ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Στην Εσθονία αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Σήματος της Ελλάδος


 Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 θα γίνει στο Tallinn της Εσθονίας η Μεγάλη Συνέλευση της «Μεγάλης Στοάς του Σήματος της Εσθονίας». Μετά από σχετική πρόσκληση, ο Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς του Σήματος της Ελλάδος, Σεβτ.Αδ. Διονύσιος Ιθακήσιος, θα εκπροσωπηθεί από τον Πσεβ.Αδ. Δ.Κ, ΠρΜΑ΄Επ. Θα παραστούν, επίσης, οι Πσεβ.Αδ. Σ. Φ., ΠρΜΑ΄Επ. και Πσεβ.Αδ. Α.Λ., ΠρΜΑ΄Επ.


Πηγή : http://www.markandmariner.gr/MarkGr/2016.html

Στόχος από Hackers έγινε η επίσημη ιστοσελίδα της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας


 Θύμα Hackers έπεσε η επίσημη ιστοσελίδα της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, λίγες μόλις ώρες μετά την εκλογή του νέου Μεγάλου Διδασκάλου αδ Christophe Habas.


 Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της Μεγάλης Ανατολής από την κακόβουλη ενέργεια δεν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα. 

πηγή: Ε.Π.Τ.Ε

Στα Σκόπια το Μεγάλο Ετήσιο Διεθνές Συμβούλιο των Ιπποτών του Ναού


Στην πόλη  Οχρίδα (Αχρίδα) των Σκοπίων θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου  το Μεγάλο Ετήσιο Διεθνές Συμβούλιο των Ιπποτών του Ναού, στο οποίο θα λάβουν μέρος πάνω από 150 Ναΐτες Ιππότες από όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα παραστούν Ναΐτες Ιππότες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουαλία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σουηδία, τη Σερβία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία και άλλες χώρες της Ευρώπης , της βόρειας και νότιας Αμερικής.

πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Δηλώσεις κατά της Marine Le Pen από τον νέο Μ.Δ της GODF


 Ο νεοεκλεγείς Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας αδ. Christophe Habas προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί η άνοδο της άκρας δεξιάς στη Γαλλία. Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις επικείμενες Προεδρικές και Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία το 2017 δήλωσε ΄΄ ..εμείς που υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία, την ισότητα και την αδελφοσύνη δεν μπορούμε να είμαστε υπέρ του Εθνικού Μετώπου ΄΄.


 Σημ: Ο αδ. Habas είναι επικεφαλής του τμήματος ιατρικής απεικόνισης του νοσοκομείου Three Hundred στο Παρίσι.

Πηγή: Ε.Π.Τ.Ε

Ενημέρωση του Ανθ. Μεγάλου Ταξιάρχου αδ. Ε. Γερακιού για τις εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου


Ο ανθύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης αδ. Ε. Γερακιός ενημερώνει για τις εξελίξεις στην δικαστική διαμάχη  που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου (Αχαρνών).




*Το video προέρχεται από τον ιστότοπο SR Herald Gr.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Απομάκρυνση Καθολικού Ιερέα λόγω της Τεκτονικής του ιδιότητας


Την απομάκρυνση του ιερέα  Giancarlo Dessì από τα ιερατικά του καθήκοντα αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος του Κάλιαρι  μετά από κατηγορίες ότι ανήκει σε Τεκτονική Στοά . Η υπόθεση πρόκειται να συζητηθεί από το αρμόδιο εκκλησιαστικό όργανο στα μέσα Σεπτεμβρίου όπου θα παρθεί η τελική απόφαση.


Πηγή: Ε.Π.Τ.Ε

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας δίπλα στους σεισμοπαθείς



Η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους σεισμοπαθείς από τον πρόσφατο φονικό σεισμό που έπληξε την Ιταλία.


Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε ο Μεγάλος Γραμματέας της Μεγάλης Ανατολής καθημερινά φθάνουν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από πολλές Τεκτονικές όπως η Μεγάλη Στοά της Κούβας , της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Πορτογαλίας, της Μπουρκίνα Φάσο.

πηγή: Ε.Π.Τ.Ε


Νέος Μεγάλος Διδάσκαλος για την GODF



Ο αδ. Christophe Habas εξελέγη χθες για τη θέση του Μεγάλου Διδασκάλους της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 24  ψήφους από τις 35. 

Επίσης με ποσοστό 89% εκγρήθηκε ο διοικητικός απολογισμός που αφορούσε τη δράση του απερχόμενου Μεγάλου Διδασκάλου Daniel Keller.


Πηγή: Ε.Π.Τ.Ε 

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας δίπλα στους σεισμοπαθείς


Με ανακοίνωση της η Μεγάλη Ανατολής της Ιταλίας εκφράζει την συμπαράσταση της στους συγγενείς των θυμάτων του φονικού σεισμού που έπληξε τις πρωινές ώρες την κεντρική Ιταλία και καλεί τους αδελφούς να βοηθήσουν με κάθε τρόπο  τους σεισμόπληκτους .


Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ο απολογισμός τους φονικού σεισμού είναι 38 νεκροί και 150 αγνοούμενοι. 

πηγή: Ε.Π.Τ.Ε

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Μνημείο Πεσόντων Αδελφών του Εμφυλίου στις ΗΠΑ


H 21η Αυγούστου ήταν μια σημαντική ημέρα για την Μεγάλη Στοά της Πενσυλβάνια καθώς (στις 21 Αυγούστου) το 1993 εγκαινίασε το  κοινό μνημείο των αδελφών που έχασαν τη ζωή τους κατά  τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου (ανεξαρτήτως του στρατοπέδου στο οποίο ανήκαν). 

Πηγή: Ε.Π.Τ.Ε


Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Εκλογές στην GODF


 Το τριήμερο 25-27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στη Μασσαλία οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας.

 Τον αντικαταστάτη του Μ.Δ Daniel Keller θα αναδείξουν 35  εκλέκτορες  οι οποίοι είναι αιρετοί και εκλέγονται κάθε τρία χρόνια.



Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Τεκτονικό Πανεπιστήμιο στο Μονπελιέ



Στις 9-10-11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Μονπελιέ της Γαλλίας εκδήλωση με τον τίτλο <<Θερινό Τεκτονικό Πανεπιστήμιο>> με ομιλητές από 20 διαφορετικές Τεκτονικές Δυνάμεις από ολόκληρη τη χώρα.


Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Γυναίκα στο τιμόνι της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Victoria


 Η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Vicroria της Αυστραλίας αριθμεί 10.000 μέλη και 280 Στοές. Έχει ιστορία 127 ετών και στις τάξεις της δέχεται μόνο άνδρες. Ωστόσο από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη τα ηνία στη θέση του Δ/ντα Συμβούλου (στο κομμάτι του Οργανισμού της Μεγάλης Στοάς ) αναλαμβάνει η κα Jane Sydenham-Clarke. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της Τεκτονικής δύναμης που η συγκεκριμένη θέση ανατίθεται σε γυναίκα.  

Σύμφωνα με δηλώσεις της κας Jane Sydenham-Clarke ‘’ Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση νέων αδελφών κάτω των 30 ετών καθώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Τεκτονικές Δυνάμεις ανά τον κόσμο είναι αυτό της γήρανσης του πληθυσμού τους. ΄

Πρόταση - ΤΕΚΤΟΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ από τις εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ


Εκδότης:Τετρακτύς

"Μετουσιώνοντας έναν εξαιρετικό ποιητικό λόγο σε τεκτονική γραφή μπορεί να εμπνεύσει κάθε τέκτονα με τα δρώμενα εντός και εκτός της τεκτονικής Στοάς, τα ιδεώδη, τις σκέψεις και τις ανησυχίες κάθε Ανθρώπου. 

Ο Τεκτονισμός που αγαπάμε, που κάνει τις ψυχές μας να δονούνται, που ανυψώνει το πνεύμα μας... 
Κάθε τέκτων θα αναγνωρίσει κομμάτια της ψυχής του, των σκέψεών του... 

Όσο για τις αναφορές στα δρώμενα θα βιώσει -για άλλη μια φορά- τους λόγους που τον έκαναν να κρούσει την Θύρα του Ναού αλλά και την ψυχική του πορεία όπως αυτή εκφράζεται μέσα στην τεκτονική Στοά." 


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ενεργή Αντιτεκτονικά η Ακροδεξιά στη Γαλλία



Την παραπάνω  γελοιογραφία επέλεξε να δημοσιεύσει η  Ιστοσελίδα Media-Press-Info , όργανο της υπερ- καθολικής Δεξιάς στην Γαλλία, την ημέρα του εορτασμού της κοιμήσεως της Θεοτόκου με τον τίτλο << Μαζί μας είναι και η Βασίλισσα >>.


Η αντιτεκτονική προπαγάνδα θύμισε ημέρες της δεκαετίας του 1930 με τη διαφορά ότι οι Τέκτονες δεν ταυτίζονται με τους Εβραίους αλλά με τους Τρομοκράτες του ISIS.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών ΕΙδήσεων

Έφυγε ο αδελφός Διονύσιος Τριβιζάς 33ος


Την 6ην πρωινήν ώραν της 15ης Αυγούστου 2016 μετέστη εις την Αιωνίαν Ανατ.·.ο Κραταιός .·.αδ.·.μας ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ 33΄.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ


Πηγή: Sr Herald Gr

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Δωρεά απινιδωτή από αδελφούς σε χωριό της Ιταλίας



 Τέσσερις Στοές της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας ,“Alberto Mario” (121 , “XX Settembre” (604) , “Dante Alighieri” (827) και “Hiram Concordia” (969),  συγκέντρωσαν χρήματα και τα διέθεσαν προκειμένου να εγκατασταθεί ένας απινιδωτής στο χωριό Contignano  του δήμου Radicofani της Ιταλίας.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δικαστικός αγώνας για επαναφορά του αφορολόγητου στην Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας



 Η  Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας προσέφυγε στις δικαστικές αρχές προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση του 2015 όπου διέγραψε το Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα της UGLE από το μητρώο των φιλανθρωπικών οργανώσεων της χώρας με αποτέλεσμα να χάσει το προνόμιο της φοροαπαλλαγής.


Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ντοκιμαντέρ – Τα Μυστικά των Κεθεδρικών Ναών



 Παρακολουθήστε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που πρωτοκυκλοφόρησε το 2012 και παρουσιάζει την Γοτθική Τέχνη στην αρχιτεκτονική των ναών στην Γαλλία. 

 Μια ομάδα νέων ερευνητών αποκαλύπτει τα μυστικά της Γοτθικής Τέχνης που πρωτοεμφανίστηκε στην καρδιά του βασιλείου της Γαλλίας τον 12ο αιώνα και κυριάρχησε στην Ευρώπη. 

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Η Τεκτονική προέλευση της σημαίας της Βενεζουέλας

 
Στον Μεγάλο Τέκτονα και Επαναστάτη  Φρανσίσκο ντε Μιράντα Ροντρίγκες αποδίδεται η σημαία της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με τους ερευνητές πιστεύεται ότι η εμβάθυνση του Ντε Μιράντα στον Τεκτονισμό τον οδήγησε να συμπεριλάβει στα χρώματα της σημαίας την Τεκτονική του γνώση.

Έτσι υποστηρίζεται ότι με το κίτρινο θέλησε να συμβολίσει  τον ήλιο όπου αποτελεί την πηγή της ζωής, με  το μπλε την ειρήνη, την απεραντοσύνη , την ευγένεια και την δικαιοσύνη ενώ με το κόκκινο τη φωτιά, τη δύναμη και το αίμα.

Όσον αφορά την οριζόντια τοποθέτησή τους συμβολίζει την ισότητα και την ίση απόσταση που πρέπει να κρατά ο πολίτης απέναντι στις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματά του.

Λίγα λόγια για τον Φρανσίσκο ντε Μιράντα Ροντρίγκες

Ο Σεμπαστιάν Φρανσίσκο ντε Μιράντα Ροντρίγκες, γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας στις 28 Μαρτίου του 1750 και πέθανε στο Σαν Φερνάντο της επαρχίας Κάντιθ, στην Ισπανία, στις 14 Ιουλίου του 1816.

Στις 25 Ιανουαρίου του 1771 έφυγε για την Ευρώπη και πήρε το βαθμό του Λοχαγού στις 7 Ιανουαρίου του 1773 (η στρατιωτική του καριέρα διήρκησε μέχρι το 1780). Πολέμησε στην Ισπανία, στην Αμερική και στην Αφρική. Το 1779 συμμετείχε στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών και έφτασε στο βαθμό του Συνταγματάρχη για τις υπηρεσίες του. Ωστόσο από το 1778 η Ιερά Εξέταση στη Σεβίλλη τον κατήγγειλε ως ένοχο για το αδίκημα της κατοχής απαγορευμένων βιβλίων, και για το λόγο αυτό εγκατέλειψε τη χώρα. Γνώρισε τον Τζωρτζ Ουάσιγκτον και τον Τζέφερσον. Αναγκάστηκε να φύγει για την Αγγλία, όπου έφτασε στις 10 Φεβρουαρίου του 1785.

Στην Ελλάδα, που τότε ήταν υπό οθωμανική κατοχή, αποβιβάστηκε στις 16 Μαΐου του 1786, στην ηλικία των 36 ετών, και ήταν ο πρώτος πολίτης της αμερικάνικης ηπείρου που επισκέφτηκε την ελληνική γη. Το 1791 συμμετείχε στη Γαλλική Επανάσταση και πήρε το βαθμό του υποστράτηγου του γαλλικού στρατού. Το 1805 ταξίδεψε στις Ηνωμένς Πολιτείες και ξεκίνησε τον πρώτο του αγώνα για την ανεξαρτησία της Νότιας Αμερικής από την Ισπανική Αυτοκρατορία. Στις 19 Απριλίου του 1810 κηρύχτηκε η ανεξαρτησία της Βενεζουέλας και του ζητήθηκαν οι υπηρεσίες του. Στις 2 Μαρτίου του 1811 εγκαθιδρύθηκε το Εθνικό Κογκρέσο και ο Μιράντα ορίστηκε αντιπρόσωπος. Παραδόθηκε μαζί με άλλους από τον Σιμόν Μπολίβαρ στους φιλοβασιλικούς, με ανταλλάγματα.  Ο Φρανσίσκο ντε Μιράντα μεταφέρθηκε τότε στην Καράκα του Κάντιθ της Ισπανίας, όπου πέθανε στις 14 Ιουλίου του 1816, στα 66 του χρόνια, σε πλήρη εγκατάλειψη.



Υπόγειες στοές και ανεστραμμένοι πύργοι. Το μυστηριώδες παλάτι μύησης Μασόνων και Ναΐτών Ιπποτών


 Το μυστηριώδες παλάτι με τις υπόγειες στοές και τα πηγάδια που αναφέρονται ως "ανεστραμμένοι πύργοι". Τα χρησιμοποιούσαν για τελετές μύησης και συνδέονται με τους Μασόνους και τους Ναΐτες Ιππότες

(Σημ: Από τη mixanitouxronou.gr):
 To Quinta da Regaleira βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης Σίντρα, στην Πορτογαλία και είναι στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο.
Είναι μια έκταση 40 στρεμμάτων που περιλαμβάνει ένα πενταώροφο παλάτι με περίτεχνες τοιχογραφίες, βιτρό παράθυρα και πλούσια γύψινα διακοσμητικά στοιχεία, κήπους με λίμνες, παρεκκλήσι, πύργους, πηγάδια, καθιστικά, μυστηριώδεις σπηλιές, συντριβάνια και γλυπτά, που συνδέονται με την Μασονία, τους Ναΐτες Ιππότες και τους Ροδόσταυρους.
Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην περιοχή για να θαυμάσουν το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής παλάτι με γοτθικά, μαυριτανικά, αιγυπτιακά και αναγεννησιακά χαρακτηριστικά.
Τα «πηγάδια μύησης»


Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του κάστρου είναι τα δύο πηγάδια που βρίσκονται κάτω από τη γη και συνδέονται με σήραγγες και σπηλιές. Τα πηγάδια είναι γνωστά και ως «ανεστραμμένοι πύργοι» ή «πηγάδια μύησης».
Το ένα από τα δυο, βάθους 27 μέτρων, με σπειροειδείς σκάλες έχει εννέα πλατφόρμες που λέγεται ότι θυμίζουν τη Θεία Κωμωδία του Δάντη και τους εννέα κύκλους της Κολάσεως, τα εννέα τμήματα του Καθαρτηρίου και τους εννέα ουρανούς που αποτελούν τον παράδεισο. Πιστεύεται ότι η απόσταση των πλατύσκαλων, καθώς και ο αριθμός των σκαλοπατιών μεταξύ τους συνδέονται με τη μυστικιστική φιλοσοφία των Ταρό.

Το δεύτερο, μικρότερο πηγάδι, έχει μια σειρά από ευθείες σκάλες που συνδέουν τον έναν όροφο με τον άλλον.
Και τα δύο επικοινωνούν μεταξύ τους με σήραγγες και στοές οι οποίες επίσης οδηγούν σε άλλα τμήματα της έπαυλης. Στον πάτο τους ενός πηγαδιού είναι ζωγραφισμένος ο σταυρός των Ναϊτών Ιπποτών. Πολύ λίγα είναι γνωστά για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα πηγάδια και τι ακριβώς έγινε εκεί. Λέγεται ότι ήταν το μέρος που γίνονταν οι τελετές μύησης των μασόνων.

Οι ιδιοκτήτες


Στην περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι που χρονολογούνται από την πρώιμη Νεολιθική εποχή. Η ρωμαϊκή κατάκτηση της περιοχής άρχισε στα μέσα του 2ου αιώνα π.Χ. και αργότερα κατακτήθηκε από τους Μαυριτανούς. Η Σίντρα παραδόθηκε στον πρώτο βασιλιά της Πορτογαλίας Afonso Henriques, μετά την κατάκτηση της Λισαβόνας το 1147.
Ο Πορτογάλος βασιλιάς Afonso Henriques κατασκεύασε ένα επιβλητικό βασιλικό παλάτι που χρησίμευε ως θερινή κατοικία μέχρι τα τέλη του 16 ου αιώνα.
Πέρασε από πολλούς ιδιοκτήτες αλλά μεγάλο μέρος καταστράφηκε από σεισμό το 1755. Το 1904 η έκταση πουλήθηκε στον πάμπλουτο António Augusto Carvalho Monterro ο οποίος με τη συνδρομή του Ιταλού Αρχιτέκτονα Luigi Manini διαμόρφωσε ένα μοναδικό και εντυπωσιακό κτήμα με χαρακτηριστικά και συμβολισμούς που αντιπροσώπευαν τα ενδιαφέροντα του και την ιδεολογία του.


Το «Παλάτι του εκατομμυριούχου Monteiro», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι,  περιήλθε σε άλλον επιχειρηματία, μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη και το 1987 αγοράστηκε από Ιαπωνική εταιρεία για εμπορική εκμετάλλευση. Το μνημείο περιήλθε στο πορτογαλικό δημόσιο το 1997 και από το 1998 είναι ανοιχτό για το κοινό και φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

πηγή: http://news247.gr/

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Διάγγελμα του Υ.Μ.Τ αδ. Λ.Λεφάκη


Επί τη ευκαιρία της 144ης επετείου της ιδρύσεως του Υπάτου Συμβουλίου του 33° και τελευταίου βαθμού δια την Ελλάδα του Α.'.Α.'.Σ.'.Τ.'. ο Υπ.'. Μεγ.'. Ταξ.'. κραταιότ.'. αδ.'. Λ. Λεφάκης, 33° εξέδωσε το κάτωθι Διάγγελμα:





Πηγή: http://www.supreme-council.gr/news.html

Οι Τέκτονες βοηθούν ποδοσφαιρικό σύλλογο



Μια καταστροφική πυρκαγιά  στις εγκαταστάσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας Homble United FC στο Hampshire της Αγγλίας παραλίγο να οδηγήσει στο κλείσιμο του συλλόγου λόγω των εκτεταμένων ζημιών. Ωστόσο , μόλις έγινε γνωστό το μέγεθος της καταστροφής, οι Τέκτονες της περιοχής προσέφεραν το ποσό των 10.000 λιρών για την επισκευή των εγκαταστάσεων. 

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Γερνάει ο Τεκτονικός Πληθυσμός στην Αγγλία


Σε μια συστηματική προσπάθεια για την προσέλκυση νέων μελών έχει επιδοθεί η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας καθώς από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν κλείσει πάνω από 100 Στοές ενώ μόλις το 2% των αδελφών είναι κάτω των 30 ετών.

Στην προσπάθεια αυτή έχουν ενταχθεί και 55 Στοές οι οποίες αντλούν μέλη από πανεπιστημιακές σχολές προσφέροντας μειωμένες συνδρομές για άτομα κάτω των 25 ετών.  


Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Τα ονόματα 23052 Τεκτόνων της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας ζητά η επιτροπή κατά της Μαφίας


Ιταλία: Τα ονόματα 23052 αδελφών της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας ζητά η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής κατά της Μαφίας κα Rosy Bindi κάτι που βάση της Ιταλικής Νομοθεσίας δεν μπορεί να αρνηθεί η Μεγάλη Ανατολή.


Ωστόσο ο Μ.Δ αδελφός Stefano Bisi υποστηρίζει ότι οι Τέκτονες πληρώνουν μέχρι σήμερα το σκάνδαλο της P2 μιας οργάνωσης που μόνο Τεκτονική Στοά δεν ήταν.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Όταν οι Τέκτονες έσωσαν την Manchester City



 Είναι γνωστό ότι αρκετοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές στην Αγγλία υπήρξαν Τέκτονες όπως οι Stanley Matthews, Dixie Dean και Nat Lofthouse. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι όταν το 1894 η Manchester City  αντιμετώπισε τον κίνδυνο της πτώχευσης σώθηκε με χρήματα αδελφών της πόλης. Σε αναγνώριση της προσφοράς αυτής η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να αλλάξει τα χρώματα της εμφάνισης από κόκκινο μαύρο σε γαλάζιο προκειμένου να είναι ίδιο με το χρώμα των περιζωμάτων των αδελφών…




Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Βραζιλίας οι Τέκτονες


Ο προσωρινός  Πρόεδρος της Βραζιλίας Michel Temer δέχθηκε την περασμένη Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Τεκτονικών Δυνάμεων της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος της χώρας δέχεται επίσημα αντιπροσώπους Τεκτονικών Δυνάμεων και είναι ενδεικτικό  του ρόλου που μπορεί να παίξει ο Τεκτονισμός στην ανασυγκρότηση της βραζιλιάνικης κοινωνίας η οποία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.


Πηγή : Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων  

95 χρόνια Μεγάλη Ανατολή του Σάο Πάολο



Βραζιλία: 95 χρόνια από την ίδρυση της συμπλήρωσε πριν από λίγες ημέρες η Μεγάλη Ανατολή του Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Σύμφωνα με το Μεγάλο Διδάσκαλο αδ. Benedito Marques Ballouk η επέτειος αυτή έρχεται εν μέσω του προγράμματος πλήρους αναμόρφωσης της Μεγάλης Ανατολής με κύριο προσανατολισμό να καταστεί η αδελφότητα εμπροσθοφυλακή των κοινωνικών και των πολιτικών αλλαγών της χώρας.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων   

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Η πρώτη παρέλαση Τεκτόνων στην Ισπανία


Με αφορμή την επαναλειτουργία της Στοάς ABORA Νο 87 της Μεγάλης Στοάς της Ισπανίας     έχει προγραμματιστεί ,για τις 2 Σεπτεμβρίου, η πρώτη παρέλαση Τεκτόνων στην πόλη Santa Cruz de la Palma.

Η Στοά ABORA ιδρύθηκε το 1875 και ανέστειλε τη λειτουργία της το 1936 (Ισπανικός Εμφύλιος). 

Οι θέσεις του Ανθυπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου αδ. Εμμ. Γερακιού


Δείτε σχετικό video με τις επίσημες θέσεις του Ανθυπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου αδ. Εμμ. Γερακιού.



Πηγή: https://www.facebook.com/aasr.gr

Βουλγαρική Βουλή: Οι Δικαστές θα δηλώσου εάν είναι Τέκτονες»




Ένας δικαστής έχει το δικαίωμα να είναι Μασόνος, αλλά δεν πρέπει να το κρύβει. Αυτό εν ολίγοις αποφάσισε το βουλγαρικό Κοινοβούλιο μετά από ώρες διαφωνιών σχετικά με την ένταξη των δικαστών σε μυστικές Τεκτονικές  Στοές και σε επαγγελματικές οργανώσεις, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

 Η πλειοψηφία υποχώρησε στην αυστηρότερη εκδοχή του εισηγητή που απαγόρευε σε δικαστές να είναι μέλη μυστικών οργανώσεων, αλλά πρέπει, τώρα, να το δηλώσουν δημόσια, χωρίς να χάσουν τη θέση τους.

Οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές θα αναγκασθούν να δηλώσουν  σε ποιες οργανώσεις –μυστικές ή άτυπες- είναι μέλη,  συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών, ακόμη και στην  Ένωση Δικαστών.

Οι αναφορές –δηλώσεις θα γίνουν στην  Αρχή Επιθεώρησης, η οποία έχει τη δυνατότητα να κρίνει τον ‘εθισμό’ του στην οργάνωση που ανήκει, προκειμένου να τον απομακρύνει από τη δημόσια θέση που κατέχει, όπως δήλωσε η υπουργός Αικατερίνα Ζαχαρίεβα.

Οι βουλευτές ήταν απρόθυμοι να εγκρίνουν το σχετικό νομοθέτημα και να ‘βγάλουν τη μάσκα από τους δικαστές’, δηλαδή την εξάρτηση της δικαστικής εξουσίας, όπως σημειώνεται.

Ο εισηγητής Τσετίν Καζάν έθεσε επίσης, το ζήτημα της «κατάχρησης επιρροής κάποιων μέσων ενημέρωσης, που χρηματοδοτείται από γνωστή οργάνωση  και τα οποία έχουν τεράστια επιρροή στη διαχείριση της δικαστικής εξουσίας.

echedoros-a.gr