Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου Νοε. 2017 - Τετραήμερο ταξίδι στην Β. Ελλάδα


    Την 17η Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της Μ.Στ.Ε του Α.Α.Σ.Τ. με τον Μ.Επιθεωρητή των Στοών της Β. Ελλάδος ενδ. αδ. Κ.Ψ, υπό τον Μεγ. Διδ. Ενδοξοτ.'. αδ.'. Παναγιώτη Θαλάσση  και με προσκεκλημένο τον Κραταιοτ. Υ.Μ.Τ του 33ου της Ελλάδος, μετέβησαν στην Αν. Αλεξανδρούπολης για να παραστούν στις Εργασίες του «Τεκτονικού Τριγώνου Σπάρτακος» υπ' αριθ. 15, συσταθέντος υπό την επιμέκεια της Στ. «Μακεδών» υπ' αριθ. 13/137 Θεσσαλονίκης.

   Ο Μεγ. Διδ. αφενός αναφέρθηκε στις σχέσεις της Μεγ. Στ. με τις φίλιες τεκτ. δυνάμεις ως εκδήλωση της αδελφοσύνης σύμφωνα με την Παράδοση του θεσμού γενικά και του Σκωτικού Τύπου ιδιαιτέρως (Landmarks, Old Charges και Μεγάλα Συντάγματα 1786) και αφετέρου ανέπτυξε λόγο περί της Θρακικής παρουσίας στην Ελληνική μυθολογία και στα αρχαία μυσταγωγικά  σκηνώματα της Ελλάδος και γενικά της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και για την ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση της περιοχής, αφού ο προλαλήσας Υ.Μ.Τ. προέβη σε μια αναδρομή του ελληνικού τεκτ. μέσα από ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία.

   Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και δείπνο σε παραθαλάσσιο κέντρο διασκέδασης της πόλης με ιδιαίτερα ευχάριστη και εξαιρετική αδελφική σχέση.
Η φιλοξενία των αδδ.'. άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις μέσα από ένα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, με την ευχή και υπόσχεση να επαναληφθεί σύντομα στο μέλλον.

  Την μεθεπομένη, 19η Νοεμβρίου, ο Μ. Διδάσκαλος με την αντιπροσωπεία της Μ.Στοάς και την συνοδεία του Υ.Μ.Τ., παρευρέθησαν στις Εργασίες στην έδρα της Στοάς Μακεδών στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά τις προγραμματισμένες μυητικές εργασίες, με την παρουσία πλήθους επισκεπτών μας, εόρτασαν πανηγυρικά τα 3 χρόνια από την ίδρυση της Σ.'. Στ.'. Μακεδών. Ο προσκεκλημένος Υ.Μ.Τ. ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την ευκαιρία συμμετοχής του στις εργασίες και μίλησε για τον μυσταγωγικό συμβολισμό. Ο Μεγ.'. Διδ.'. εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις υποδειγματικές Εργασίες Μυήσεως σε βαθμό Εταίρου καθώς και για το αδελφικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των αδδ.'. μιας πολυπληθούς Στοάς  όπως ο Μακεδόνας, η οποία έχει κυρίως ηλικιακά νεαρά μέλη με αφοσίωση και αγάπη για τον θεσμό και μίλησε για την προέλευση, σημασία και ιδιαίτερη αξία του βαθμού για τον τέκτονα του παρελθόντος και του σήμερα, καθώς και για την ερμηνεία, αλλά και την μυσταγωγική και συνάμα πρακτική και κοινωνική διάσταση και αξία των τεκτονικών εργασιών για τους αδελφούς και την κοινωνία μας, ιδίως στις δυσχερείς συνθήκες που βιώνει διαχρονικά η ανθρωπότητα και στις ζοφερές προοπτικές του τόπου μας.

     Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και γεύμα με τοπικά εδέσματα και έντονη συμμετοχή στην συζήτηση των νεώτερων αδελφών μας. Η ευχαρίστηση και η ικανοποίηση από τις όλες εργασίες και την επίσκεψη ήταν σαφώς εμφανής και κοινό σημείο αναφοράς όλων.

Από την Μ.Γραμματεία της ΜΣτΕ τ ΑΑΣΤ

ΠΗΓΗ:http://www.aasr-greece.gr


Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Ελλάδος - Σύμφωνο φιλίας με την Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας


""Η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Ελλάδος είχε την ιδιαίτερη χαρά και την εξαιρετική τιμή να υπογράψει σύμφωνο φιλίας με την Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας στο Παρίσι.

Το σύμφωνον υπέγραψε ο Ένδοξωτ.´. Μεγ.´. Διδ.´. Philippe Foussier και η Ένδοξωτ.´. Μεγ.´. Διδ.´. Στέλλα Αβελκίου σε μια πολυ όμορφη τελετή. Παρευρεθη επίσης η Αναπληρωτής Μεγ,´, Διδ,´, Dany Goldstein.

Είθε η αγάπη να κυριαρχεί στις καρδιές των ανθρώπων , ώστε να ελπίζουμε εις την Ειρήνη και την Δικαιοσύνη.""

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ