The head and torso of a dinosaur skeleton;           it has a large head with long sharp teeth

Τελευταίες Αναρτήσεις

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα φιλοσοφικά εργαστήρια στην ΚεφαλονιάΣτις 26 Σεπτεμβρίου , το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου (Ραούλ Ντε Σιγούρα) εγκαθιδρύει στην Κεφαλονιά τα φιλοσοφικά εργαστήρια ΄΄ΝΗΡΙΤΟΝ΄΄ , ΄΄ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΜΥΗΣΗΣ΄΄ και ΄΄ΚΕΦΑΛΟΣ΄΄. 

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

75 χρόνια από την ολοκλήρωση του Εθνικού Μνημείου του Όρους Ράσμορ.
 Η Μεγάλη Στοά της Ν. Ντακότατων Η.Π.Α πραγματοποίησε χθες 8/9 ειδική εκδήλωση για την συμπλήρωση των 75 χρόνων από την ολοκλήρωση του Εθνικού Μνημείου του Όρους Ράσμορ.

 Πρόκειται για τις μορφές τεσσάρων προέδρων των Η.Π.Α., ύψους 18 μέτρων, τις οποίες σκάλισαν σε μια γρανιτένια πλαγιά του όρους Ράσμορ ο γλύπτης Gutzon Borglum και ο γιος του Λίνκολν. Οι τέσσερις πρόεδροι είναι, από αριστερά προς τα δεξιά: ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Θεόδωρος Ρούζβελτ και ο Αβραάμ Λίνκολν. Η ιδέα για την κατασκευή του μνημείου αποδίδεται στον ιστορικό Ντόαν Ρόμπινσον (Doane Robinson).

 Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο 95χρονος αδελφός Nick Clifford ο οποίος εργάστηκε για 3 χρόνια για την δημιουργία αυτού του μνημείου (1938).


 Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους  4 Προέδρους που έχουν   λαξευτεί στον ορεινό όγκο μόνο ο Αβραάμ Λίνκολν δεν υπήρξε Τέκτονας , ωστόσο  είχε υποβάλει αίτηση για ένταξη πριν από την εκλογή του το 1860, αλλά την απέσυρε από  φόβο μην θεωρηθεί ότι το κάνει για ψηφοθηρικούς λόγους .

πηγή: Ε.Π.Τ.Ε

Είναι Τέκτονας και το λέει - Ένα μεγάλο μπράβο στον καθηγητή Στέφανο Παϊπέτη
(Σημ. Συντάκτη: Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση της ιστοσελίδας thebest.gr. Ο αδ . Παϊπέτης είναι από τους λίγους πραγματικούς <<Διδασκάλους>> που έχουν απομείνει στον Ελληνικό Τεκτονισμό).
 ΄΄Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας η αποκάλυψη του περιοδικού BEST  για τη δράση των μασόνων στην πόλη, τις συνήθειες  των τριών εν ενεργεία στοών και τα τελετουργικά τους.
Πριν από λίγη ώρα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Στέφανος Παϊπέτης παραδέχθηκε δημόσια κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού SB με τον Νίκο Ξανάλατο, ότι είναι μασόνος και παρουσίασε τις τελετές ως μια περίπου…οικογενειακή συνάθροιση. Είναι η πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά που ένα επιφανές πρόσωπο παραδέχεται δημόσια την μασονική του δράση. Η αντίδραση Παϊπέτη, ήρθε σε συνέχεια της εκτενούς παρουσίασης απο το κανάλι, του δημοσιεύματος του περιοδικού BEST και των τοποθετήσεων του Διευθυντή του περιοδικού Νάσου Νασόπουλου και της Διευθύντριας Σύνταξης Νεκταρίας Ντούκα που υπογράφει το ρεπορτάζ.
Ο κ. Παϊπέτης διαφώνησε εντόνως με ορισμένες από τις λεπτομέρειες του δημοσιεύματος σχετικά με  τις τελετές χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές, χαρακτήρισε ορισμένα από τα στοιχεία ανακόλουθα, αλλά παραδέχθηκε ότι οι μασόνοι δίνουν όρκους και ακολουθούν συγκεκριμένο τελετουργικό, αρνήθηκε την πρόκληση του διευθυντή του BEST  Νάσου Νασόπουλου να παρακολουθήσει ως δημοσιογράφος μια τελετή, αλλά δέχθηκε να δώσει συνέντευξη για να εξηγήσει τη θέση του και να δώσει διευκρινήσεις. Δεν εξήγησε επίσης γιατί είναι ο μόνος μασόνος στην περιοχή- και όχι μόνο-  που παραδέχεται δημόσια την ιδιότητά του.
Ο κ. Παϊπέτης, ο οποίος με βάση τις πληροφορίες του BEST έχει τη βαθμίδα   «μέγας διδάσκαλος» στις τάξεις της μασονίας έκανε τη μεγάλη διαφορά και   αναμένεται νέος γύρος συζητήσεων γύρω από την υπόθεση μασονία, εφόσον  τηρήσει τη δέσμευσή του να δώσει συνέντευξη  μιλώντας ανοικτά για ένα θέμα που αποτελεί ταμπού΄΄.Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

150 χρόνια Στοά St. Francois No 234
Η Στοά St. Francois No 234 του Μιζούρι   γιόρτασε το προηγούμενο Σάββατο τα 150 χρόνια από την ίδρυσή της. Στην εορταστική συνεδρία συμμετείχε ο Μεγ. Διδάσκαλος του Μιζούρι  καθώς και πλήθος αδελφών.


Η Στοά ιδρύθηκε την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ και αποτέλεσε καταφύγιο για πολλούς αδελφούς  ανεξαρτήτως  στρατοπέδου.

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η Μεγάλη Στοά του Ισραήλ τίμησε τον μεγαλύτερο κατάσκοπο της Μοσάντ


 Εκδήλωση στη μνήμη του Ελι Κοέν πραγματοποίησε η Μεγάλη Στοά του Ισραήλ με τη συμμετοχή του Μεγάλου Διδασκάλου  Δρ Μορντεχάι Σβιράν. Ο Ελι Κοέν ήταν Τέκτονας και είχε μυηθεί στη Στοά  "Aglith" στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου και είχε γεννηθεί.


Αυτό το οποίο δεν είναι γνωστό είναι ότι ήταν ο πρώτος διάσημος κατάσκοπος της Μοσάντ  ο οποίος κατάφερε να διεισδύσει στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια της Συρίας εξασφαλίζοντας πολύτιμες στρατιωτικές πληροφορίες στην υπηρεσία του. Είχε  ξεφύγει από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας για πολλά χρόνια εμφανιζόμενος ως Άραβας (με το όνομα Kamel Amin Thaabet Ο Κόεν ανακαλύφθηκε μετά από διετή δράση και κρεμάστηκε δημόσια στο κέντρο της Δαμασκού.

πηγή: ΕΠΤΕ

Ανοιχτό το Τεκτονικό Μέγαρο του Σέφιλντ για το κοινό Το Τεκτονικό Μέγαρο του Σέφιλντ ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό την Παρασκευή 9/9 στο πλαίσιο του φεστιβάλ ‘’Πολιτιστικής Κληρονομιάς’’ . Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Μεγάρου το οποίο χτίστηκε το 1855 ενώ οι αδελφοί θα είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

4 Χρόνια χωρίς τον αδ. Βασίλειο Πάτκα


Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια έφυγε από κοντά μας ο Υ.Μ.Τ  του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος των ΔΕΛΦΩΝ αδ. Βασίλειος Πάτκας .

(Το παρακάτω βιογραφικό προέρχεται από την Ιστοσελίδα της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος)
Ο Αδ. Βασίλειος Πάτκας ήταν ο Κραταιότατος Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης, Μέγας Διδάσκαλος, ιδρυτής του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος «ΔΕΛΦΟΙ» και ιδρυτής της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος. Γεννήθηκε στην Δράμα Ανατολικής Μακεδονίας. Ακολούθησε οικονομικές σπουδές στο τμήμα Οικονομικών της ΑΣΟΕΕ και μεταπτυχιακές στο Business του Πανεπιστημίου McGill του Καναδά. Νυμφεύθηκε την Ιουλία-Ελένη Χαλκίδου και απέκτησε τρία τέκνα. Εργάσθηκε ως ανώτερο στέλεχος της ΕΤΒΑ από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε το 1995.
Η Τεκτονική του σταδιοδρομία είναι η ακόλουθη:
Μυήθηκε στη Συμβολική Στοά "ΟΣΙΡΙΣ" στις 16 Δεκεμβρίου 1968, του Droit Humain. Την 24η Ιανουαρίου 1993 αυξήθηκε στον 33° Βαθμό από το Ύπατο Συμβούλιο του D.H. Στις 25 Μαΐου 1970 μετείχε στην ίδρυση της Συμβολικής Στοάς "ΑΠΟΛΛΩΝ", στην οποία διατέλεσε Σεβάσμιος Διδάσκαλος από το 1978 έως το 1986. Ακολούθως από το 1986 έως το 1988 διετέλεσε Τρις Ισχυρός Διδάσκαλος της Στοάς Τελειοποιήσεως "ΑΛΗΘΕΙΑ" και από το 1988 έως το 1990 Σοφότατος Διδάσκαλος του Υπερτάτου Περιστυλίου "ΦΟΙΒΟΣ". Υπήρξε ο ιδρυτής Σεβάσμιος Διδάσκαλος της Συμβολικής Στοάς "ΕΛΕΥΣΙΣ", ο ιδρυτής της Στοάς Τελειοποιήσεως "ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΙΣ" και ο ιδρυτής του Υπερτάτου Περιστυλίου "ΦΑΕΘΩΝ". Την 5η Φεβρουαρίου 1989 ανέλαβε ως Πρόεδρος και Εθνικός Μέγας Διδάσκαλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στοών, που τελούσε υπό την αιγίδα του εδρεύοντος στο Παρίσι Διεθνούς Μικτού Τεκτονικού Τάγματος "Le Droit Humain".
Η έντονη δραστηριότητά του, ως Εθνικός Μέγας Διδάσκαλος, η συμμετοχή του για πρώτη φορά στα διεθνή δρώμενα του ανωτέρω Τάγματος, η διοργάνωση του Α' Πανελληνίου Συνεδρίου της Αθήνας το 1994, παρουσία των ηγετών και άλλων ομοσπονδιών, αλλά κυρίως η ίδρυση νέων Στοών στις Βαλκανικές Χώρες, όπου οι ίδιοι απέτυχαν να συστήσουν, αποτέλεσαν την αιτία για τη διατάραξη των αγαθών σχέσεων με το Γαλλικό Τάγμα.
Η αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας ήταν η αρμόζουσα για την ιστορική περίσταση. Αποφάσισε την ανεξαρτητοποίησή της και την επανίδρυσή της ως αυτεξούσιας και ανεξαρτήτου οντότητας.
Την 14η Δεκεμβρίου 1996 παρουσία όλων των Σεβασμίων Διδασκάλων των Συμβολικών και Φιλοσοφικών Στοών εισηγήθηκε και ίδρυσε το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα «ΔΕΛΦΟΙ» και το Ύπατο Συμβούλιο, του οποίου ανέλαβε την Προεδρία, λαβών τον τίτλο του Κραταιοτάτου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου και Μεγάλου Διδασκάλου του Διεθνούς Τάγματος. Και πρώτη αυθημερόν απόφαση του Υπάτου Συμβουλίου ήταν η ίδρυση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος ως αυτονόμου οργανισμού υπό την αιγίδα του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος "ΔΕΛΦΟΙ", με σκοπό τη διαχείριση όλων των θεμάτων, που αφορούν στις Συμβολικές Στοές εντός του Ελλαδικού χώρου, περιλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων.
Ανέλαβε ως πρώτος Εθνικός Μέγας Διδάσκαλος της ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Το έτος 2001 ίδρυσε τη Μεγάλη Στοά Τελειοποιήσεως της Ελλάδος ως αυτόνομο οργανισμό, με σκοπό τη διαχείριση όλων των θεμάτων, που αφορούν στις Στοές Τελειοποιήσεως εντός του Ελλαδικού χώρου. Από το 1989 που ανέλαβε Εθνικός Μέγας Διδάσκαλος, υπέγραψε την ίδρυση και προέβη στην Αφή των Φώτων 24 Συμβολικών και 9 Φιλοσοφικών Στοών, που αντιστοιχούν στο 60% της σημερινής δύναμής μας εντός της Ελλάδος και Διεθνώς.
Ιδιαίτερα σημειώνουμε την ίδρυση των Στοών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Βραζιλίας και την επί τόπου παρουσία του παρά τα τότε προβλήματα υγείας του. Ήταν ο Εθνικός Μέγας Διδάσκαλος από τον Φεβρουάριο του 1989 έως το Δεκέμβριο του 1999, επί 11 χρόνια περίπου και ήταν ο Κραταιότατος Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης από το 1996 μέχρι το 2012.
Τεράστια ήταν η δράση του στον φιλανθρωπικό τομέα. Θα αναφέρουμε δύο περιπτώσεις που είναι ιδιαίτερες, αφού τις επισκεπτόταν με κίνδυνο της ζωής του.
  1. Την ανθρωπιστική κατ' επανάληψη βοήθεια προς την Αλβανία κατά τους χαλεπούς χρόνους 1993-1994, και
  1. Την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Σερβία αμέσως μετά τη λήξη των βομβαρδισμών.
Από την επανίδρυση του Τάγματος, ο Κραταιότατος Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης προέβη σε συντονισμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση της ιδεολογικής οριοθέτησης του Τάγματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  1. Την προβολή του πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα του με τις πέντε ακτίνες δράσης, δηλ. α. τη Μυητική, β. την Κοινωνική, γ. την Οικογενειακή, δ. την Εθνική και ε. τη Διεθνή.
  1. Τη θέση του Ελληνικού Μικτού Τεκτονισμού προς την Εκκλησία, δηλώνοντας το 1993 για πρώτη φορά ότι: «Η Ορθοδοξία σε χαλεπούς καιρούς του Έθνους αποτελεί την Κιβωτό της Εθνικής Συνείδησης των Ελλήνων».
  1. Την σχέση με την Πατρίδα με τη χαρακτηριστική δήλωση του 1996 «Πρώτα είμαστε Έλληνες και μετά Τέκτονες». Για να ακολουθήσει η υποχρεωτική επίσημη Διαβεβαίωση κάθε τέκτονος για την τήρηση των Νόμων του Κράτους και τον ορισμό του Πατριωτισμού ως πρώτης Αρετής, σε παράθεση του αρχαίου ρητού: «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρις».
Ήταν ο πρωτεργάτης στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων με πλείστες Τεκτονικές Δυνάμεις ανά την υφήλιο. Σήμερα συμμετέχουμε σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και ειδικότερα:
- Στο CLIPSAS
- Στο SIMPA
- Στο UMM - Την Τεκτονική Μεσογειακή Ένωση, της οποίας είμαστε ιδρυτικά μέλη
- Στο RMI - Το Διεθνές Τεκτονικό Συνέδριο
- Στις Συναντήσεις του Λουξεμβούργου
- Στο COMALACE - Τη συνάντηση των μεγαλυτέρων Ταγμάτων για την οικοδόμηση της Ευρώπης
- Στο Echanges - Τον Ευρωπαϊκό Τεκτονικό χώρο
- Στο ΒΕΡΑ - Το Γραφείο συμβούλων κοινωνικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και
- Στη Διεθνή Ένωση των Υπάτων Συμβουλίων του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου.
Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του μαζί με τους Μεγάλους Διδασκάλους εννέα μεγάλων Ταγμάτων της Ευρώπης στη συνάντησή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο του 2009 με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Barroso και τον Πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου κ. Petering. Ακόμη ιδιαίτερη σημασία αποκτά η υπογραφή Συμφώνων Φιλίας και Συνεργασίας με 27 μέχρι σήμερα Τάγματα στο Διεθνές Τεκτονικό στερέωμα.
Τέλος, υπογραμμίζουμε την αναγνώριση και το σεβασμό που απεδίδετο στο πρόσωπο του από τους ηγέτες των άλλων Ταγμάτων, που κατά φυσική επέκταση αφορά στην αξιοπιστία και το γόητρο του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ «ΔΕΛΦΟΙ» και της ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.


 Απόσπασμα από την εκπομπή Πύλες του Ανεξήγητου  2010 με συμμετοχή του αειμνήστου αδ. Β.Πάτκα

Ο αδ Philippe Charuel νέος διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας


Η δεύτερη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας ανέδειξε νέο Μεγάλο Διδάσκαλο τον αδ. Philippe Charuel   με ποσοστό 83%.


Να υπενθυμίσουμε ότι η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας διαθέτει σήμερα 903 Στοές και 32.139 αδελφούς.

πηγή: Ε.Π.Τ.Ε

Η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Γαλλίας ανοίγει τις Στοές προς το κοινό
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς ,η Μεγάλη  Γυναικεία  Στοά της Γαλλίας θα ανοίξει τις Στοές της προς το κοινό.

πηγή: Ε.Π.Τ.Ε

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Τεκτονας ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλιας
   O Μισέλ Τεμέρ, o νέος Πρόεδρος στη Βραζιλία που σείεται από το σκάνδαλο διαφθοράς της Ντίλμα Ρούσεφ (αποπέμφθηκε οριστικά απο το αξίωμα της), είναι Ελευθεροτέκτονας. Εισήλθε στη Στoά «Simbólica Colunas Paulistas di S. Paolo» στις 4 Δεκέμβρη 2001 και έκτοτε παραμένει ενεργός τέκτονας.


Το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση   δεν δικαιολογεί τις θεωρίες για νεοφιλελεύθερο πραξικόπημα από τους Τέκτονες λόγω του ότι  στη Λατινική Αμερική το να είσαι Τέκτονας είναι τίτλος τιμής .

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλη έρευνα για τον Τεκτονισμό στην Βραζιλία με ενδιαφέροντα στοιχείαΜια μεγάλη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο στη Βραζιλία και χρηματοδοτήθηκε από την Μεγάλη Ανατολή του Σάο Πάολο , είδε πριν από λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας παρουσιάζοντας άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία.

Συγκεκριμένα στη Βραζιλία το:

60% δεν γνωρίζει την ύπαρξη του Τεκτονισμού

20% έχει ακούσει για τον Τεκτονισμό

13% είναι εχθρικό απέναντι στον Τεκτονισμό

7% έχει θετική άποψη για τον Τεκτονισμό

Σημαντικό είναι και το στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα και δείχνει την αυξητική τάση που παρουσιάζει ο Τεκτονισμός στην Βραζιλία όπου:


Το 2008 καταγράφηκαν 2556 Στοές και 89500 Τέκτονες
Το 2012 καταγράφηκαν 2703 Στοές και 97191 Τέκτονες
Το 2016 καταγράφηκαν 2936 Στοές και 103049 Τέκτονες

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ένα άλλο στοιχείο το οποίο δεν είναι προϊον της συγκεκριμένης έρευνας αλλά παρουσιάζεται στην δημοσίευση και αναφέρεται στην πτωτική τάση που παρουσιάζει ο Τεκτονισμός σε μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες *(Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία ) όπου:

Το 2008 καταγράφηκαν 10361 Στοές και 313305 αδελφοί

Το 2016 καταγράφηκαν 9406 Στοές και 246671 αδελφοί.

Νέα Τεκτονική δύναμη στην Πορτογαλία
Πορτογαλία: Πριν από λίγες ημέρες δημιουργήθηκε στην Πορτογαλία μια νέα Τεκτονική Δύναμη υπό την επωνυμία Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Πορτογαλίας. Όπως δήλωσε ο Μεγάλος Διδάσκαλος της GLUP αδ Paulo Cardoso (45 ετών) η νέα Τεκτονική Δύναμη θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση πέρα από το Τεκτονικό έργο στην διαφάνεια και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε αυτούς που χρησιμοποιούν τον Τεκτονισμό μόνο για την προσωπική τους προβολή.  Επίσης , σύμφωνα με τον Μ.Δ θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην χρήση της τεχνολογίας με ανάπτυξη εφαρμογών που θα ενημερώνουν τους αδελφούς στα προσωπικά τους smartphones για τις συνεδρίες και τις δραστηριότητες των Στοών τους καθώς και μιας εφαρμογής που θα ενημερώνει αυτομάτως τον αδελφό, σε όποιο σημείο της Πορτογαλίας και εάν βρίσκεται, για το εάν υπάρχει κοντά του κάποιος αδελφός (!!!).  

Πηγή: Ε.Π.Τ.Ε

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Video – Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας
Παρακολουθήστε ένα μικρό Video από το Τεκτονικό Μέγαρο της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας ….

Διεθνές Συνέδριο από την ερευνητική Στοά Quatuor Coronati No 2076


Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 300 ετών από την ίδρυση της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας  η ερευνητική Στοά Quatuor Coronati No 2076 (η πρώτη ερευνητική Στοά του κόσμου) διοργανώνει το τριήμερο 9-10-11 Σεπτεμβρίου διεθνές συνέδριο στο Cambridge  με 45 ομιλητές από όλο τον κόσμο .

Πηγή: Ε.Π.Τ.Ε