Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Άγιος Maximilian Kolbe – Ο Άγιος που ίδρυσε Ιπποτικό Τάγμα από το φόβο εξάπλωσης του Τεκτονισμού


Ο Maximilian Kolbe ως νεαρός έζησε τις εορταστικές εκδηλώσεις των Ιταλών Τεκτόνων που πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη το 1917 για τη συμπλήρωση των   200 χρόνων από την ίδρυση της αδελφότητας. Όπως  αναφέρουν οι βιογράφοι του επηρεάστηκε τόσο πολύ ώστε αποφάσισε να ιδρύσει ένα Ιπποτικό Τάγμα του οποίου η αποστολή θα ήταν να επαναφέρει στο <<σωστό>> δρόμο τους αιρετικούς, τους σχισματικούς και κυρίως τους Τέκτονες.

Αφού εξασφάλισε την άδεια του Πρύτανη της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Benaventure  (στο οποίο είχε φοιτήσει την περίοδο  1912-1915) στις 16 Οκτωβρίου 1917, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των επτά πρώτων μελών του Ιπποτικού Τάγματος των Αιδεσιμότατων:

(1) Fr. Ο Ιωσήφ Παλ, ένας νέος ιερέας της ρουμανικής επαρχίας.
(2) Br. Antoni Głowiński, διάκονος της ρουμανικής επαρχίας (18 Οκτωβρίου 1918).
(3) Br. Girolamo Biasi, από την επαρχία της Πάντοβα (1929).
(4) Br. Quirico Pignalberi, της ρωμαϊκής επαρχίας.
(5) Br. Antonio Mansi, της Επαρχίας της Νάπολης (31 Οκτωβρίου 1918).
(6) Br. Enrico Granata, της Επαρχίας της Νάπολης.
(7) ο ίδιος.

Η συνάντηση έλαβε χώρα τη νύχτα, μυστικά, σε ένα κλειδωμένο, εσωτερικό κελί. Για περισσότερο από ένα χρόνο μετά από αυτή την πρώτη συνεδρίαση δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και δράση της ομάδας. Στην πορεία όμως το Τάγμα αναπτύχθηκε για να φθάσει στις ημέρες μας να αριθμεί 3 εκατομμύρια μέλη σε 48 χώρες.


Για την ιστορία να πούμε ότι ο Άγιος Maximilian Kolbe  πέθανε στις 14 Αυγούστου 1941 στο  Στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, Οσβιέτσιμ  της  Πολωνίας.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια από την εγκατάσταση του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου και τελευταίου βαθμού δια την Κύπρο .


Εορταστικές εκδηλώσεις του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου και τελευταίου βαθμού δια την Κύπρο, για τα δέκα χρόνια από την εγκατάσταση του. Η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ύπατο Μεγ.'. Ταξ.'. του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικου Τύπου διά την Ελλάδα Κραταιότατο αδ.'. Νικόλαο Κιλάκο .
Πηγή: https://www.facebook.com/ScottishRite1872

Μήνυμα του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ


*Με την άδεια της Μεγάλης Στοάς αναδημοσιεύουμε Ανακοίνωση που λάβαμε από το Ύπατο Συμβούλιο του 33ο
ΥΠΑΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
του Α.& Α.Σ.Τ.

Αριθμ. Πρωτ. 30/17
Εν Ζεν. Αθηνών τη 20η Νοεμβρίου 2017
ΘΡΗΝΗΣΩΜΝ, ΘΡΗΝΗΣΩΜΕΝ , ΘΡΗΝΗΣΩΜΕΝ
ΗΜΕΙΣ Ο ΥΠΑΤΟΣ ΜΕΓΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 33ου ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ Α.& Α.Σ.Τ.
Φίλτατοι αδελφοί των Κοιλάδων.
Πληροφορήθηκα με οδύνη την μετάσταση εις αιωνίαν Ανατολήν του Πρώην Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου του 33ου και τελευταίου βαθμού της Ελλάδος Κρατιοτάτου , Σεβαστού και αγαπημένου αδελφού Ραφαήλ – Ραούλ ντε Σιγούρα.

Ο αδελφός μας Ραούλ ντε Σιγούρα. είχε γεννηθεί την Σμύρνη λίγο πριν την καταστροφή και μετανεστευσε με την οικογένειά του στην Ελλάδα όπου ασχολήθηκε με το εμπόριο και αντιπροσώπευση οίκων βαριάς βιομηχανίας. Στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής διακινδυνεύοντας πολλαπλά λόγω της εβραϊκής του καταγωγής παρέμεινε στην Ελλάδα αναπτύσσοντας αντιστασιακή δραστηριότητα για την οποία τιμήθηκε την 30η Δεκεμβρίου 1945 με τον Χαλκού Σταυρό.

Εισήλθε στον συμβολικό τεκτονισμό τον Μάρτιο του 1954 στην Σ.:Στ.: «Υψηλάντης» και στον Σκωτικό Τύπο τον Μάιο του 1959 στη Στοά τελειοποιήσεως Μυσταγωγία. Ανυψώθη στον 33ο και τελευταίο Βαθμό τον Απρίλιο του 1987 και εξελέγη Ύπατος Μεγ. Ταξιάρχης τον Νοέμβριο του 2007.

Υπήρξε ο τελευταίος Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης σε ευθεία διαδοχή από τον ιδρυτή του Τύπου Πρίγκηπα Δημήτριο Ροδοκανάκη το 1872, που ευτύχησε να έχει τον Σκωτικό Τύπο υπό το σκήπτρο του αμιγή και ενωμένο.

Τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στις αλλεπάλληλες διασπάσει δεν αφορούν κανέναν αυτή τη στιγμή. Εγώ προσωπικά είχα την τύχη και το προνόμιο να κληθώ από τον Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη Ραούλ ντε Σιγούρα και να ανυψωθώ στον 33ο και τελευταίο βαθμό, όταν τέσσερις και μόνον αδελφοί ήμασταν δίπλα του να τον στηρίξουμε απέναντι στο πλήθος. Ο αδελφός Δήμος, ο αδελφός Δαυίδ και ο αδελφός Φραγκίσκος που πρώτος οδοιπόρησε στην αιώνια Ανατολή.

Ζήσαμε όλοι μαζί ένα θαύμα όταν πολύ σύντομα δεχθήκαμε την υποστήριξη αδελφών διαφόρων τεκτονικών δυνάμεων.

Κάποια στιγμή είχα διαφορετική άποψη για την πορεία μας και προκειμένου να διαφωνήσω με τον Ύπατο και Διδάσκαλο μου προτίμησα να αποχωρήσω.

Ότι επόμενο και τις πράξεις όλων τις κρίνει ο χρόνος και η ιστορία.

Ο Ραφαήλ – Ραούλ ντε Σιγούρα, ο δικός μας αγαπημένος Ραούλ υπήρξε ένας ευπατρίδης, ηθικός και ακάματος εργάτης της Τέχνης μας, ένας εκ των τελευταίων ευγενών.

Επωμίσθηκε ένα δυσανάλογο βάρος όταν ο χρόνος και η ηλικία είχαν αρχίσει να τον καταβάλλουν. Δεν υποχώρησε όταν όλοι περίμεναν ότι δεν θα αντέξει και με τους ελάχιστους πάλεψε για την αποκατάσταση και την διατήρηση του Τύπου.

Αυτό ήταν το χρέος του ως Ισοβίου Προστάτη και Υπερασπιστή του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου.

Και το έπραξε στο ακέραιο όπως εκείνος το πίστευε.

Πολλοί υπήρξαν πρόθυμοι να καταλογίσουν λάθη σε επιλογές του, λησμονώντας ότι λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν εργάζονται, δεν ονειρεύονται και δεν μοχθούν για ένα όραμα.

Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Ραφαήλ – Ραούλ ντε Σιγούρα εργάστηκε σε μια ολόκληρη, μακρά και πλήρη ζωή για το καλό και την πρόοδο του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σωτικού Τύπου . Δια μέσου όλων των αντιξοοτήτων προσπάθησε για την αποκατάσταση και την επανένωση του Τύπου.
Το όραμα αυτό ας είναι παρακαταθήκη και είθε να μας εμπνέει.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.


Deus Meumque Jus
Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης

πηγή:http://www.aasr-greece.gr

Συλλυπητήριο Μήνυμα από τη Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.Τ


Η Μεγάλη Στοά του Αρχαίου & Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος και ο Μεγάλος Διδάσκαλος Ενδοξότατος αδελφός Παναγιώτης Θαλάσσης προσωπικά, εκφράζουμε την λύπη μας για την μετάσταση στην Αιωνία Ανατολή του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη Κραταιοτάτου αδελφού Ραούλ Ντεσιγούρα, τέκτονα με ιδιαίτερη συμβολή και μακρά διαδρομή στον Ελληνικό Τεκτονισμό, προσωπικότητα με εμβληματική παρουσία και πολυδιάστατη κοινωνική δράση.
Συλλυπούμαστε τους οικείους και τους αδελφούς του Σώματος του τελούντος υπό την αιγίδα του μεταστάντος, εκτιμώμενου ιδιαιτέρως από την αδελφότητά μας και ευχόμαστε ασφαλή και αταλάντευτη την πορεία του προς το Φως.
«Θρηνήσωμεν, Θρηνήσωμεν, Θρηνήσωμεν, αλλά Ελπίσωμεν».
Το Συλλυπητήριο Μήνυμα

πηγή:http://www.aasr-greece.gr

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ