Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Μια βόλτα στο Προτεσταντικό Νεκροταφείο των Αθηνών

..γενική άποψη του Προτεσταντικού Τμήματος του Α' Νεκροταφείου Αθηνών
(αναδημοσίευση από το site http://athenshistorytoday.blogspot.gr/2017/08/blog-post_13.html)

΄΄  ….Ο θάνατος είναι πρόβλημα
Μόνο για τους ζωντανούς’’

 Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα στο Πανεπιστήμιο θυμάμαι έναν καθηγητή  να μας λέει συνεχώς πως εάν θέλουμε να γνωρίσουμε την πραγματική  ιστορία ενός πολιτισμού κι ενός τόπου , το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι τα νεκροταφεία του. Φανταστείτε αυτή η οπτική πόσο βαρύνουσα σημασία έχει όταν μιλάμε για μια πόλη όπως η Αθήνα.

Ενώ οι περισσότεροι έχουν επισκεφτεί (και δικαίως) το μοναδικό σε ιστορική σημασία νεκροταφείο του Κεραμεικού που ξεδιπλώνει με τρόπο μοναδικό μια ιστορική διαδρομή πολλών αιώνων , λίγοι έχουν σκεφτεί να κάνουν μια <<βόλτα>> στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας. Και πριν αρχίσετε και κάνετε το σταυρό σας και να φτύνεται τον κόρφο σας για να ξορκίσετε το κακό όπως θέλει η λαϊκή μας παράδοση δώστε έστω για λίγο στον εαυτό σας την ευκαιρία , μέσω του κειμένου μου αυτού, να γνωρίσει το μοναδικό αυτό ιστορικό στολίδι της πόλης μας. Διότι , πέραν του γεγονότος ότι εκεί έχουν ταφεί σημαντικές προσωπικότητες που καθόρισαν την πολιτική ζωή του τόπου, των επιστημών και των τεχνών αποτελεί και μια υπαίθρια συλλογή γλυπτών της Ελλάδας του 19ου αιώνα.

διαβάστε τη συνέχεια εδώ....
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ