Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλη έρευνα για τον Τεκτονισμό στην Βραζιλία με ενδιαφέροντα στοιχείαΜια μεγάλη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο στη Βραζιλία και χρηματοδοτήθηκε από την Μεγάλη Ανατολή του Σάο Πάολο , είδε πριν από λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας παρουσιάζοντας άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία.

Συγκεκριμένα στη Βραζιλία το:

60% δεν γνωρίζει την ύπαρξη του Τεκτονισμού

20% έχει ακούσει για τον Τεκτονισμό

13% είναι εχθρικό απέναντι στον Τεκτονισμό

7% έχει θετική άποψη για τον Τεκτονισμό

Σημαντικό είναι και το στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα και δείχνει την αυξητική τάση που παρουσιάζει ο Τεκτονισμός στην Βραζιλία όπου:


Το 2008 καταγράφηκαν 2556 Στοές και 89500 Τέκτονες
Το 2012 καταγράφηκαν 2703 Στοές και 97191 Τέκτονες
Το 2016 καταγράφηκαν 2936 Στοές και 103049 Τέκτονες

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ένα άλλο στοιχείο το οποίο δεν είναι προϊον της συγκεκριμένης έρευνας αλλά παρουσιάζεται στην δημοσίευση και αναφέρεται στην πτωτική τάση που παρουσιάζει ο Τεκτονισμός σε μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες *(Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία ) όπου:

Το 2008 καταγράφηκαν 10361 Στοές και 313305 αδελφοί

Το 2016 καταγράφηκαν 9406 Στοές και 246671 αδελφοί.

Νέα Τεκτονική δύναμη στην Πορτογαλία
Πορτογαλία: Πριν από λίγες ημέρες δημιουργήθηκε στην Πορτογαλία μια νέα Τεκτονική Δύναμη υπό την επωνυμία Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Πορτογαλίας. Όπως δήλωσε ο Μεγάλος Διδάσκαλος της GLUP αδ Paulo Cardoso (45 ετών) η νέα Τεκτονική Δύναμη θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση πέρα από το Τεκτονικό έργο στην διαφάνεια και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε αυτούς που χρησιμοποιούν τον Τεκτονισμό μόνο για την προσωπική τους προβολή.  Επίσης , σύμφωνα με τον Μ.Δ θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην χρήση της τεχνολογίας με ανάπτυξη εφαρμογών που θα ενημερώνουν τους αδελφούς στα προσωπικά τους smartphones για τις συνεδρίες και τις δραστηριότητες των Στοών τους καθώς και μιας εφαρμογής που θα ενημερώνει αυτομάτως τον αδελφό, σε όποιο σημείο της Πορτογαλίας και εάν βρίσκεται, για το εάν υπάρχει κοντά του κάποιος αδελφός (!!!).  

Πηγή: Ε.Π.Τ.Ε
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ