει τόσο θα γράφονται γι’ αυτόν διάφορα…… 

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Τέκτονας ένας από τους πέντε νεκρούς αστυνομικούς στο Ντάλας των ΗΠΑ.




 Πριν από λίγες ημέρες πέντε αστυνομικοί έπεσαν νεκροί  από πυροβολισμούς που δέχτηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας των ΗΠΑ. Μεταξύ των νεκρών αστυνομικών βρίσκονταν και ο αδελφός  Brent Thompson,Διδάσκαλος Τέκτονας της Στοάς Corsicana Lodge Νο 174 του Τέξας.


Ήταν  43 ετών και υπηρετούσε 7 χρόνια στην συγκεκριμένη υπηρεσία ενώ είχε παντρευτεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες. 

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Διάγγελμα Υπάτου Μεγ.'. Ταξ.'. του Αρχ.'. και Αποδ.'. Σκωτ.'. τύπου δια την Ελλάδα, Κρατ.'. αδ.'. Νικολάου Κιλάκου 33ο


Διαβάστε το διάγγελμα του Υπάτου Μεγ.'. Ταξ.'. του Αρχ.'. και Αποδ.'. Σκωτ.'. τύπου δια την Ελλάδα, Κρατ.'. αδ.'. Νικολάου Κιλάκου 33ο.


Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

45η Γενική Συνέλευση της Τεκτονικής Συνομοσπονδίας της Βραζιλίας


 Με πάνω από 1500 εκπροσώπους Τεκτονικών Δυνάμεων από τις 27 πολιτείες της Βραζιλίας καθώς και καλεσμένους από Γκαμπόν, Βολιβία, Παραγουάη , Αϊτή και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ολοκληρώνεται σήμερα στην πόλη Alagoas η 45η Γενική Συνέλευση της Τεκτονικής Συνομοσπονδίας της Βραζιλίας. 

 Σύμφωνα με τον Μεγάλο Διδάσκαλο  της Μεγάλης Στοάς της Πολιτείας της Alagoas  αδ Ivanildo Marine Guedes, εκτός από Τεκτονικά θέματα  στην συνέλευση συζητήθηκαν και σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία της Βραζιλίας και με το πέρας των εργασιών θα συναχθεί υπόμνημα προς τον προσωρινό πρόεδρο της Βραζιλίας Μιχέλ Τέμερ με τις θέσεις της αδελφότητας καθώς και προτάσεις για την βελτίωση της ζωής των πολιτών της χώρας. 

Ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας βραβεύεται από Τέκτονες



Το μετάλλιο της Αξίας απονεμήθηκε στον Ιερέα της πόλης Lagarto της Βραζιλίας , Raimundo Diniz  λόγω της πολύχρονης κοινωνικής του προσφοράς προς την πόλη. Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στις 29/6 στο Τεκτονικό Μέγαρο της CGE από τον Μεγάλο Διδάσκαλο Jorge Henrique Pereira Prata.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη του αδ. Χρήστου Μανέα στην Εθνική Μεγάλη Στοά του Αζερμπαϊτζάν



Στο Baku βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο αδ. Χρήστος Μανέας 33ος προσκεκλημένος της εθνικής Μεγάλης Στοάς του Αζερμπαϊτζάν . Ο αδ. Μανέας , ακούραστος εργάτης της αδελφότητας ,προσφέρθηκε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της αδελφότητας της χώρας ενώ δώρισε εκπαιδευτικό υλικό (ηλεκτρονικούς υπολογιστές) στην Ελληνική Κοινότητα του Baku.


Πηγή: www.facebook.com/Γαλήνιες-Σκέψεις

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας συμμετέχει στην εκστρατεία για τη δωρεά του ομφάλιου λώρου


Ο Ομφάλιος λώρος είναι ζωή… Με τη δωρεά του δίδεται η ευκαιρία αποκαταστάσεως της υγείας συνανθρώπων μας που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Η δωρεά βλαστικών κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο έχει γίνει ο βασικός στόχος των εθελοντών της AVO ( Ένωση Νοσοκομειακών Εθελοντών Ιταλίας ) η οποία βρήκε συμπαραστάτη στο έργο της τη Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας  (GOdI). Πρόκειται για μια σημαντική αποστολή της GOdI  όπου έχει στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού και να δημιουργήσει συμμαχίες με άλλους συλλόγους και ομάδες που ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο.

Τα νέα της Μεγάλης Στοάς του Σήματος της Ελλάδος



Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 έγινε στο Bad Iburg της Γερμανίας η 36η Ετήσια Μεγάλη Συνέλευση της «Περιφερειακής Μεγάλης Στοάς του Σήματος της Γερμανίας» (υπό την Αγγλική δικαιοδοσία). Μετά από σχετική πρόσκληση προς την Μεγάλη Στοά των Διδασκάλων του Σήματος της Ελλάδος, παρέστη ο Μέγας Γραμματεύς Λ.Σεβ.Αδ. Σπυρίδων Δούκας, εκπροσωπών τον Μέγα Διδάσκαλο, Σεβτ.Αδ. Διονύσιο Ιθακήσιο. Πέραν της Ελληνικής Εκπροσωπήσεως παρέστησαν: οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι των Μ.Σ.τ.Σ. της Φινλανδίας (μετά του Μεγάλου Γραμματέως) και της Ελβετίας, οι Περιφερειακοί Μεγάλοι Διδάσκαλοι του Σήματος της Ολλανδίας και του Βελγίου, συνοδευόμενοι υπό Περιφερειακών Μεγάλων Αξιωματικών, καθώς και ο Επαρχιακός Βθ. Μεγ. Διδάσκαλος της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του Σήματος του Σάσσεξ, καθώς επίσης και ο Αντιπρόσωπος στην Γερμανία του Υπάτου Μεγάλου Περιστυλίου της Σκωτίας.

Η υποδοχή και η φιλοξενία ήταν εξαιρετικές. Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά οι στενοί δεσμοί της Μεγάλης Στοάς του Σήματος της Ελλάδος και της Περιφερειακής Μεγάλη Στοάς του Σήματος της Γερμανίας. 

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Κοινή εκδήλωση από την GLFF και GLdF


 

 Μια σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 3/7/2016  στο διαμέρισμα της Βαρ στη Νότια Γαλλία, κοντά στο Σαιν-Τροπέ , με  θέμα ΄΄ Ελευθεροτεκτονισμός – Μια εξαιρετική Ιστορία και μια δυναμική Προοπτική ΄΄. Η ημερίδα , η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία , διοργανώθηκε από την Γυναικεία Μεγάλη Στοά της Γαλλίας και την Μεγάλη Στοά της Γαλλίας. 

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Κέντρο Τεκτονικής Κληρονομιάς στην Μινεσότα των ΗΠΑ



Στο Bloomigton της Μινεσότα των ΗΠΑ εγκαινιάστηκε το Κέντρο Τεκτονικής Κληρονομιάς . Πρόκειται για ένα Κέντρο Πολιτισμού 50.000τμ με αμφιθέατρο 443 θέσεων, μουσείο, βιβλιοθήκη, κέντρο συνεδριάσεων κ.α. Είναι ανοιχτό για το κοινό δίνοντας την ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος την ιστορία της αδελφότητας.





Η γνώμη των Γάλλων Τεκτόνων για το BREXIT


 Με αφορμή του BREXIT ζητήθηκε (από Γάλλο δημοσιογράφο) από τον Μεγάλο Διδάσκαλο της GODF  αδ. Daniel Keller  να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή. Ο Μ.Δ δήλωσε ΄΄ σίγουρα το BREXIT δημιουργεί μια ανησυχία στην Ευρώπη. Έφερε τον διχασμό μέσα στην Βρετανική κοινωνία αλλά είναι και απόδειξη της αδυναμίας της Ε.Ε για μια εποικοδομητική πολιτική ΄΄


 Αντιθέτως , ο Μ.Δ της GLNF  (η οποία αναγνωρίζεται από την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας) αδ. Jean Pierre Servel αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε τοποθέτηση περί πολιτικών θεμάτων.