Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σεπ. 2017

Στα πλαίσια της ενεργούς και αδιάλειπτης παρουσίας μας στα διεθνή τεκτονικά δρώμενα, αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας και παρέστη στον εορτασμό του οικείου Τάγματος Σκωτικού Τύπου που διοργάνωσε το Ύπατο Συμβούλιο της Σερβίας στο Βελιγράδι στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου τ.:ε.:

Κατά τον εορτασμό, στον οποίο παρέστησαν επίσης Αδελφοί από τις φίλιες Δυνάμεις όπως την Γαλλία, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Αυστρία και την Σλοβενία κλπΤα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τους αδελφικούς δεσμούς με τους ξένους Αδελφούς  και να συζητήσουν θέματα τόσο ως προς την ουσία των τεκτονικών αναζητήσεων όσο και ως προς τον σχεδιασμό της κοινής πορείας των Αδελφών Μεγάλων Στοών. Ειδικότερα, συζητήθηκε η ανανέωση της Συνθήκης Φιλίας με την Μεγάλη Στοά της Σερβίας καθώς και η αδελφοποίηση Στοών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με Στοές του Βελιγραδίου και της Νις και συμφωνήθηκε οι σχετικές διαδικασίες να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό. Επίσης, οι παριστάμενοι αδελφοί ενημερώθηκαν κατ’ αρχήν για τα εγκαίνια του νέου τεκτονικού μεγάρου του Τάγματος μας στην Αθήνα και τις σχεδιαζόμενες για τον επόμενο χρόνο εκδηλώσεις μας για τις οποίες θα λάβουν και την σχετική πρόσκληση.

Η υποδοχή και η φιλοξενία που έτυχε η αντιπροσωπεία μας από τους Σέρβους Αδελφούς υπήρξε θερμότατη και το κλίμα ειλικρινούς και αδελφικής αγάπης επισφραγίστηκε με την παράδοση αναμνηστικού δώρου από τον Αδ.: Α. Α. στον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Σερβίας Ενδοξότατο Αδ.: Nikola Mitrovic.

Η συμμετοχή της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος στο διεθνές τεκτονικό γίγνεσθαι θα συνεχισθεί με την αποστολή αντιπροσωπειών σε αντίστοιχες εκδηλώσεις και άλλων Αδελφών Μεγάλων Στοών και την υποδοχή επισκεπτών Αδ.: από το εξωτερικό.  

Από την Μεγάλη Γραμματεία

Ο Μεγάλος Γραμματεύς 

πηγή:http://www.aasr-greece.gr

Μήνυμα του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου28η Οκτωμβρίου
Ο Ελληνικός Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ - ήδη εδρεύων στην οδό Ευελπίδων), από την ίδρυσή του τιμά την ελευθερία ατόμων και εθνών, την ελευθερία της βούλησης σε κάθε εκδοχή της. Ετσι τιμούσε πάντα και την Ελληνική Πατρίδα, της οποίας ο λαός και η φιλελεύθερη παράδοσή του είναι η πεμπτουσία, ο λόγος και η βάση υπαρξής της, έχοντας συμβάλει ποικιλλότροπα στους αγώνες και στην ιστορική πορεία της αφότου καθιδρύθηκε στον τόπο αυτόν (αρχές 19ου αι.)

Το παρελθόν αυτής της Πατρίδας είναι και η αιτία, αλλά και το εφαλτήριο του μέλλοντος αυτού του λαού, αυτού του Έθνους.

Για τούτο και για  τις τεκτονικές ιδέες της Ελευθερίας, Ισότητας, Αδελφότητας, σε αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, ας θυμόμαστε ως πεδίον συλλογισμού και δράσης το πνεύμα ενότητας του έπους του '40 και την αδίστακτη και απαράμιλλη αντίσταση των απανταχού Ελλήνων στη προσβολή αυτών των αρχών, στην ιταμή ιταλικογερμανική επιβουλή κατά της Πατρίδας αυτής.

Και βέβαια υπήρξαν πολεμοκάπηλοι, εθνικοί μειοδότες, αισχροκερδείς καιροσκόποι, επίορκοι και απάτριδες που έβλαψαν αρχές και λαό. Ηταν όμως η μειοψηφία και αυτό που μετρά στην Ιστορία είναι η στάση και η ψυχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, που υπερέβηκε και τα όρια του προσδοκόμενου, του λογικού. Πολέμησε σθεναρά στα μέτωπα πολέμου, άντεξε καρτερικά την ξένη κατοχή με άσβεστη την ελπίδα και αδιάκοπο τον αγώνα αποτίναξής της, αντιστάθηκε όσο (αναλογικά)  κανείς άλλος λαός στις κατοχικές δυνάμεις, επανειλημμένα χάλασε τα σχέδια του Αξονα με πράξεις θυσίας, ενώ χυνόταν άφθονο το αίμα των ελληνόπαιδων και στον τόπο τους και στα απανταχού πολεμικά μέτωπα. Πάλεψε για τις ιδέες που και ο τεκτονισμός μας τιμά, δίχως να προσβλέπει σε επαίνους και επιβραβεύσεις, αφηρωϊσμούς και τιμές όποιου Τσώρτσιλ.

Ας σταθούμε σε αυτά και ας θυμόμαστε τι έκαναν οι τόσο κοντινοί μας πρόγονοι, με θυσίες, αλλά και με λάθη, και ας μάθουμε και διαλέξουμε και μιμηθούμε ότι η κρίση και η συνείδηση εκάστου διαλέξει για να το κάνουμε τρόπο ζήσης του παρόντος, πάντοτε για χάρη ενός εθνωφελούς και ανθρώπινου για όλους μέλλοντος, όπως ακριβώς τα τεκτονικά φώτα καταδείχνουν.

Προς τούτο και υπό το πρίσμα τούτο ας ενστερνισθούμε τον συνημμένο πανηγυρικό, λιτό και περιεκτικό, ακομμάτιστο και ενωτικό` και ας μη ξεχνάμε...

Π. Θαλάσσης

Μ.Διδ.

πηγή:http://www.aasr-greece.gr
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ