Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Α ' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ - ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΠ. ΓΑΛΑΤΗ.


Το δημοσίευμά μας για τον Τεκτονικό τάφο του Α’ Νεκροταφείου είχε για εμάς μια ευχάριστη έκπληξη. Το κείμενο διάβασε ο κος  Theo Dirix ,πρώην Πρόξενος του Βελγίου στην Ελλάδα, ο οποίος διατηρεί το site http://www.theodirix.com .Όπως μας πληροφόρησε το 2016 είχε δημοσιεύσει μια έρευνα σχετικά με τους Τεκτονικούς Τάφους στην Ελλάδα.

 Μελετώντας την πολύ ενδιαφέρουσα  εργασία του βρήκαμε και έναν άλλον τάφο που φέρει  τεκτονικό συμβολισμό . Αυτή τη φορά όμως ανήκει σε Έλληνα. Πρόκειται για τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Σπύρο Γαλάτη. Όπως διαβάζουμε στο περιοδικό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (τευχ. 101 2011) ο Σπ. Γαλάτης γεννήθηκε στην Βράιλα Ρουμανίας από εύπορη οικογένεια (22.05.1921). Φοίτησε στην Κογιαλένειο Σχολή Σπετσών,  γράφηκε στην Νομική Αθηνών, και κατετάγη εθελοντής στον πόλεμο του 1940. Κατά την κατοχή εντάχθηκε στον “ουλαμό καταστροφών” της αντιστασιακής οργανώσεως ΠΕΑΝ από τον τέκτονα αξιωματικό της αεροπορίας και ιδρυτή της οργανώσεως Κωνσταντίνο Περρίκο, ο οποίος προδόθηκε και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς την 04.02.1943. Ο Σπ. Γαλάτης κατασκεύασε και τοποθέτησε την βόμβα που τίναξε το κτίριο της δοσιλογικής ΕΣΠΟ (Εθνικοσοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωσις) στην οδό Πατησίων, η οποία στην περίοδο της μεγάλης πείνας στρατολογούσε νέους εργάτες για την πολεμική βιομηχανία της Γερμανίας και προσπαθούσε να σχηματίσει λεγεώνα Ελλήνων εθελοντών για το ρωσικό μέτωπο. Με την καταστροφή του κτιρίου η ΕΣΠΟ διαλύθηκε, σκοτώθηκε ο αρχηγός της με 39 συνεργάτες και 59 Γερμανοί της μυστικής Στρατιωτικής Αστυνομίας (GEP)(20.09.1942).


 Το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά συναντούμε τάφο  που ανήκει σε Έλληνα και φέρει επάνω χαραγμένο , έστω και διακριτικά  το Γνώμονα με τον Διαβήτη (βρίσκεται στο πλάι του μνήματος).
(οι φωτογραφίες ανήκουν στον κο Theo Dirix)

(Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κο Theo Dirix για την πληροφορία και τις φωτογραφίες)


Α ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΝΑΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ


Πολλοί συμπολίτες μας αγνοούν ότι εντός του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών υπάρχει Προτεσταντικό Νεκροταφείο. Μέχρι  το 1914  (όπου έγινε η μεταφορά του στο σημερινό χώρο) οι Προτεστάντες θάβονταν σε κοιμητήριο που υπήρχε απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Κάνοντας μια περιήγηση διαπιστώσαμε ότι στους χώρους του έχουν ταφεί σημαντικές προσωπικότητες όπως o John Herny Hill , ιδρυτής του ομώνυμου ιδιωτικού σχολείου στην Πλάκα όπου υπήρξε και το πρώτο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο του Ελληνικού Κράτους (1831), ο Σ. Μέλριν της γνωστής οικογενείας ο οποίος εισήγαγε στην Ελλάδα την ομώνυμη ποικιλία πορτοκαλιών, ο σπουδαίος Βρετανός Ιστορικός George Finley o οποίος συμμετείχε στον πόλεμο για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και πολλοί άλλοι.

Μεταξύ τον ταφικών μνημείων υπάρχει κι ένα με χαραγμένο επάνω το Τεκτονικό Σύμβολο του Γνώμονα και του Διαβήτη. Πρόκειται για τον τάφο του  αδ. ALBERT MAYOR METCALFE  από την πόλη ASKRIGG του Yorkshire της Αγγλίας με ημερομηνία θανάτου την 20η Απριλίου του 1935 σε ηλικία 35 ετών.


Θα παρακαλούσαμε , εάν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο για τον αδελφό να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στο gmna2011@gmail.com.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ