Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Ετήσιο Μήνυμα Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Μεγάλου Διδασκάλου του Διεθνούς Τάγματος αδ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗΑρχή Νέου Χρόνου. Η είσοδός του με βήματα διστακτικά στην Ατραπό της Ζωής. Η απορία και η ανησυχία ζωγραφισμένη στο νεανικό του πρόσωπο.

Ακούγονται γέλια, μουσικές, χαρούμενες φωνές. Οι άνθρωποι ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν. Μα, ο Νέος Χρόνος κοντοστέκεται. Προσπαθεί να καταλάβει.

Οι νεανικοί του ώμοι δεν είναι ανάλαφροι. Κάποιο βάρος τους βαραίνει. Εξακολουθεί να βαδίζει με βήματα διστακτικά. Τα χαρούμενα και γελαστά πρόσωπα του μοιάζουν με μάσκες. Σαν κάτι να προσπαθούν να κρύψουν.

Δίπλα στη χαρά πάνοπλοι φρουροί με πρόσωπα ψυχρά και σφιγμένα. Το βλέμμα προσεκτικό και ανήσυχο. Οι μάσκες της χαράς δύσκολα μπορούν να κρύψουν το φόβο, την ανασφάλεια από κάτι κακό.

Ο θρησκευτικός φανατισμός, η εκβαρβάρωσις του Θείου, η κοινωνική ανισότης, το άδικο μεταξύ των ανθρώπων, κυριαρχούν. Ψυχές πονεμένες, ξεριζωμένες από τις ρίζες τους, ανακατεύονται με το πλήθος των χαρούμενων προσώπων. Γνωρίζουν αλλά δεν αναγνωρίζονται.

Ο Χρόνος κοντοστέκεται πάλι. Μέσα στο μέγα μυστήριο της ύπαρξής του, το Καλό και η Αγάπη θα είναι τα όπλα του απέναντι στα όπλα των σκυνθρωπών φρουρών.

Η Αξία της Ζωής με το ουσιαστικό και πανανθρώπινο νόημά της, ο επαναπροσδιορισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ανασφάλειας, ας διαλύσουν το σκότος του φόβου και της αδικίας. Ο Νέος Χρόνος θα μπορέσει έτσι να ξαναβρεί το χαμένο χαμόγελό του.

Είθε το Νέον Έτος 2017 να έχουμε περισσότερη αισιοδοξία και πίστη στα ιδανικά του Ανθρωπισμού. Εμείς οι Τέκτονες και οι απανταχού της Γης Αδελφοί μας, στρατευμένοι στα Ιδανικά της Ελευθερίας, της Ισότητος και της Αδελφότητος, όχι μόνον ας τα υπηρετούμε αλλά, πιστοί στους όρκους μας, ας τα υπερασπιζόμασθε.
Ας είναι Ευτυχές και Ηθικά Αποδοτικόν το Νέον Έτος!

ΠΗΓΗ: delphiorder.org
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ