Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Διακήρυξη της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ


 Παραθέτουμε την διακήρυξη που εξεδόθη μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου. Στην Γ.Σ συμμετείχε η πλειοψηφία των αιρετών Μελών του Συμβουλίου της Μ.Σ.


 Το πλήθος των αδελφών που στηρίζουν την προσπάθεια να οδηγηθεί ξανά η Μεγάλη Στοά στο δρόμο της ορθής λειτουργίας και της εφαρμογής των Συνταγμάτων και των Τεκτονικών αρχών είναι πολύ μεγάλος. Φαίνεται ότι έχουν περάσει οι εποχές που ο καθένας δρούσε ατομικά για προσωπική προβολή . Οι αδελφοί πια επιζητούν την ανάπτυξη της συλλογικής συνείδησης . Στόχος , μέσα από την συλλογική δράση και δουλειά,     είναι να διευρυνθεί ο  <<ορισμός>>  της Τεκτονικής  τέχνης πέρα από  την εσωστρέφεια και την προσωπολατρία των εχόντων την <<απόλυτη γνώση>> και το <<αλάθητο>>  ,στην οποία είχε οδηγηθεί τον τελευταίο καιρό  η Μ.Σ, και να δοθεί στους αδελφούς  το έναυσμα εκείνο που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν τις δικές τους δυνατότητες στο μέγιστο βαθμό.
Τα νέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας του LA DROIT HUMAIN Στις 22 Ιανουαρίου 2017 το Ύπατο Συμβούλιο του Διεθνούς Μικτού Τεκτονικού Τάγματος "Le Droit Humain - Το Ανθρώπινο Δίκαιο" ανύψωσε στον 33ο βαθμό την Αδελφή ΒΜπ, 32ο, Πρόεδρο των Περιστυλίων της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Τάγματος, σε συνέχεια πρότασης του Μεγάλου Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Η τελετή ανύψωσης πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, όπου εδρεύει το Ύπατο Συμβούλιο τού Τάγματος. Στην ίδια τελετή, που διενεργήθηκε στα γαλλικά καί τα αγγλικά, ανυψώθηκαν επίσης Αδελφές καί Αδελφοί από την Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία καί τη Δυτ. Αφρική.  

 Μετά τις εργασίες τού Υπάτου Συμβουλίου, ακολούθησε γεύμα αγάπης στην υγρή αίθουσα της έδρας της Γαλλικής Ομοσπονδίας, με συμμετοχή Μεγάλων Γενικών Επιθεωρητών (33ο) από όλες τις Ομοσπονδίες του Τάγματος. Κατά το γεύμα κόπηκε καί η βασιλόπιττα γιά τη νέα χρονιά. Το ένα από τα τρία συμβολικά νομίσματα της βασιλόπιττας κέρδισε η Ενδοξώτατη Αδελφή Α.Μ., 33ο, Πρόεδρος του Εθνικού Αρείου Πάγου της Ελληνικής Ομοσπονδίας, που παραβρέθηκε επίσης στις εργασίες του Υπάτου Συμβουλίου.

Πηγή: Ελληνική Ομοσπονδία La Droit Humain
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ