Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Μεγάλη Στοά του ΑΑΣΤ - …Το οδοιπορικό αγωνίας ενός << άστεγου>> αδελφού(παραθέτουμε σκέψεις αδελφού…….)

‘’Είμαι πραγματικά πολύ λυπημένος με αυτά που βιώνω σε μια Τεκτονική Δύναμη την οποία αγάπησα.  Τις τελευταίες ημέρες είμαι μάρτυρας ενός ανεύθυνου τρόπου με τον οποίο κάποιοι από την Μεγάλη Στοά του ΑΑΣΤ (Κοδριγκτώνος)  συνεχίζουν να ενημερώνουν τους εναπομείναντες (μετά τις διαγραφές) αδελφούς προκειμένου να τους πείσουν για το ορθόν της μη διεξαγωγής (ακόμη) εκλογών αλλά και για τις μαζικές διαγραφές Στοών και αδελφών. Εξακολουθούν κάποιοι να μεταχειρίζονται τους αδελφούς όχι σαν ολοκληρωμένους και πνευματικούς ανθρώπους αλλά ως οπαδούς κάποιας κομματικής οργάνωσης. Εξακολουθούν να νομίζουν ότι μονοπωλούν – όπως τον παλιό καλό καιρό- την αυθεντία στον Τεκτονικό χώρο και το αλάθητο του «Pastor Aeternus».

 Περνώντας οι ημέρες και έχοντας παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι. Θα αναλογιστείτε πως προέκυψαν …έτσι ξαφνικά; Όλη αυτή η σύγχυση και αναστάτωση σίγουρα δεν είναι τυχαία, απλώς κάποιοι συνετοί αδελφοί, προκειμένου να μην δημιουργηθεί σύγχυση σε μαθητές και εταίρους ,την κρατούσαν με προσωπικό κόστος, στο παρασκήνιο.

 Όμως τα επιχειρήματα της απελθούσας διοίκησης όχι μόνον δεν μας πείθουν αλλά η όλη κατάσταση μοιάζει  με σκηνή όπου αμύητοι σε κάποια φιλική συνεστίαση προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους σε Τέκτονες στηρίζοντας τα επιχειρήματα τους σε <<Τεκτονικά>>  βιβλία που αγόρασαν από πανέρια στην οδό Αθηνάς.

 Όλοι γνωρίζουμε ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τις εκλογές δεν πρέπει κανείς να τις φοβάται εκτός……. εάν είναι σίγουρος ότι θα τις χάσει. Οι απόψεις όπως «Ο μὴ ὢν μετ' ἐμοῦ κατ' ἐμοῦ ἐστιν, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ' ἐμοῦ σκορπίζει» ( Λουκάς 11.23 ) θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για μια παραδοσιακή Τεκτονική δύναμη η οποία είναι αλήθεια ότι έχει να αναδείξει πλούσιο Τεκτονικό και κοινωνικό έργο ‘’

Ένας ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ , άστεγος ξανά μα ταπεινός αδελφός

Αφίσες κατά του Πάπα στη Ρώμη


Η απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να παύσει από τα καθήκοντά του τον μεγάλο Μάγιστρο των Ιπποτών της Μάλτας είχε ως αποτέλεσμα άγνωστοι να γεμίσουν το Σάββατο το πρωί  τους δρόμους της Ρώμης με αφίσες κατά του Πάπα. Στις αφίσες κατηγορούν τον Πάπα ότι αγνοεί τους Καρδιναλίους και ότι <<αποκεφάλισε>> τους Ιππότες της Μάλτας .

Τις αφίσες δεν  υπογραφεί κάποια ομάδα ενώ η αστυνομία ξεκίνησε άμεσα έρευνες για να βρεθούν οι ένοχοι…
Πηγή: ΕΠΤΕ

200.000 ευρώ για αποκατάσταση Τεκτονικού Ναού στη Γαλλία


Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Épône  στην Βόρειο Γαλλία, ενέκρινε σε πρόσφατο συμβούλιο το ποσό των 200.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης του παλαιότερου Τεκτονικού Ναού της Γαλλίας ο οποίος βρίσκεται στην πόλη.


 Σύμφωνα με τον πρώην Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας  πρόκειται για το μέρος όπου ο Ροβεσπιέρος συνέγραψε μέρος του επαναστατικού γαλλικού Συντάγματος (Διακήρυξη των Δικαιωμάτων)  ως πρόεδρος του πανίσχυρου πολιτικού σχηματισμού των Ιακωβίνων.

πηγή: Ε.Π.Τ.Ε
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ